Vacature stagiaire Dramaturgie

Internationaal Theater Amsterdam (ITA) is één van de grootste theaterorganisaties van het land. Ons theater in het hart van Amsterdam is het thuis van ons eigen internationale ensemble met de beste acteurs die ons land rijk is, maar ook van vele andere podiumkunstenaars uit binnen– en buitenland. Huis en ensemble vormen samen een unieke instelling, die vanuit een eigentijdse visie programmeert, produceert en inspireert.

Vacature stagiaire Dramaturgie

Voor het seizoen 22|23 zoeken wij Stagiairs dramaturgie

Functieomschrijving

De stage bestaat uit de dagelijkse inhoudelijke en productionele ondersteuning van de afdeling dramaturgie. Daarbij hoort onder meer:

  • de voorbereiding van ITA-extra’s zoals nagesprekken en verdiepingsprogramma’s;
  • je ondersteunt de productiedramaturg(en) op inhoudelijk en organisatorisch vlak zowel tijdens de voorbereidende periode, als tijdens de repetitieperiode van nieuwe producties;
  • en je doet kantoorwerkzaamheden voor de afdeling dramaturgie, regisseurs en dramaturgen

Wat vragen wij?
Jij bent in 22|23 derde- of vierdejaarsstudent aan een relevante opleiding (bijvoorbeeld dramaturgie of theaterwetenschap) en hebt goede communicatieve vaardigheden. Je kunt goed in teamverband alsook zelfstandig werken, bent ondernemend en initiatiefrijk. Je bent beschikbaar voor een periode van minimaal drie maanden.

Wat bieden wij?

  • Een inspirerende stage bij een van de grootste theaters met een spannende en diverse programmering;
  • Een uitdagende en plezierige werkkring in een informele sfeer. Je draait volop mee met het team;
  • Een stagevergoeding (€ 350 bij 40 uur). Voor een deeltijdstage geldt een vergoeding naar rato;
  • Vrijkaarten voor voorstellingen (indien beschikbaar)

Meer informatie of solliciteren?

Solliciteren kan via https://ita.homerun.co/stagiairs-dramaturgie-2/nl/apply

Solliciteren kan tot uiterlijk 20 mei 2022.

Informatie over voorbije verdiepingsprogramma’s zoals Sign of the Times is te vinden op www.ita.nl. Voor bijkomende informatie kun je contact opnemen met Johan Reyniers, hoofd dramaturgie via johan.reyniers@ita.nl.

Procedure
De selectiegesprekken vinden plaats in week 22. Indien je niet wordt uitgenodigd voor een gesprek ontvang je hiervan schriftelijk bericht.

ITA wil een diverse en inclusieve organisatie zijn, een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om betere resultaten te halen. We streven ernaar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam met al haar aanwezige verschillen.