Jeugd (2-12 jaar)

ITA is een roodpluchen pretpark voor grote en kleine kinderen: onze trappen zijn om op te rennen, onze gangen om in te zingen en onze bordessen om op te dansen. Ontmoet de leukste karakters op zondagmorgen, leer improviseren in een workshop of leef je dansend uit in onze allermooiste foyer. Zelfs je verjaardagsfeestje vier bij ons!

Workshop improviseren (8+)

Als je toneel speelt, kun je zelf verzinnen wat er gebeurt, wie je bent en hoe het verhaal afloopt. Improviseren: dat is ontzettend leuk om te doen. Wij geloven dat iedereen het kan. Alle kinderen die het leuk vinden om toneel te spelen en te leren improviseren, zijn van harte welkom bij deze workshop onder leiding van professionele theaterdocenten toneel te spelen. De laatste 15 minuten van de workshop mogen ouders of andere bekenden komen kijken.

data
maandag 18 februari & dinsdag 30 april, 14.00 uur | waar Bovenkamer | duur 2 uur 30 min | prijs € 10

Bestel hier je tickets.

Workshop spelen met tekst (8+)

Een toneeltekst kun je op heel veel verschillende manieren uitspreken. Met dezelfde zinnen kun je totaal andere toneelscènes maken. In de workshop Spelen met tekst leren de kinderen daar alles over en gaan ze zelf scènes maken. De workshop wordt geleid door een professionele theaterdocent die ook als regisseur werkt. Op het eind mogen de ouders/begeleiders een kijkje nemen in de workshop.

data
dinsdag 19 februari & donderdag 2 mei, 14.00 uur | waar Bovenkamer | duur 2 uur 30 min | prijs € 10

Bestel hier je tickets.

Kom dansen in de Koninklijke Foyer

Trek je dansschoenen aan en kom dansen in de mooiste balzaal van Amsterdam: De Koninklijke Foyer van Internationaal Theater Amsterdam. Kom dansen is een dansworkshop speciaal voor kinderen. Ervaring is niet nodig, makkelijk zittende kleding wel. De kinderen leren een korte choreografie, die een mix van streetdance, moderne dans en hiphop is. De volwassenen mogen de laatste vijf minuten komen kijken in de workshop.

data
vrijdag 22 februari & vrijdag 3 mei, 13.30 uur | waar Koninklijke Foyer | duur 1 uur | prijs € 6,50

Bestel hier je tickets.

Kinderfeestjes

Wist je dat je in Internationaal Theater Amsterdam ook je verjaardag kunt vieren?

Een verjaardagsfeestje in Internationaal Theater Amsterdam start met een backstage tour door het theater. Je komt op allerlei plaatsen waar het publiek normaal gesproken niet komt! Na een korte pauze met limonade en iets lekkers ga je zelf aan de slag. Je kan kiezen uit een dansfeest of een theaterfeest. Onder leiding van een professionele dans- of theaterdocent maak je met vrienden zelf een korte presentatie. Deze presentatie kan aan het einde van het feestje voor ouders gespeeld worden. Aansluitend kun je kiezen voor een workshop toneel of dans. Natuurlijk kunnen jullie ook een bezoek brengen aan één van onze jeugdvoorstellingen of Theaterkraken.

duur
2 uur | aantal deelnemers minimaal 6, maximaal 10 kinderen | leeftijd 9+ | kosten 150 euro

Theater voor jonge kinderen en grote mensen

Zondagmorgen in ITA (2-6 jaar)

Een reeks voorstellingen speciaal voor jonge kinderen en grote mensen. (Bijna) iedere zondag is er een voorstelling. Theater, dans, beeldende kunst en verhalen: het staat allemaal op het programma. Op de zondagmorgen draait alles om de kinderen, hier hoeven ze niet stil te zitten of stil te zijn. Elke zondag is het weer tijd voor kleine voorstellingen, limonade, kleurplaten, pannenkoeken en spelen in het decor.

Het programma wordt georganiseerd voor de kinderen samen met een volwassene. Er kan vooraf of na afloop lekker gegeten of gedronken worden in de Brasserie.

Kinderen bezoeken de voorstellingen voor €8,- en volwassenen voor €10,- in de voorverkoop. Op de zondagochtend worden er nog kaarten verkocht bij de bar van de Brasserie voor €10,-.

De Zondagmorgen in ITA wordt mede mogelijk gemaakt door onze business club.