18 Aug '19

Tula herdenkingsconcert

NiNsee

Swingende verhalen uit het hart van Otrabanda

Het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee) heeft zanger, componist en tekstdichter Izaline Calister gevraagd om als curator op treden voor het jaarlijkse Tula Herdenkingsconcert. Het concert is een muzikaal eerbetoon aan de Curaçaose verzetsheld Tula, die in 1795 de leider was van de grootste opstand van tot slaaf gemaakten in de geschiedenis van de voormalige Nederlandse Antillen.

Izaline Calister neemt u mee naar het Curaçao van vroeger en van nu. Daarvoor heeft zij zich laten inspireren door de levende muzieklegende Harry Moen, leider van de bekendste folkloristische muziekgroep van Curaçao, Grupo Serenada. Harry Moen heeft een enorme kennis van de Curaçaose geschiedenis en samen met zangeres Izaline vertelt hij op zijn karakteristieke meeslepende wijze bijzondere en humoristische verhalen over Curaçao en ‘zijn’ Otrabanda (de Overkant).

Otrabanda is een wijk in Willemstad, de hoofdstad van Curaçao, waar Harry Moen is opgegroeid. Otrobanda kan met recht de bakermat van de Curaçaose cultuur worden genoemd en speelde een beslissende rol in de economische, educatieve en sociaal-culturele ontwikkeling van het eiland. Veel beroemde muzikanten en componisten woonden en werkten er en heel veel mooie en bekende liedjes zijn in Otrabanda ontstaan. Zijn verhalen worden ondersteund en voortgestuwd door de Caribische klanken van Calister en haar band met fantastische muzikanten.

‘Tula – Konmemorá, Reflektá i Selebrá’ (Tula – Herdenken, Bezinnen en Vieren)

Credits

zang & tekst Izaline Calister, Harry Moen

piano & zang Marc Bischoff

bas & zang Yerman Aponte

bas & zang Enrique Firpi

percussie Roël Calister

regie-adviezen Leoni Jansen

sound Rijk Jacobs

Bekijk ook

Language NP Language no problem Tula herdenkingsconcertMusic NiNsee Tula herdenkingsconcert