Vacature Stagiair(e) Programmering en Planning

Internationaal Theater Amsterdam (ITA) is één van de grootste theaterorganisaties van het land. Ons theater in het hart van Amsterdam is het thuis van ons eigen internationale ensemble met de beste acteurs die ons land rijk is, maar ook van vele andere podiumkunstenaars uit binnen– en buitenland. Huis en ensemble vormen
samen een unieke instelling, die vanuit een eigentijdse visie programmeert, produceert en inspireert.

Vacature Stagiair(e) Programmering en Planning

Heb je een grote voorliefde voor theater, dans en voor de voorstellingen van het ITA ensemble? Wil je je ontwikkelen op het gebied van organisatie en planning met betrekking tot artistieke processen en creaties? En wil je graag ervaring opdoen in de culturele sector bij een van de grootste culturele instellingen van Amsterdam en Nederland? Dan zoeken wij jou!

Als stagiair(e) werk je mee aan de programmering van ITA. Dit doe je door het team Programmering & Planning op allerlei gebieden te ondersteunen. Het gaat hierbij dan ook nadrukkelijk niet om een onderzoeksstage maar om een praktijkstage.

Wij zijn op zoek naar

  • Een student kunst- en cultuur, theaterwetenschappen, communicatie- en cultuurmanagement, of een andere toepasselijke studie, bij voorkeur een theater gerelateerde studie op het HBO of WO;
  • Je hebt affiniteit met theater(bezoek) en weet wat Amsterdam op dit gebied te bieden heeft;
  • Een stagiair die resultaatgericht en proactief is, die goed kan organiseren, precies werkt en consciëntieus is, representatief en beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift. Je bent collegiaal en flexibel en draagt bij aan een goede werksfeer.

Werkzaamheden

  • Verwerken van de programmering in het centrale planningsprogramma Prompt;
  • Administratieve ondersteuning: maken van verslagen, contractverwerking en archivering;
  • Informatie verzamelen over voorstellingen, gezelschappen en makers;
  • Research en ondersteuning bij de totstandkoming van seizoen 2022 – 2023, Brandhaarden, Lieve Stad, en ITA Pride;
  • Ondersteuning en hulp bij internationale en bijzondere projecten (o.a. Holland Festival, Nederlands Theater Festival en specials).

Wat bieden wij jou?

Een inspirerende en dynamische stage in een prachtig theater in een plezierige werkkring. Tijdens deze stage word je begeleid vanuit de afdeling programmering & planning. Je werkt volop mee in het team en kan veel bij ons leren over de totstandkoming van een seizoensprogrammering en festivals zoals Brandhaarden.

Stagevergoeding

De stagevergoeding bedraagt € 350 bruto per maand, bij 40 uur per week. Voor een deeltijdstage geldt een vergoeding naar rato. Daarnaast kun je tijdens de stage gebruik maken van de vrijkaartenregeling van ITA.

Stageperiode

Een stage bij ITA duurt minimaal vier maanden (langer is ook mogelijk). We zoeken iemand voor minimaal 4 dagen per week. De begindatum is flexibel en bespreekbaar.

Geïnteresseerd?
Word jij enthousiast van deze oproep? Denk je geschikt te zijn en onze verwachtingen waar te kunnen maken en een bijdrage te kunnen leveren aan de ITA organisatie, dan nodigen we je van harte uit om te reageren vóór dinsdag 10 mei 2022. Motivatiebrief en CV kunnen ter attentie van Eefje van den Broek naar eefje.vandenbroek@ita.nl

Meer informatie over Internationaal Theater Amsterdam kun je vinden op onze website: www.ita.nl

Internationaal Theater Amsterdam wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om betere resultaten te halen. We streven ernaar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam met al haar aanwezige verschillen.

Er wordt geen telefonische informatie verstrekt. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.