Primair onderwijs

De vrekkin. Of: Hoe overleef ik mijn rijke moeder?

Schoolvoorstelling

In een supermateriële wereld waarin kinderen bijna vanzelfsprekend opgroeien met de nieuwste gadgets, dure merkkleding en funny trips is het voor ouders lastig grenzen te stellen. Families als de Trumps en Kardashians geven het idee dat rijkdom onuitputtelijk is. Als liefde wordt uitgedrukt in geld, dan wil je er toch zoveel mogelijk van hebben? De Vrekkin laat zien dat je je gezin niet kunt runnen als een bedrijf en dat geld niet hetzelfde is als oprechte aandacht.

vanmolière | doornt jong / het nationale theater | datumma 14 jan 2019 | niveaubrugklas | vakfrans, kunst, drama | duur1:30 | educatieeducatiemateriaal en workshop | workshop theaterproject waarin levensecht‘levensweg’ gespeeld wordt | kostenop aanvraag | informatieannelotte@ita.nl

Schoolvoorstellingen

Language NP Language no problem Juffenballet (6+)Dans Maas theater en dans / BonteHond / René Geerlings Juffenballet (6+)
Close Juffenballet (6+) Maas theater en dans / BonteHond / René Geerlings
01 Apr '20
Een familievoorstelling met veel dans, decorwisselingen, humor en liedjes.
Language NP Language no problem Martin Luther King (8+)Theater Urban Myth / Jörgen Tjon a Fong Martin Luther King (8+)
Close Martin Luther King (8+) Urban Myth / Jörgen Tjon a Fong
Swingende familievoorstelling over de jonge Martin Luther King.

Rotondedans

Onder een grote, ronde kristallen kroonluchter ligt de Rotonde. Dansers die normaal gesproken dansen in onze Grote Zaal, hebben we gevraagd om een kleine choreografie te maken voor deze intieme en sprookjesachtige ruimte. Zij dansen voor de allerjongsten en laten hen kennismaken met hedendaagse dans en hun eigen dansfantasie.

Voor wie: Groep 1-2
Wanneer speelt het: In overleg
Kosten: 5,50 euro per leerling (inclusief openbaar vervoer)
Duur: 1 uur

Theaterkraken

Theaterkraken is een theatrale tocht door ons prachtige gebouw, speciaal voor kinderen van de basisschool

Een kennismaking met de praktijk en de magie van het theater, vroeger en nu.

We hebben drie programma's gemaakt aansluitend op leeftijd en belevingswereld van de kinderen, met daarbij een pakket om op school mee te werken. Voor groep 3/4... Voor groep 5/6... Voor groep 7/8...

De leerkracht geeft zelf de voorbereidende lessen in de klas. In de schouwburg werken twee theaterdocenten met de groep. Op school wordt het programma afgesloten met een dramales door de leerkracht. Omdat in de schouwburg de dramawerkvormen zijn aangeleerd, kan de leerkracht hier eenvoudig aan verder werken. Theaterkraken wordt mede mogelijk gemaakt door VSB Fonds, VandenEnde Foundation en Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Meld je hier direct aan voor Theaterkraken!

Groep 5/6

Huis van personages (theatrale rondleiding)

In het huis van ITA wonen personages. Elke avond komen ze tot leven op het podium, als acteurs of dansers hun stem en lichaam aan hen geven. Maar ook overdag, als de podia nog leeg zijn, is ons huis vol met hun verhalen. In een theatrale route door het gebouw maken de leerlingen kennis met verschillende personages en hun verhalen, maar worden ze ook zelf makers die verhalen vormgeven.

voor wie groep 5-6 | wanneer het hele jaar, in overleg | duur 90 minuten | kostenop aanvraag | informatie annelotte@ita.nl

Workshop theatertechniek en decor

Je leert met plezier als je iets mag doen waar je hart sneller door gaat kloppen. Bij deze workshop merken we dat er kleine theatertechnici in de groepen 7 en 8 zitten die door te ontwerpen, bouwen en knutselen ineens de lol van theater maken ontdekken. De koppeling tussen techniek en kunstzinnige vorming maakt deze workshop aantrekkelijk voor de hele groep.

Bij binnenkomst wordt de groep in tweeën gesplitst: een helft gaat achter de schermen kijken waar de technici een voorstelling opbouwen en uitlichten. De andere helft gaat zelf een decor ontwerpen en bouwen. Na een uur ontmoeten de leerlingen elkaar en wisselen de groepen. Aan het eind van de workshop is er een presentatie met decor, licht en geluid in het kleinste toneelzaaltje van de Stadsschouwburg, De Bovenkamer.

Deze workshop wordt mede mogelijk gemaakt door Ymere.

Theatertraining

In het huis van ITA worden theater en- en dansvoorstellingen getoond, en ook zelf gemaakt. Naast de hernemingen van eerder gemaakt repertoire, gaan er jaarlijks gemiddeld 6 nieuwe stukken in première, gespeeld door ons vaste ensemble. Als je ergens kunt leren over acteren en theatermaken dan is het bij ons. Tijdens de theatertraining ervaren de leerlingen hoe het is om op een podium te staan. Deze training is een mooie aftrap voor het werken aan jullie eigen eindvoorstelling. U kunt onze theatermakers ook inzetten in de begeleiding van het repetitieproces van de eindvoorstelling van groep 8.

voor wie groep 7-8 | wanneer het hele jaar, in overleg | duur 120/150 minuten | kosten op aanvraag |informatieannelotte@ita.nl