1 + 1 gratis naar Lieve Stad,

De hele maand februari kunnen alle Amsterdammers voordelig kaartjes aanschaffen voor het theater, het museum, de bios of een concert. Met de bonnen in het boekje dat in de hele stad gratis te verkrijgen is, krijg je bij aankoop van een kaartje het 2e kaartje gratis. Meer informatie over de actie is te vinden op de website van Iamsterdam.

Actievoorwaarden
- Geldig op geselecteerde voorstellingen in festival Lieve Stad, (zie de voorstellingen hieronder).
- Bij aankoop van één toegangskaart ontvangt de bezoeker één toegangskaart cadeau.
- De voucher of online actiecode kan verzilverd worden van 1 t/m 28 februari.
- Er geldt een maximum van 75 kaarten per voorstelling. Op = op.

Sara Correia - 17 maart in Meervaart

Do Coração

Sara Correia treedt live op met Do Coração, het album dat genomineerd is voor de Latin Grammy 2021 en winnaar is van het Best Fado Album bij de PLAY Awards. Het album, geproduceerd door Diogo Clemente, is genomineerd voor Best Portuguese Language Roots Album.

MEER INFORMATIE EN TICKETS

Theater Rast / Celil Toksöz - 18 maart in ITA

Kroniek van een aangekondigde dood

Theater RAST, dat vanuit haar Turks-Nederlandse DNA reageert op wat er in de wereld gebeurt, brengt een nieuwe tekst van Aron Goosens die zijn inspiratie haalde uit Kroniek van een aangekondigde dood, Wachten op Godot en onzichtbare verhalen uit het dal van de Ararat.

MEER INFORMATIE EN TICKETS

ICK Dans Amsterdam - 18 maart in Meervaart

We, the Shameless

We, the Shameless geeft ons een andere kijk op een solo. Twee verbonden lichamen hebben hun gezamenlijk ‘lichamelijk geheugen’, maar ook hun dubbele identiteit. Zonder gêne delen ze die tweespalt met het publiek.

MEER INFORMATIE EN TICKETS

Moving into dance Mophatong / Robyn Orlin - 18 maart in ITA

we wear our wheels with pride and slap your streets with color

Choreografe Robyn Orlin groeide op in het door apartheid gespleten Zuid-Afrika, waar zij als kind zwarte mijnwerkers zag dansen voor een wit publiek. De beelden uit haar jeugd staan nog altijd op haar netvlies gebrand.

MEER INFORMATIE EN TICKETS

Meervaart / Amsterdams Andalusisch Orkest / George & Eran Producties - 20 maart in ITA

Jihad van Liefde

Jihad van Liefde is een muzikaal verhaal, gebaseerd op het gelijknamige boek. David Van Reybrouck tekende daarin het aangrijpende verhaal op van Mohamed El Bachiri. Deze metrochauffeur uit het Belgische Molenbeek verloor zijn grote liefde en moeder van zijn drie kinderen bij de terreuraanslag in de Brusselse metro op 22 maart 2016.

Abhishek Thapar - 21 en 22 maart in ITA

Surpassing the beeline

Surpassing the beeline duikt in de verhalen van de Amsterdamse expatgemeenschap. Verhalen van hen die emigranten zijn als ze hun thuis verlaten en elders immigranten worden; hun verleden, heden en gevoel van 'thuis' zijn volledig in elkaar vervlochten. De emigrant van het ene land, is de immigrant van het ander.

MEER INFORMATIE EN TICKETS

Kat op het Spek / Gerardjan Rijnders - 22 maart in Meervaart

SLAKJE

SLAKJE is een integere theatermonoloog over misbruik en hoe dit je leven kan tekenen. Over het ongelooflijke vermogen van mensen om hoop te houden, tegen de klippen op.

MEER INFORMATIE EN TICKETS

Likeminds - 21 maart in Meervaart

Vecht

Ik teer op tekorten
Dat is nog erger dan op niks


Wat betekent het om uitgekleed te worden door de overheid? Wat betekent het om altijd op je hoede te moeten zijn voor je achternaam, je afkomst, je dubbele nationaliteit? In de aangrijpende monoloog Vecht die Maxine Palit de Jongh op basis van het toeslagenschandaal schreef, maken we de ondergang mee van Zafirah.

MEER INFORMATIE EN TICKETS

Mohammad Motemedi, Tony Overwater en anderen - 23 maart in ITA

Noor

Ga mee op een spirituele reis van Perzië naar Anatolië en van de Levant naar Andalusië. Gedichten van mystieke dichters als Rumi, Rabia Al Adawiya en Ibn Arabi worden onder aanvoering van de wereldberoemde Perzische zanger Mohammad Motamedi voorgedragen, een wereldprimeur.

MEER INFORMATIE EN TICKETS

Tg. Winterberg / Feikes Huis - 23 maart in Meervaart

Alles naar de Hemel

Alles naar de Hemel gaat over het maken van een onmogelijke keuze tussen leven en dood en de onmenselijke zoektocht die daar aan vooraf gaat. Een inventieve en fascinerende achtbaan van emoties, in een liefdevolle ode aan alle mensen die van hun kinderen houden.

MEER INFORMATIE EN TICKETS

Luan Buleshkaj - 24 maart in Meervaart

Leeuwenkind

Luan Buleshkaj is een woordkunstenaar in de breedste zin van het woord en is een gevestigde naam in de spoken word-scene in Nederland. Leeuwenkind is zijn eerste solovoorstelling. Hij wordt muzikaal ondersteund door gitarist Yassine Belghanch. ‘Spoken word op topniveau, met een vleugje kleinkunst en cabaret’, aldus de jury van het Amsterdam Fringe Festival.

MEER INFORMATIE EN TICKETS

Theater Rotterdam / Well Made Productions / Romana Vrede / Alida Dors - 25 en 26 maart in ITA

The Story of Travis

The Story of Travis is een nieuwe toneeltekst geïnspireerd door de Broadway klassieker A Raisin in the Sun van Lorraine Hansberry. Over het belang van het hebben van dromen, het laten gelden van je stem in een wereld die niet voor jou lijkt ingericht en het vinden van een thuis. In poëtische monologen, herkenbare familiesituaties en spirituele dialogen bevraagt de voorstelling de burden van the black (American) dream en hoe het is om als enige hoop van je familie de wereld ingezonden te worden.

Corpo Maquina

It takes a child to raise a village / football meets dance

Beweging, vrijheid en geluk. Met 5 dansers, 3 acteurs, 2 freestyle voetballers en 2 muzikanten brengt choreograaf Guilherme Miotto van Corpo Máquina Society een reizende voorstelling die in iedere stad waar hij landt ruimte biedt aan de levenslust en de drang tot spelen van een groep kinderen. De volwassenen in het gezelschap hebben als enige opdracht om de kinderen in het middelpunt te plaatsen. Dat levert een feest van intuïtie en gemeenschapszin op. Want kinderen weten de weg.

MEER INFORMATIE EN TICKETS

ITA-junior / Esmée Begemann / Ro, Rox, Roxy, Roxana Verwey - 24, 25 en 26 maart in ITA

The Money Game jr.

The Money Game jr. is een onderzoek naar ons ontspoorde financiële systeem met en door een generatie die er middenin opgroeit. Alles heeft een waarde. Geld is macht. In 2023 heeft invloed een prijs en runnen de bazen van Insta, Apple en Amazon de wereld. Money makes the World go Round, maar alleen voor de allerrijksten. Wat moet de rest met een financieel systeem waar geen uitweg voor lijkt te zijn? En staat er een prijs op het verkloten van de wereld?

MEER INFORMATIE EN TICKETS

Ode aan de stad

Amsterdam is een stad met vele gezichten, letterlijk, want we wonen hier samen met vele verschillende nationaliteiten. Lieve Stad, gaat over de stad en alle soorten Amsterdammers die de stad rijk is. Tijdens dit festival, een samenwerking van ITA en Meervaart, gaat het om het samenbrengen van mensen, in de stad, in het theater, in de maatschappij. Hoe leven we samen en welke verhalen dragen alle individuen en groepen met zich mee? Allemaal hebben ze hun eigen verhalen, sterke kanten, uitdagingen. Deze laten zien is het uitgangspunt van Lieve Stad,.

Bekijk het hele festivalprogramma