Primair onderwijs

Theaterkraken

Theaterkraken is een theatrale tocht door ons prachtige gebouw, speciaal voor kinderen van de basisschool

Een kennismaking met de praktijk en de magie van het theater, vroeger en nu.

We hebben drie programma's gemaakt aansluitend op leeftijd en belevingswereld van de kinderen, met daarbij een pakket om op school mee te werken. Voor groep 3/4... Voor groep 5/6... Voor groep 7/8...

De leerkracht geeft zelf de voorbereidende lessen in de klas. In de schouwburg werken twee theaterdocenten met de groep. Op school wordt het programma afgesloten met een dramales door de leerkracht. Omdat in de schouwburg de dramawerkvormen zijn aangeleerd, kan de leerkracht hier eenvoudig aan verder werken. Theaterkraken wordt mede mogelijk gemaakt door VSB Fonds, VandenEnde Foundation en Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Meld je hier direct aan voor Theaterkraken!

Rotondedans

Onder een grote, ronde kristallen kroonluchter ligt de Rotonde. Dansers die normaal gesproken dansen in onze Grote Zaal, hebben we gevraagd om een kleine choreografie te maken voor deze intieme en sprookjesachtige ruimte. Zij dansen voor de allerjongsten en laten hen kennismaken met hedendaagse dans en hun eigen dansfantasie.

Voor wie: Groep 1-2
Wanneer speelt het: In overleg
Kosten: 5,50 euro per leerling (inclusief openbaar vervoer)
Duur: 1 uur

Workshop theatertechniek en decor

Je leert met plezier als je iets mag doen waar je hart sneller door gaat kloppen. Bij deze workshop merken we dat er kleine theatertechnici in de groepen 7 en 8 zitten die door te ontwerpen, bouwen en knutselen ineens de lol van theater maken ontdekken. De koppeling tussen techniek en kunstzinnige vorming maakt deze workshop aantrekkelijk voor de hele groep.

Bij binnenkomst wordt de groep in tweeën gesplitst: een helft gaat achter de schermen kijken waar de technici een voorstelling opbouwen en uitlichten. De andere helft gaat zelf een decor ontwerpen en bouwen. Na een uur ontmoeten de leerlingen elkaar en wisselen de groepen. Aan het eind van de workshop is er een presentatie met decor, licht en geluid in het kleinste toneelzaaltje van de Stadsschouwburg, De Bovenkamer.

Deze workshop wordt mede mogelijk gemaakt door Ymere.

De vrekkin. Of: Hoe overleef ik mijn rijke moeder?

Schoolvoorstelling

In een supermateriële wereld waarin kinderen bijna vanzelfsprekend opgroeien met de nieuwste gadgets, dure merkkleding en funny trips is het voor ouders lastig grenzen te stellen. Families als de Trumps en Kardashians geven het idee dat rijkdom onuitputtelijk is. Als liefde wordt uitgedrukt in geld, dan wil je er toch zoveel mogelijk van hebben? De Vrekkin laat zien dat je je gezin niet kunt runnen als een bedrijf en dat geld niet hetzelfde is als oprechte aandacht.

vanmolière | doornt jong / het nationale theater | datumma 14 jan 2019 | niveaubrugklas | vakfrans, kunst, drama | duur1:30 | educatieeducatiemateriaal en workshop | workshop theaterproject waarin levensecht‘levensweg’ gespeeld wordt | kostenop aanvraag | informatieannelotte@ita.nl

Schoolvoorstellingen

Language NP Language no problem De Vrekkin (8+)Theater NTjong / Noël Fischer De Vrekkin (8+)
Close De Vrekkin (8+) NTjong / Noël Fischer
De Vrekkin by Noël Fischer, artistic leader of NTjong since 2013, is a comedy about a shameless family with too much money and too little sense of reality, à la the Trump family and the Kardashians. Jibbe Willems based the text on the De Vrek (The Miser) by Molière (1968).