Spelers gezocht voor WijOok jr.

Ben jij een meisje tussen 14 en 18 jaar oud? Woon je in Amsterdam of in de buurt? Heb jij een verhaal dat je wilt delen? Over moeders en dochters, giechelen, vriendinnen, afkomst, dromen voor de toekomst, jongens, voldoen aan de norm of juist niet, over hoe het is om een meisje te zijn. Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij zijn op zoek naar jouw verhaal

Voor de voorstelling WijOok jr. zoekt Internationaal Theater Amsterdam (ITA) meisjes tussen de 14 en 18 jaar oud uit Groot-Amsterdam, die hun verhalen willen delen, om er daarna met elkaar een voorstelling over te maken. We zoeken zo veel mogelijk verschillende meisjes, in leeftijd, in haarkleur, in verbinding met een ander land, in grootte, in voorkeur voor eten. Je hebt geen ervaring nodig in spelen, dansen, muziek maken, zingen; je hoeft het alleen maar leuk te vinden om te doen. Of misschien kun je wel iets anders heel goed, bijvoorbeeld koken of hennatekeningen maken en kunnen we dat gebruiken in onze voorstelling.

GEEF JE OP

Geef je op voor een van de kennismakingsdagen bij ITA en dan kijken we daar of je mee kunt/wilt doen. We hebben zin om jou te leren kennen!

Kennismakingsrondes: aug 2020
Repetities: okt – dec 2020
Speelperiode: dec 2020 – jan 2021

AANMELDFORMULIER

Over WijOok jr.

“Dus fuck de norm. Want jij en ik, wij redden het wel.”

WijOok jr. is een voorstelling over de jonge vrouwen van Amsterdam die de toekomst zijn van deze stad. Die hun eigen antwoord formuleren op actuele vragen. Die in het hier en nu de uitdaging aangaan om een stap te zetten. Een stap de nieuwe tijd in. Meiden met een zelfbewustzijn dat groter is dan ooit, met de kracht van een multiculturele waarheid en de potentie om de wereld te leiden vanuit een nieuwe bezieling. Waarin collectief voorop staat, want wij doe je samen. Wij nodigen iedereen, meisjes – jongens – vrouwen - mannen, uit om een stap met ons mee te zetten.

WijOok jr. gaat over emancipatie, roots, dromen en dat NU het moment is.

INFORMATIE

door 30 jonge Amsterdamse vrouwen | makers Muriël Besemer, Ayse Nur Salli, Joanne Purperhart, Nilay Ceber, Martha Villada Marquez, Nouf Rafea, Liselotte Zwart, Jody Berghuis, Lisanne Bovee, Anouk Steenbakkers | speelperiode 27 dec 2020 - 15 jan 2021 |

Vragen of wil je meer informatie? Mail dan naar marije@ita.nl