23 Jan '20 to 26 Jan '20

Repelsteeltje (8+)

Theater Rotterdam / Pieter Kramer

Het beroemde sprookje van Repelsteeltje in een theatraal feestje.

De spanning is om te snijden tussen de koningin en haar prins-gemaal in het paleis. Ze maken ruzie over wie de baas is en over hun blinde dochter. Het broeit ook bij Joost de varkenshoeder, die opschept over zijn dochter Sterre die ‘goud uit stro’ kan spinnen. En het broeit zeker bij aardmannetje Repelsteeltje en zijn vrouw Karla, die een groots en meeslepend leven willen.

Er is van alles aan de hand in het bos, op het paleis en onder de grond. Repelsteeltje kijkt wie hij met zijn tovenaarskunsten kan helpen. En dan arriveert er ook nog een geheimzinnige gebedsgenezeres aan het hof, die zegt dat ze het blinde prinsesje kan ‘genezen’. Lukt het Repelsteeltje om zijn naam geheim te houden?

Repelsteeltje en de blinde prinses is een voorstelling in de traditie van De Gelaarsde Poes en Lang en Gelukkig. De regie is wederom in handen van Pieter Kramer, die sinds 2004 vaste regisseur is bij dit Rotterdamse gezelschap. Met zijn familievoorstellingen weet hij iedere keer opnieuw zowel de kinderen als de ouders te verrassen met zijn eigenzinnige bewerking van oude klassiekers. Pieter Kramer won verschillende prijzen met zijn familievoorstellingen, waaronder die voor Beste Musical (Woef Side Story) en Beste Regie (Gelaarsde Poes). Zijn verfilming van Lang en Gelukkig won drie Gouden Kalveren voor o.a. beste cast en de juryprijs. Kramers’ familievoorstellingen zorgen altijd weer voor een visueel spektakel, met tientallen haastverkledingen en fysieke stunts.

Credits

tekst Don Duyns
regie Pieter Kramer
met Wart Kamps/Bart Rijnink, Joke Tjalsma, Kim van Zeben, Patrick Duijtshoff, Judith van den Berg, Bas Hoeflaak, Johanna Hagen

Educatie – met uw klas naar deze voorstelling

Onze afdeling Educatie maakt elk seizoen een selectie van voorstellingen die bijzonder geschikt zijn voor jongeren. Deze voorstelling is opgenomen in ons educatieaanbod.
Wilt u met uw groep bij ons een voorstelling bezoeken, neem dan alstublieft contact op met onze afdeling educatie. Zij kunnen u informeren over het gehele aanbod en bijbehorend educatief materiaal. In samenspraak stemmen we uw wensen en onze mogelijkheden zo goed mogelijk af.

ITA Educatie | Marije Wiggers | marije@ita.nl

Bekijk ook

Language NP Language no problem De Toverfluit (7+)Theater De Toneelmakerij / Silbersee / Paul Knieriem / Romain Bischoff De Toverfluit (7+)
Language NP Language no problem Repelsteeltje (8+)Theater Theater Rotterdam / Pieter Kramer Repelsteeltje (8+)
Language NP Language no problem OPT Familie van Nielie IIITheater Theatergroep Kwatta / Josee Hussaarts OPT Familie van Nielie III
Language NP Language no problem JuffenballetDance Maas theater en dans / BonteHond / René Geerlings Juffenballet
Language NP Language no problem OPT Gek GezichtDance Introdans / Alexander Ekman / David Middendorp OPT Gek Gezicht
Language NP Language no problem Trojan Wars (14+)Theater HNTjong / Het Nationale Theater / Noël Fischer Trojan Wars (14+)
Language NP Language no problem GRIMMDance ISH / Junior Company / Het Nationale Ballet GRIMM
Close GRIMM ISH / Junior Company / Het Nationale Ballet
16 Apr '20 to 17 Apr '20
'Without a doubt the most imaginative dance performance of the season,' wrote Trouw in a five-star review about GRIMM.
Language NP Language no problem Peter PanTheater Theater Terra Peter Pan
Language NP Language no problem OPT Geheime Tuin & GatsbyTheater Toneelgroep Maastricht / Servé Hermans OPT Geheime Tuin & Gatsby