Jongeren (13-20 jaar)

Moderne makers vertellen jouw verhaal in toffe voorstellingen. Je theaterhonger kan je voeden bij ons juniorplatform Verderkijkers. Of vertel je het verhaal liever zelf? Speel dan mee in onze jaarlijkse juniorproductie.

Voorstellingen voor jongeren

Language NP Language no problem Trojan Wars (14+)Theater HNTjong / Het Nationale Theater / Noël Fischer Trojan Wars (14+)
Sluiten Trojan Wars (14+) HNTjong / Het Nationale Theater / Noël Fischer
14 apr '20 t/m 15 apr '20
Een spannende bingewatch-marathon op het strijdtoneel van Grieken en Trojanen.
Language NP Language no problem FreudTheater ITA–Ensemble Freud
Sluiten Freud ITA–Ensemble / Ivo van Hove
18 sep '19 t/m 30 nov '19
Freud staat bekend als de grondlegger van de psychoanalyse. Als geen ander heeft hij bepaald hoe wij in de twintigste eeuw zijn gaan denken over wat het betekent om mens te zijn. Literatuur, film en toneel zijn diepgaand door hem beïnvloed. Maar hoe is Freud tot zijn theorieën gekomen?
Language NP Language no problem LOVEDans Club Guy & Roni / GöteborgsOperans Danskompani / Slagwerk Den Haag LOVE
Sluiten LOVE Club Guy & Roni / GöteborgsOperans Danskompani / Slagwerk Den Haag
23 nov '19
LOVE ❤ is een portret van de liefde in de 21ste eeuw. Club Guy & Roni werkt voor deze voorstelling samen met GöteborgsOperans Danskompani, een van Europa’s meest vooraanstaande dansgezelschappen. Ook staat Slagwerk Den Haag op toneel om de dansers live te begeleiden.
Language NP Language no problem De Internet TrilogieTheater URLAND De Internet Trilogie
Sluiten De Internet Trilogie URLAND
25 sep '19
De ‘whizzkids van het theater’ URLAND onderzoeken in drie delen de contrasten en verbanden tussen Prometheus en het Internet, oftewel het digitale vuur van de twintigste eeuw. Virtueel poppentheater met de toepassing van laptops, elektronische muziek, robotica en 3D-animatie als vaste materialen.
Language NP Language no problem MedeaTheater ITA–Ensemble Medea
Sluiten Medea ITA–Ensemble
23 mei '20 t/m 29 mei '20
Vierentwintig eeuwen lang al vertellen schrijvers en theatermakers het verhaal van de koningsdochter die door haar man wordt verstoten en vervolgens haar kinderen doodt. Is Medea de populairste van alle Griekse tragedies? Ze is in elk geval de huiveringwekkendste.
Language NP Language no problem OthelloTheater Het Nationale Theater / Daria Bukvic Othello
Sluiten Othello Het Nationale Theater / Daria Bukvic
24 jan '20 t/m 26 jan '20
Met haar eerste regie bij Het Nationale Theater maakte Daria Bukvić een eigenzinnige bewerking van Shakespeares Othello.
Language NP Language no problem GRIMM (8+)Dans ISH / Junior Company / Het Nationale Ballet GRIMM (8+)
Sluiten GRIMM (8+) ISH / Junior Company / Het Nationale Ballet
16 apr '20 t/m 17 apr '20
Hiphop en klassiek ballet komen verrassend samen in sprookjesachtige voorstelling.

Verderkijkers

De afdeling educatie van Internationaal Theater Amsterdam (ITA*) zet seizoen 18|19 een nieuw jongerenproject op: VERDERKIJKERS.

In dit project -geïnspireerd op de Wijkjury van Adelheid Rosen- zetten we dit theaterseizoen onze deuren open en gaan met jongeren (15-20 jaar) naar dans- en theatervoorstellingen.

Het project wordt financieel gedragen door Freek en Hella de Jonge, waardoor wij de voorstellingsbezoeken en verdiepingsprogramma’s gratis aan de jongeren kunnen aanbieden.

Een divers gezelschap jongeren wil in ITA hun liefde voor de kunsten onderzoeken. Ze komen bij ons in huis en bekijken speciaal door ons geselecteerde voorstellingen, ongeveer 1 keer per maand. Daarbij worden zij uitgenodigd met andere ogen te kijken, te reflecteren en de makers, spelers, zichzelf en elkaar achteraf bevragen.

We hopen dat zij hun enthousiasme over het theater zullen uitdragen en de groep VERDERKIJKERS als een olievlek steeds groter wordt.

Voor meer informatie of om je aan te melden voor dit project:
Rosa Fontein | rosa@ita.nl | 020-7959925

Audities ITA-JUNIOR

Ben je tussen de 15 en 20 jaar oud en hou je van acteren of dansen? Ben je iemand met een eigen idee over het leven en een ander gevoel in de wereld, kom dan je verhaal delen en doe begin oktober auditie voor onze juniorproductie M!NDF#CK JR. Een voorstelling over hoe verschillend we de wereld beleven en de werking van het menselijk brein. Welke ‘state of mind’ bepaalt jouw dagelijkse patronen en emoties? Je werkt samen met een regisseur en een choreograaf aan een professionele voorstelling in een van de studio’s van ITA.

Repetities beginnen op 25 oktober, première is op 21 februari 2020. Ook met weinig spelervaring nodigen we je graag uit.