Workshops & Masterclasses

Theater gaat verder dan kijken en luisteren. Doe mee aan een masterclass van een acteur uit het ITA- ensemble of volg een workshop van een van onze theatermakers. Je kunt zelf deelnemen, of met je groep of bedrijf.

Masterclassprogramma Het hout | zaterdag 20 april 2019

Droom jij wel eens dat jij op het podium van het Internationaal Theater Amsterdam staat? Het licht gaat aan, het publiek kijkt ademloos toe en jij speelt de sterren van de hemel. Dit is jouw kans!

In het Masterclassprogramma bij Het hout kan je onder dompelen in alle facetten van het acteurschap en close-up met één van onze acteurs kennis maken.

Het programma bestaat uit vier onderdelen:

Workshop

Je gaat spelen met… de toneeltekst, je tegenspeler en de inhoud. Inspiratiebron is ITA-voorstelling Het hout. Acteren is reageren; hoe blijf je reageren terwijl je tekst vastligt? Hoe en waar vind je de noodzaak om wat je zegt over te brengen bij je publiek? Je wordt gecoacht door een theaterdocent van de afdeling Educatie van ITA.

Masterclass in het toneelbeeld van de voorstelling

Gijs Scholten van Aschat (1959) trad in seizoen 10|11 toe tot het ensemble van ITA. Hij speelt in de voorstelling broeder Benedictus en geeft een masterclass in het decor van de voorstelling. Een select aantal spelers kan in deze masterclass spelen en krijgt zijn tips en tricks. Ook als toeschouwer word je deelgenoot van deze inside information en kan je genieten van Gijs live aan het werk.

Nagesprek met Gijs Scholten van Aschat
Wat heb jij altijd al willen weten over acteren? Vraag het ITA-ensemble-acteur Gijs Scholten van Aschat in het nagesprek waarmee de dag wordt afgesloten.

Voorstellingsbezoek
‘s Avonds bezoeken we gezamenlijk de voorstelling Het hout in de Grote Zaal van Internationaal Theater Amsterdam.


Praktische informatie

Datum
zaterdag 20 april 2019

Voor wie? Iedereen die wil spelen vanaf 18 jaar. Spelervaring is niet vereist.
Tijd 11:00-16:00u dagprogramma, 20:30u voorstelling
Prijs (dagprogramma + voorstelling):
€ 52,50 / € 42,50 cjp / € 32,50 podiumpas (alleen telefonisch)
Vragen? Marije Wiggers | 020 - 795 99 42 | marije@ita.nl

Meedoen?
je combinatiekaart voor het dagprogramma + voorstelling koop je online via deze link

Voorbereiding

Ter voorbereiding op de masterclass vragen we je een scène uit het hoofd te leren. Deze wordt t.z.t. op de ITA-Facebookpagina en op onze website geplaatst (wordt aangekondigd).