Randprogramma Lieve Stad,

Voor en na de voorstellingen bent u van harte welkom om de verschillende onderdelen van het uitgebreide randprogramma te bezoeken.

Petrovsky & Ramone

The Kissing Machine

In 2013 creëerden Petrovsky & Ramone ‘The Kissing Machine’: een unieke interactieve video-installatie over de kracht van een kus. The Kissing Machine was eerder te zien (en te gebruiken!) in o.a. Beijing, San Francisco en Antwerpen. Nu brengen ze hem speciaal voor Lieve Stad, naar Amsterdam.

The ease of sharing the kiss, the significance of receiving the kiss.

Studio L A

Een ander perspectief

Studio L A (Lorien Bijaert en Arna Mačkić) gebruikt architectuur om sociaal-maatschappelijke mechanismen rondom in- en uitsluiting, vluchtelingen, identiteit en publiek domein te onderzoeken en in een nieuw perspectief te plaatsen. Een ander perspectief is een ruimtelijke installatie waarin drie films getoond worden die elk een eigen perspectief geven op verschillende fases waarin asielzoekers zich in Nederland kunnen bevinden.

Humanity House

Humanity House Pop Up

Humanity House is een plek waar je het menselijke verhaal hoort over wereldwijde uitdagingen rond vrede en conflict. Wat betekent het om te moeten vluchten? In het Haagse Humanity House kom je daar meer over te weten. Door een reis door het museum ervaar je hoe het is om in een oorlogssituatie te belanden. Daarna ontmoet je acht gevluchte mensen die hun bijzondere verhaal delen. Tijdens Lieve Stad, hoor je hier een deel van.

Lees meer