Lieve Stad, 2022

Het stadsfestival van ITA en Meervaart met theater, dans, muziek en performance. Voorstellingen over de stad, de mensen die er wonen, hun verhalen en hun geschiedenis. Van 25 maart – 3 april.

Stichting Nieuwe Helden / ARSENAAL / Het Zuidelijk Toneel / Lucas De Man - 29 maart

In Search of Democracy 3.0

In maart is het zover: Nederland mag naar de stembus voor de Gemeenteraadsverkiezingen. Onze democratie staat onder druk. Hoog tijd om de democratie onder de loep te nemen: er moet iets veranderen, maar wat precies en hoe? Lucas de Man gaat op onderzoek uit.

Marleen Hendrickx - 30 maart

X Y WE

X Y WE is een indringende voorstelling die effectief en waarachtig een inkijk biedt in het leven van intersekse mensen. Op de vloer staan zes personen, van alle leeftijden, die elk en samen hun verhaal vertellen, sommigen voor het eerst in hun leven.

MEER INFORMATIE EN TICKETS

Kabinet K / hetpaleis - 1 april

Promise me

Een lofzang op de ongetemden, de roekelozen, de dapperen. Zeven dansers sluiten een pact, over generaties heen, dat door live muziek wordt bezegeld.

MEER INFORMATIE EN TICKETS

Amsterdams Andalusisch Orkest - 2 april

Tree of Being

Het concert The Tree of Being is een ode aan de Middeleeuwse soefi-dichter Ibn Arabi, die geloofde in de oerkracht van bomen en ze beschouwde als de perfecte schepping van het universum. Acht solisten van het orkest vertalen Arabi’s poëzie naar muziek.

MEER INFORMATIE EN TICKETS

Michael Varekamp / Smita James - 25 maart

Lieve Stad, - I am

Trompettist Michael Varekamp en spoken word artist Smita James halen op 25 maart 2022 herinneringen op in naam van de liefde, de liefde voor Amsterdam. Samen met Poetronic, nemen de band van Michael Varekamp en SmitaJames de ruimte om weer even scherp te krijgen welke verhalen deze liefde dragen.

Meer informatie en tickets

EASTMAN / SIDI LARBI CHERKAOUI - 25-27 maart

Nomad

Nomad is Sidi Larbi Cherkaoui’s vierde stuk op Midden-Oosters geïnspireerde muziek van Felix Buxton van Basement Jaxx en een metafoor voor ultieme vrijheid, maar ook voor de onmogelijkheid om te overleven. Nomad is een mozaïek van levende en levenloze elementen uit de woestijn.

MEER INFORMATIE EN TICKETS
Een genadeloze god

Female Economy / ITA-junior - 27 maart

Doula's van de Stad + WijOok jr.

Twee eigen artistieke projecten, de documentaire Doula’s van de Staden de ITA-junior voorstelling WijOok jr., die ‘in spirit’ met elkaar verbonden zijn en samen tijdens Lieve Stad, een verhaal vertellen over feminiene kracht. Over de moeders en dochters van Amsterdam.

Het Zuidelijk Toneel / The Black Archives / De Correspondent / Lisette Ma Neza / Ira Kip - 28 maart

HIER ZIJN WE KONINGEN

Lisette Ma Neza heeft heel lang niet willen nadenken over haar eigen verhaal. Geïnspireerd door de reeks ‘Verzwegen Geschiedenis’ die Karin Amatmoekrim voor De Correspondent schreef, waagt ze zich alsnog aan het ontrafelen van wat diep weggestopt was in een rugtas.

MEER INFORMATIE EN TICKETS

RANDPROGRAMMA

Onze ITA Academy organiseert weer verschillende activiteiten tijdens het festival. Voorafgaand aan In Search of Democracy 3.0 op 29 maart is er een Artist Talk met Lucas De Man in de Salon.We organiseren ook weer een aantal edities vanIn Gesprek. Daarnaast organiseren we het programma Stadsontmoetingen, waarbij elke dag een andere community de regie heeft over een programma in de ITA Salon.

Tijdens het hele festival staat de fototentoonstelling Het Heimwee Project bij ons in huis. Deze tentoonstelling vol verhalen over heimwee is bedacht door Biba Krklec (tv-programmamaker) en Siebren Hodes (researcher, producer en geluidsman). Heimwee is van alle leeftijden en alle culturen. In deze tentoonstelling lees je heimweeverhalen en zie je de foto's van heimweevoorwerpen van Amsterdammers. Voor Lieve Stad, zullen Biba en Siebren een interactief element aan de tentoonstelling toevoegen.

MEER INFORMATIE

ITA ACADEMY

STADSONTMOETINGEN

Tijdens het festival Lieve Stad, hebben we het programma Stadsontmoetingen, dat elke vrijdag, zaterdag en zondag voor aanvang van de voorstelling(en) plaatsvindt in de ITA Salon. Het programma is gratis, maar je moet wel reserveren.

VOLLEDIG PROGRAMMA EN AANMELDEN

ITA ACADEMY

ARTIST TALK: LUCAS DE MAN

In deze editie van ons nieuwe programma Artist Talks gaat onze moderator Carolien Borgers samen met het publiek, in gesprek met gerenommeerd theatermaker Lucas de Man. Zittend in de salon, met een drankje in de hand, bespreken we in een gesprek van een uur zijn oeuvre, de werkwijze, fascinaties en wensen voor de toekomst en reflecteren we met elkaar op het theaterlandschap en welke rol De Man inneemt.

Na de Artist Talk is De Man’s voorstelling In search of democracy 3.0 te zien, maar wees ook welkom om enkel bij de Artist Talk aan te schuiven.

HET HEIMWEE PROJECT

Heimwee is van alle leeftijden en alle culturen. Dat is de basis voor Het Heimwee Project dat van vrijdag 25 maart tot zondag 3 april tijdens het festival Lieve Stad, in ITA te bezichtigen is.

MEER INFORMATIE

Ode aan de stad

Amsterdam is een stad met vele gezichten, letterlijk, want we wonen hier samen met vele verschillende nationaliteiten. Lieve Stad, gaat over de stad en alle soorten Amsterdammers die de stad rijk is. Tijdens dit festival gaat het om het samenbrengen van mensen, in de stad, in het theater, in de maatschappij. Hoe leven we samen en welke verhalen dragen alle individuen en groepen met zich mee? Allemaal hebben ze hun eigen verhalen, sterke kanten, uitdagingen. Deze laten zien is het uitgangspunt van Lieve Stad,.