Gala van het Nederlands theater

Close

Gala van het Nederlands theater

Nederlands Theater Festival

Shows

Sorry, there are currently no available shows.
Gala van het Nederlands theater
Nederlands Theater Festival

De Oscaravond van het Nederlandse theater.

Het Gala van het Nederlands Theater is de ‘Oscaravond’ van het Nederlandse theater. Ter afsluiting van het festival worden hier de belangrijkste toneelprijzen uitgereikt, waaronder de Louis d’Or en Theo d’Or voor beste acteur en actrice. Een feestelijke avond waarin de theatersector in het zonnetje wordt gezet en wordt bezongen met een gezonde dosis humor. De avond knalt eruit met een groot feest op het podium en een afterparty in de Brasserie.

De prijzen die worden uitgereikt zijn: Theo d’Or voor de meest indrukwekkende vrouwelijke dragende rol Louis d’Or voor de meest indrukwekkende mannelijke dragende rol, de Colombina en de Arlecchino voor de meest indrukwekkende bijdragende rol. De VSDC Mimeprijs voor de beste mimevoorstelling of prestatie van het afgelopen seizoen en de Prosceniumprijs voor een wezenlijke bijdrage aan het toneelklimaat. Daarnaast worden ook de Regieprijs, de Gouden Krekels voor de beste jeugdtheatervoorstelling en beste podiumprestatie, en de ACT Award uitgereikt.

Bekijk ook

Language NP Language no problem The Need for Legacy - Reveal Rufus Collins painting Need for Legacy / Internationaal Theater Amsterdam Perspective programmes The Need for Legacy - Reveal Rufus Collins painting
Close The Need for Legacy - Reveal Rufus Collins painting Need for Legacy / Internationaal Theater Amsterdam
12 Mar '21
On Friday 12 March, the outgoing Minister of Culture, Van Engelshoven, will unveil a new painting in ITA's portrait gallery. The unveiling is the core of a programme in which The Need for Legacy community reflects on the rich multi-coloured history of the Dutch performing arts.