Over hoop

Bij Internationaal Theater Amsterdam (ITA) komen twaalf jongeren van PACT+ (mbo-theater) samen om - met theatermaker Karlijn Benthem - de stand op te maken van een wereld die overhoop lijkt te liggen. De jongeren, de hoop van de toekomst, krijgen de uitnodiging om mee te komen denken en spelen om dát wat we ons niet willen voorstellen misschien wel te voorkomen.

Over hoop

Een voorstelling over wat je je bijna niet wilt voorstellen

Het gevoel van met 4-0 achter staan, hopeloos overhoop in je eigen gedachten. Opgroeien in een wereld die roept dat zij verwaarloosd is, waarvan volwassenen zeggen dat het wel meevalt. Wat doe je dan, als je een jaar of achttien bent? Wie of wat ben jij om iets te doen, zeggen, willen, vinden, schreeuwen, laten, toestaan of verbieden?

Stuiterballend door het leven, terwijl boze witte mannen de macht grijpen en doen alsof het ijs op de polen niet smelt en je gewoon gezellig moet kunnen blijven barbecueën. Dat je (misschien net iets te lang) wacht… tot de volgende ochtend nieuwe kansen brengt. Met God die hoopvol met ons meekijkt, toch?

Waar beginnen je dromen… en waar eindigt hoop? Ooit en nooit liggen zo dicht bij elkaar, dus laten we maar beginnen bij het begin om te zorgen dat de hoop nooit overgaat?

Bezoek Over hoop met uw studenten

Over hoop is een voorstelling voor én door jongeren. De voorstelling is speciaal gemaakt voor MBO-studenten. Wilt u de voorstelling bezoeken met uw studenten, dan kunt u via dit formulier reserveren.

Data 2, 3, 4, 5, 8, 9, 10, 11, 12 juni 2020 I Aanvang 11:00 en 15:00 | LocatieInternationaal Theater Amsterdam I Kosten 10 euro per persoon (indien voorbereid door docent burgerschap)

Educatieprogramma & studiedag bij Over hoop

ITA ontwikkelt in samenwerking met docenten ‘Burgerschap’ een speciaal educatieprogramma dat duidelijke haakpunten heeft om vanuit verder te werken. Kunst en theater zijn bij uitstek een ingang om studenten aan te zetten tot kritisch denken. De voorstelling gaat over hoop en hoe dit een drijfveer is om in actie te komen. Alle vier dimensies van burgerschap worden in het educatieprogramma aangesneden. Via uitdagende challenges werkt u als burgerschapsdocent met uw studenten verder waar de voorstelling is geëindigd.

Eind maart 2020 is er een studie-/inspiratiedag bij ITA. Op deze studiedag maakt de docent burgerschap zich het educatieprogramma eigen om het vervolgens aan zijn klassen te kunnen geven. Het autonome educatieprogramma is de komende jaren ook zonder het bezoek aan de voorstelling in te zetten. Een duurzame investering dus.

Studiedag eind maart 2020 | Locatie Internationaal Theater Amsterdam (ITA) Leidseplein | Duur programma 1 dag | Kosten voor MBO-docenten burgerschapgeen (met dank aan ITA, PACT+ Theater, sQuare en FONDS 21)