24HRS THEATER - Leedvermaak trilogie

Na een rollercoaster van 24 uur sta je met een hagelnieuwe scène in grote zaal van ITA in het toneelbeeld van de voorstelling Leedvermaak trilogie van Het Nationale Theater.

Wat is 24HRS THEATER?

Bij de 24HRS THEATER maak je in niets meer dan 24 uur een eigen scène in het bijzondere decor van de voorstelling Leedvermaak trilogie. En krijg je de kans te spelen in de grote zaal van Internationaal Theater Amsterdam. De beste scène wordt gekozen door een vakjury en wint kaartjes voor de Leedvermaak trilogie op zaterdag 2 mei en een private masterclass acteren van een acteur uit de voorstelling.

Op 27 april om 18:45 uur verzamelen alle 80 makers in de grote zaal, waarna je om 19:00 uur precies de briefing ontvangt met de exacte opdracht voor de scene die je moet gaan maken. Vervolgens gaat iedereen met zijn eigen groep in alle hoeken van de schouwburg en/of de stad aan de slag met deze scène en op 28 april om 19.00 uur is je scene af. Tenslotte speel je op 28 april de voorstelling in de grote zaal voor eigen publiek en een jury onder leiding van Leedvermaak trilogie regisseur en artistiek leider van Het Nationale Theater Eric de Vroedt.

Gedurende de 24HRS THEATER is er professionele ondersteuning aanwezig vanuit ITA en HNT o.a. op het gebied van regie, dramaturgie, kostuum en techniek.

Voor wie?
Iedereen die houdt van spelen, maken én een uitdaging. Studenten, amateurspelers en semi-pro’s van 16+ met lef. Voor tekstliefhebbers, bewegers en alles ertussenin. Je doet mee met een team bestaande uit min. 5 en max. 10 mensen. Er is plek voor maximaal 7 teams en er is één team voor individuele aanmelding waarin plaats is voor min. 5 en max. 10 deelnemers. Vol = vol, dus meld je snel aan!

Kosten
Deelnemers betalen € 17,50 per persoon en voor jongeren en studenten is dat € 10,00.
Een kaartje voor de voorstelling kost € 5,00 bij deelname aan 24HRS THEATER.

Aanmelden of meer info?
Stuur een mail naar marly@ita.nl.
Vermeld in je mail je/jullie nam(en), je/jullie leeftijd en waar je vandaan komt.

De voorstelling: Leedvermaak trilogie

Regisseur Eric de Vroedt maakt een marathonvoorstelling in een bijzondere setting. Het publiek neemt plaats op een tribune op het toneel, terwijl de acteurs en muzikanten in de zaal en op de balkons spelen. Eric de Vroedt: “Voor mij gaat de trilogie over veerkracht. Hoe grote gebeurtenissen van de geschiedenis blijvend ingrijpen in persoonlijke levens.”

Judith Herzberg schreef Leedvermaak (1982), Rijgdraad (1995) en Simon (2001). Deze geroemde theatertrilogie is in Nederland voor het eerst, in zijn geheel te zien. Leedvermaak en Rijgdraadzijn mijlpalen uit de twintigste eeuw, beide bovendien succesvol verfilmd door Frans Weisz. Simon is in Nederland nog niet eerder opgevoerd.

Het verhaal begint in 1970 met een uitbundig bruiloftsfeest. Lea trouwt voor de derde keer, met Nico. Gedurende dertig jaar volgen we hun levens en die van hun ouders, hun kinderen en hun vrienden. Mensen verbinden zich en gaan weer uit elkaar. Kinderen worden geboren, ouderen gaan dood. Trauma’s worden opgerakeld en weer diep weggestopt. Drie decennia volgen we het lief en leed van deze ‘gewone’ Nederlandse familie.

LEEDVERMAAK TRILOGIE

Language NP Language no problem Leedvermaak trilogieTheater Het Nationale Theater / Asko Schönberg / Eric de Vroedt Leedvermaak trilogie