Toegangsprijzen, rangen en kortingen

De prijzen staan vermeld bij de voorstellingen. Voor kinderen t/m 15 jaar gelden bij jeugdvoorstellingen speciale prijzen. Scholieren kunnen betalen met de Cultuurkaart. Het kan voordelig zijn uw kaarten ruim op tijd te kopen. ITA doet aan Dynamic pricing, waardoor de prijzen kunnen stijgen naarmate er minder stoelen beschikbaar zijn. De Sirene Sale is onze maandelijkse actie, die ingaat als de alarmsirenes loeien op de eerste maandagochtend van de maand. Last-minute kortingsacties zijn niet van toepassing op reeds gekochte kaarten. De reductieprijzen zijn niet geldig in combinatie met andere kortingen, tenzij anders aangegeven.

ONZE RANGEN
De Grote Zaal van de ITA heeft vijf rangen. Daarbovenop kunt u ook reserveren voor onze comfort seats, waar u extra veel beenruimte heeft.
De Rabozaal heeft vier rangen.

INFORMATIE OVER BEENRUIMTE
In de Grote Zaal is er extra beenruimte op rij 4 op zaalniveau, rij 3 op het 1e Balkon en rij 2 op het 2e Balkon. De 1e rij op de Balkons biedt weinig beenruimte.

In de Rabozaal is er meer beenruimte op de voorste rijen, rij 1 t/m rij 4, mits er geen stoelen zijn weggehaald of het podium is uitgebouwd. Mochten deze rijen niet beschikbaar zijn, dan kunt u wellicht het beste op de hoek van een rij gaan zitten.

INFORMATIE OVER GOED ZICHT
In de Grote Zaal maken we door verschillende rangen en prijzen onderscheid tussen plaatsen met beter en minder goed zicht op het toneel. De 1+ rang biedt het beste zicht, de 5e rang het minst goede. Soms worden er bij muziektheater en opera slechtzichtplaatsen of luisterplaatsen goedkoop verkocht. Op deze plaatsen kunt u alles horen, maar niet alles zien.

In onze Rabozaal heeft u vanaf alle stoelen goed zicht op het toneel. Plaatsen ver weg van het toneel zijn goedkoper.

Als de voorstelling boventiteld wordt, proberen wij na te gaan of deze op alle plaatsen goed te lezen is. Zo niet, zullen wij dit vermelden. Dit kan per productie verschillen en is niet altijd van tevoren bekend. De Engelse boventitels van voorstellingen van het ITA-ensemble (op donderdagen) zijn prettig leesbaar vanaf rij 9.

SIRENE SALE

Elke eerste maandag van de maand - vanaf het moment dat de Amsterdamse sirenes gaan om 12.00 uur - kunt u voor een voorstelling een toegangskaart met 50% korting kopen. Wij kiezen maandelijks een voorstelling voor u. Er zijn 100 kaarten beschikbaar, op = op.

Zo werkt het: de Sirenevoorstelling wordt op maandag om 12.00 uur bekend gemaakt via de speciale Sirene Sale-nieuwsbrief en op onze website. Omdat het op maandag aan de kassa vrij druk is raden wij u aan om uw kaarten vooral online te kopen. De kaarten voor de Sirenevoorstelling zijn te koop via de website en aan de kassa. De Sirene Sale duur 24 uur, dus van maandag 12.00 uur tot dinsdag 12.00 uur, zolang de voorraad strekt.

Naar de Sirene-voorstelling van deze maand
Meld je aan voor de Sirene Sale nieuwsbrief!

DYNAMIC PRICING
Internationaal Theater Amsterdam doet aan 'dynamic pricing': de prijzen kunnen stijgen naarmate er minder stoelen beschikbaar zijn. Wie er vroeg bij is, koopt dus altijd kaarten tegen het voordeligste tarief (en kan de mooiste plaatsen uitzoeken).

Omdat de prijzen variabel zijn, vermelden wij in ons drukwerk ‘vanaf-prijzen'. Online ziet u direct de actuele prijs. Als de prijs verhoogd wordt nadat u uw reservering heeft geplaatst, geldt de prijs van het moment van reserveren. Reserveringen vervallen na een week, haal dus uw gereserveerde kaarten binnen een week op.

PODIUMCADEAUKAART
Met de Podium Cadeaukaart geef je een uniek avondje uit cadeau. De ontvanger kan met de kaart tickets kopen voor alle soorten voorstellingen: theater, dans of concert. De Podium Cadeaukaart is dus altijd een cadeau op maat! U kunt bij ons de cadeaukaart aanschaffen en verzilveren. De kaart kunt u online en aan onze kassa aanschaffen.