Digitaal Theater zoekt zakelijk leider

Voor het Digitaal Theater zijn Holland Festival (HF), Internationaal Theater Amsterdam (ITA) en Nederlands Dans Theater (NDT) op zoek naar een zakelijk leider (0,6 tot 0,8 fte/freelance). Krijg jij er energie van om innovatieve projecten naar een hoger plan te tillen? En ben jij zelfstandig, ondernemend en krijg je met enthousiasme partners, teams en stakeholders mee? Dan zoeken wij jou!

Digitaal Theater zoekt zakelijk leider

Digitaal Theater

Holland Festival (HF), Internationaal Theater Amsterdam (ITA) en Nederlands Dans Theater (NDT) hebben te midden van de coronacrisis gezamenlijk een platform ontwikkeld voor het live en on-demand streamen van toneel, dans en performance kunst. Er blijkt grote behoefte bij het publiek om thuis podiumkunst te kunnen beleven. Denk aan internationale fans, mensen die ver van een theater wonen, die moeilijk kunnen verplaatsen maar ook professionals en educatieve instellingen.


In 2023 is een eerste versie van het Digitaal Theater platform gerealiseerd. Dit platform stelt mensen in staat om live en on-demand registraties van podiumkunsten online te bekijken. Daarnaast heeft het platform nog meer te bieden. Het voorziet bijvoorbeeld in educatieve behoeften door theaterinhoud op te nemen in lesprogramma's voor scholen en opleidingen. In 2024 wordt het platform, mede met steun van Digitall, doorontwikkeld.

Organisatie

Digitaal Theater staat onder leiding van de zakelijk leider. Hij/zij/hen vertegenwoordigt daarbij een stuurgroep bestaande uit de directies van de drie initiatiefnemers en werkt nauw samen met een werkgroep op staf/operationeel niveau. De stuurgroep zet de strategie uit voor de langere termijn (enkele keren per jaar overleg) en de werkgroep houdt zich bezig met het verzamelen en rapporteren van lopende zaken als issues, nieuwe wensen en vereisten.

Het platform wordt ontwikkeld door Digital Natives, een bureau gespecialiseerd in platformontwikkeling voor de culturele sector. Naast technische realisatie hebben zij ook een adviesrol op het gebied van design en strategie.

De initiatiefnemers ITA, NDT en HF hechten groot belang aan diversiteit en inclusie in hun organisaties, zo ook in het team van Digitaal Theater. We bieden een inspirerende en veilige werkplek die ruimte biedt aan iedereen. Je werkt in deze functie hybride, maar we bieden ook werkplekken in Amsterdam en Den Haag. Heb je aanpassingen aan je werkplek nodig? Geef het aan bij je sollicitatie.

Wat ga je doen?
De zakelijk leider van Digitaal Theater is verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van het platform Digitaal Theater in (artistiek) inhoudelijke -, technische - en bedrijfseconomische zin. Je hebt daarin als belangrijkste taak de belangen van de eindgebruiker en deelnemende organisaties te behartigen en te zorgen dat vanuit de juiste prioriteiten wordt ontwikkeld, dit alles in lijn met de doelstellingen geformuleerd door de stuurgroep.

Je doet onderzoek naar, en ontwikkelt een duurzame organisatievorm voor Digitaal Theater en bent verantwoordelijk voor inhoudelijke ontwikkeling, budgetbeheer en verantwoording. Daarnaast hou je je bezig met de groei van het platform, je werft fondsen en trekt partners aan. Je bewaakt planningen en deadlines in de ontwikkeling van het platform, in nauwe samenwerking met Digital Natives en volgens de agile scrum methode. Je bent product owner van het platform en vanuit die rol verantwoordelijk voor sprints, van prioritering tot reviewing.

Naast de samenwerking met de stuurgroep en de werkgroep werk je nauw samen met een (nog te werven) marketeer die verantwoordelijk is voor de marketingstrategie, publieksonderzoek en -werving.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Procesbegeleiding;
  - coördineren stakeholders
  - budgetbeheer
  - bewaken van planningen en deadlines
 • Bedrijfseconomische ontwikkeling;
  - fondsenwerving
  - doorontwikkelen business case & business development
  - acquisitie en onboarding nieuwe partners
 • Technische ontwikkeling;
  - Agile scrum technische ontwikkeling
  - Single point of contact voor Digital Natives
  - Tijdens sprints: prioriteren, reviewen en testen, deelnemen aan scrum events
 • Inhoudelijke ontwikkeling;
  - Uitwerken van en bijdragen aan de ontwikkelingsvisie van de stuurgroep
  - In kaart brengen van inhoudelijke ontwikkelingen en kansen m.b.t. digitaal cultureel aanbod
  - Kennisdeling met de culturele sector


Wie zoeken wij?
Een ervaren en zelfstandige professional die het volgende meebrengt:

 • HBO (plus) werk- en denkniveau en circa 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • Stevige projectmanagement skills, goed in plannen, coördineren, onderhandelen en sturen op resultaat;
 • Een ondernemende en proactieve innovator;
 • Ervaring met technische ontwikkeling volgens de agile scrum methode.

Wij bieden

 • Een opdrachtovereenkomst voor minimaal 0,6 en maximaal 0,8 fte voor max. 10 maanden. Startdatum in overleg;
 • Een positie op strategisch niveau, waarin je in nauw contact staat met de stuurgroep en je de kans krijgt je te ontwikkelen;
 • Vrijheid om eigen ideeën te opperen en tot uitvoering te brengen;
 • De mogelijkheid om hybride te werken, en werkplek in het centrum van Amsterdam en Den Haag.


Solliciteren?

Ben je enthousiast? Wij horen graag van je. Upload je cv, motivatie en toelichting op de gevraagde competentie uiterlijk 24 mei 2024 via deze link: https://ita.homerun.co/zakelijk-leider-digitaal-theater/nl/apply

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Astra Albertzoon via astra.albertzoon@ita.nl