Lieve Stad,

Lieve Stad, is ons jaarlijkse festival waarin we de diversiteit van de stad vieren. Gebundeld in anderhalve week presenteren we meerdere voorstellingen die persoonlijke verhalen over de stad vertellen, frisse perspectieven bieden en ontmoetingen met het (nu nog) onbekende zijn. Lieve Stad, is ónze liefdesverklaring aan de stad.

Wees welkom!

Het festivalprogramma

Language NP Language no problem Yallah! Yallah! presents: Masters Of Syria Radar Agency / Yallah! Yallah! Muziek Yallah! Yallah! presents: Masters Of Syria
Sluiten Yallah! Yallah! presents: Masters Of Syria Radar Agency / Yallah! Yallah!
Een avond vol klassiek Arabisch repertoire en hip hop uit Syrië en Egypte. Met gastoptredens van Mireille Bittar, Shaza Hayek, Malikah, Freez, Eslam Jawaad én Yallah! Yallah! afterparty.
Language NP Language no problem Kirina Faso Dance Theatre / Serge Aimé Coulibaly Dans Kirina
Sluiten Kirina Faso Dance Theatre / Serge Aimé Coulibaly
“Kirina is een verbluffende voorstelling die een zweterige, rituele en extatische dans combineerde met voortstuwende muziek en een bezwerend verhaal.” - The New York Times<br /> <br /> De Burkinese danser-choreograaf Serge Aimé Coulibaly maakt een voorstelling over ‘de vluchtelingencrisis’, of liever: migr...
Language NP Language no problem M!ndf#ck jr. (14+) ITA-Educatie / Junadry Leocaria / Nina Haanappel Theater M!ndf#ck jr. (14+)
Sluiten M!ndf#ck jr. (14+) ITA-Educatie / Junadry Leocaria / Nina Haanappel
In M!ndf#ck jr. maken we een reis door het chaotische brein en het onrustige lichaam van een mens in wording. Met een mix van dans en toneel laten 27 jonge mensen zien hoe hun brein in elkaar zit.
Language NP Language no problem De laatste dichters Urban Myth / Jörgen Tjon a Fong Theater De laatste dichters
Sluiten De laatste dichters Urban Myth / Jörgen Tjon a Fong
De Laatste Dichters is een waargebeurd verhaal over de kracht van kunst. Over het vinden van je ware identiteit via woord en muziek (Pink Oculus). Met hun woorden als wapen bestreden de Last Poets ten tijde van de burgerrechtenbeweging in Amerika een generaties-oud negatief zelfbeeld van veel A...
Language NP Language no problem Amsterdammer van het Jaar Stichting Amsterdammer van het Jaar / ITA Perspectief Amsterdammer van het Jaar
Sluiten Amsterdammer van het Jaar Stichting Amsterdammer van het Jaar / ITA
Een awardshow om de stad en bijzondere Amsterdammers te vieren. Samen vieren we de mensen die de stad mooier, leefbaarder en socialer maken. Van een mantelzorger tot een fanatieke vrijwilliger, van een bijzondere buurtbewoner tot een actieve collectant. Een feestelijk showprogramma met Harm Ede...
Language NP Language no problem Hoe ik talent voor het leven kreeg WAT WE DOEN / Amsterdams Andalusisch Orkest / George & Eran Producties / ICK Amsterdam / De Meervaart / Floris van Delft Theater Hoe ik talent voor het leven kreeg
Sluiten Hoe ik talent voor het leven kreeg WAT WE DOEN / Amsterdams Andalusisch Orkest / George & Eran Producties / ICK Amsterdam / De Meervaart / Floris van Delft
Hoe ik talent voor het leven kreeg is een theaterbelevenis op het toneel en in de foyers, over het AZC als een dorp met eigen wetten en regels. In deze kleurrijke, humoristische en indringende voorstelling komen theater, muziek en dans samen in een groots opgezet theaterspektakel.

Met bijzonder gasten

Yallah! Yallah! Presents: Masters of Syria

De in 2017 op Lowlands ontstane clubnacht Yallah! Yallah! brengt de moderne dansmuziek met roots in een gebied dat loopt van Iran tot aan Marokko. Voor deze speciale editie nodigen ze 'Masters of Syria' uit.

Afterparty
Na afloop wijst Yallah! Yallah! je de weg naar het oosten met de heetste en wildste partykrakers uit de Arabische wereld: Van Marokkaanse hiphop tot Egyptische bruiloftsmuziek, via Libanese speeddabke naar trap uit Syrië.

Yallah! Yallah!

Kirina

Een verbluffende voorstelling over de vluchtende mens

De Burkinese danser-choreograaf Serge Aimé Coulibaly maakt een voorstelling over ‘de vluchtelingencrisis’. Uitgangspunten: een Afrikaans oorlogsverhaal én de eerste verklaring van de rechten van de mens - niet die van Génève, maar die van Mali.

“Kirina is een verbluffende voorstelling die een zweterige, rituele en extatische dans combineerde met voortstuwende muziek en een bezwerend verhaal.” - The New York Times

A stunning spectacle - The New York Times

De laatste dichters

Opwindende muziektheaterervaring waarin woorden wapens worden

De laatste dichters is een opwindende muziektheaterervaring geïnspireerd op het levensverhaal van The Last Poets en de oorsprong van de hiphop. Over het vinden van je ware identiteit via woord en muziek. Over de kracht van kunst. Spannend en scherp, met vette beats en funky grooves.

Met afterparty op 23 februari

M!ndf#ck jr. van ITA-Junior

Eclectische mix van dans en toneel over ons menselijk bewustzijn

We kijken naar een groep jonge mensen die voor zichzelf een plek proberen te veroveren in de wereld van nu.

Ongeacht hun leeftijd hebben ze serieuze problemen die niet weggewuifd mogen worden. De eerste generatie in tijden die het niet beter heeft dan hun ouders en dus voor hun plek in de wereld moeten vechten. In M!ndf#ck jr. maken we een reis door het chaotische brein en het onrustige lichaam van een mens in wording.

Leave my head alone brain

Randprogramma Lieve Stad,

Voor en na de voorstellingen bent u van harte welkom om de verschillende onderdelen van het uitgebreide randprogramma te bezoeken. Met onder andere: The Kissing Machine van Petrovsky & Ramone, Een ander perspectief van Studio L A en een pop-up versie van Humanity House.

Over Lieve Stad,

Anderhalve week lang presenteren we dans- en theatervoorstellingen die persoonlijke verhalen over de stad vertellen, frisse perspectieven bieden en ontmoetingen met het (nu nog) onbekende zijn.

Als theater in het hart van de stad willen we er zijn voor álle Amsterdammers. Daarom maken we theater voor iedereen in onze stad, omdat theater bij uitstek zorgt voor verbinding tussen mensen. Lieve Stad, – geïnspireerd door de woorden van voormalig burgemeester Eberhard van der Laan – is ónze liefdesverklaring aan de stad Amsterdam en haar diversiteit aan inwoners.

Met Lieve Stad, vieren we onze verschillen - of ze nu cultureel, sociaal, economische of fysiek zijn. Het gaat ons om het samenbrengen van mensen; in de stad, in het theater, in de maatschappij. Hoe leven we samen en welke verhalen dragen alle individuen en groepen met zich mee? Hoe verbinden die verhalen ons? Dit laten zien, horen en voelen is het uitgangspunt van Lieve Stad,.

Hoe ik talent voor het leven kreeg

Groots opgezet theaterspektakel over hopeloos dromen in het AZC

In deze kleurrijke, humoristische en indringende voorstelling komen theater, muziek en dans samen in een groots opgezet theaterspektakel. Een prachtige cast van acteurs en musici samen met tientallen nieuwe Nederlanders (statushouders) vertellen dit bijzondere verhaal van Rodaan Al Galidi voor het eerst in het theater.

Met live muziek van het Amsterdams Andalusisch Orkest en een choreografie van ICK Amsterdam.

Reserveer uw kaarten hier

De Expeditie

Voor en na de voorstelling kan het publiek verder op verkenning in De Expeditie, het verdiepingsprogramma met film, VR, muziek, expo’s, workshops, talkshows, comedy en meer. Een kleine greep uit het programma:

Foto-expositie: Onze Reis
Mohammad Alzoabi volgde met zijn camera vanaf het begin de totstandkoming van Hoe ik talent voor het leven kreeg.

Talent voor inburgeren - Students that matter
Wat voor vragen moeten ‘nieuwe’ Nederlanders eigenlijk kunnen beantwoorden om aan te tonen dat ze ingeburgerd zijn?

Comedy Night – 15 februari
Mag er ook gelachen worden? Jazeker!

Bekijk het hele programma

Amsterdammer(tje) van het jaar verkiezing

Een awardshow om de stad en bijzondere Amsterdammers te vieren

Samen vieren we de mensen die de stad mooier, leefbaarder en socialer maken. Van een mantelzorger tot een fanatieke vrijwilliger, van een bijzondere buurtbewoner tot een actieve collectant. Een feestelijk showprogramma met muziek door de Nederlandse Songfestival-inzending: Jeangu Macrooy.

Breng hier uw stem uit.

Check het hele programma hier

Mede mogelijk gemaakt door

Rabobank
Clifford Chance
Gemeente Amsterdam
VSBfonds
Accenture
Fonds Podiumkunsten