Amateurs

Al jaren hebben wij een speciale band met onze amateurs en ontwikkelen wij aanbod op maat voor hen. Tijdens de jaarlijkse Amateurdag zetten de ITA-Amateurs in grote getale ons gebouw op hun kop. Tijdens 5x worden 5 minivoorstellingen van 5 groepen samengesmeed tot een Gesammtkunstwerk binnen de thema’s van een ITA-ensemblevoorstelling. Daarnaast is er voor amateurgroepen de mogelijkheid hun eigen variant op een ensemblevoorstelling te spelen in het originele toneelbeeld van de voorstelling.

Spelen in het ITA-toneelbeeld

Het is voor Amateurgroepen mogelijk hun eigen versie van een ITA-ensemblevoorstelling te spelen in het originele toneelbeeld in de Rabozaal of Grote Zaal. Het stuk wordt in de repetities door het gezelschap zelf gemaakt. In een van de repetities komt een ITA-acteur langs voor speltips en onze marketeers kunnen adviseren over publiciteit. Voor de voorstelling komt de groep bij ITA in huis: zij krijgen technische en productionele ondersteuning van de professionals van ITA en dezelfde kleedkamers als onze artiesten.

'Een prachtige verrijking voor het Amsterdamse theaterlandschap; spelers stijgen boven zichzelf uit en de ondersteuning vanuit TA is hartverwarmend. Een groot feest.' - Sita van Sante, regisseur

'Door projecten als deze blijf ik de uitdaging en de mogelijkheden van theater voelen en ontdekken. Als amateur ben je soms voor je gevoel op een gegeven moment klaar omdat je weet dat je er niet verder mee kan. Maar dan mag je iets uitzonderlijks doen zoals dit project en dan realiseer je je weer dat het nooit klaar kan zijn omdat er altijd nieuwe dingen te ontdekken en te ervaren zijn.' - Anniek Geelen, speler

Het is dit seizoen mogelijk te spelen in de toneelbeelden van The Fountainhead (Ayn Rand, Rabozaal, jan 2019), Husbands and wives (feb 2019) en Oedipus (mei 2019).

data jan 2019 (the fountainhead), feb 2018 (husbands and wives), mei (oedipus) | informatie en aanmelden wilma@ita.nl of (020) 795 99 40 | prijsindicatie € 1.500, de recettes zijn eigen inkomsten

Masterclassprogramma Het hout | zaterdag 20 april 2019

Droom jij wel eens dat jij op het podium van het Internationaal Theater Amsterdam staat? Het licht gaat aan, het publiek kijkt ademloos toe en jij speelt de sterren van de hemel. Dit is jouw kans!

In het Masterclassprogramma bij Het hout kan je onder dompelen in alle facetten van het acteurschap en close-up met één van onze acteurs kennis maken.

Het programma bestaat uit vier onderdelen:

Workshop

Je gaat spelen met…de toneeltekst, je tegenspeler en de inhoud. Inspiratiebron is ITA-voorstelling Het hout. Acteren is reageren; hoe blijf je reageren terwijl je tekst vastligt? Hoe en waar vind je de noodzaak om wat je zegt over te brengen bij je publiek? Je wordt gecoacht door een theaterdocent van de afdeling Educatie van ITA.

Masterclass in het toneelbeeld van de voorstelling

Gijs Scholten van Aschat (1959) trad in seizoen 10|11 toe tot het ensemble van ITA. Hij speelt in de voorstelling broeder Benedictus en geeft een masterclass in het decor van de voorstelling. Een select aantal spelers kan in deze masterclass spelen en krijgt zijn tips en tricks. Ook als toeschouwer word je deelgenoot van deze inside information en kan je genieten van Gijs live aan het werk.

Nagesprek met Gijs Scholten van Aschat
Wat heb jij altijd al willen weten over acteren? Vraag het ITA-ensemble-acteur Gijs Scholten van Aschat in het nagesprek waarmee de dag wordt afgesloten.

Voorstellingsbezoek
‘s Avonds bezoeken we gezamenlijk de voorstelling Het hout in de Grote Zaal van Internationaal Theater

Praktische informatie
Datum
zaterdag 20 april 2019

Voor wie? Iedereen die wil spelen vanaf 18 jaar. Spelervaring is niet vereist.
Tijd 11:00-16:00u dagprogramma, 20:30u voorstelling
Prijs (dagprogramma + voorstelling):
€ 52,50 / € 42,50 cjp / € 32,50 podiumpas (alleen telefonisch)
Vragen? Marije Wiggers | 020 - 795 99 42 | marije@ita.nl

Meedoen?
Je combinatiekaart voor het dagprogramma + voorstelling koop je online via deze link.

Voorbereiding
Ter voorbereiding op de masterclass vragen we je een scène uit het hoofd te leren. Deze wordt t.z.t. op de ITA-Facebookpagina en op onze website geplaatst (wordt aangekondigd).