Masterclassprogramma De thuiskomst

Droom jij wel eens dat jij op het podium van het Internationaal Theater Amsterdam staat? Het licht gaat aan, het publiek kijkt ademloos toe en jij speelt de sterren van de hemel. Dit is jouw kans! In het Masterclassprogramma bij De thuiskomst kan je onder dompelen in alle facetten van het acteurschap en close-up met één van onze acteurs kennis maken.

Het programma heeft 4 onderdelen:

Workshop
Je gaat spelen met…de toneeltekst, je tegenspeler en de inhoud. Inspiratiebron is ITA-voorstelling De thuiskomst. Acteren is reageren; hoe blijf je reageren terwijl je tekst vastligt? Hoe en waar vind je de noodzaak om wat je zegt over te brengen bij je publiek? Je wordt gecoacht door een theaterdocent van de afdeling Educatie van ITA.

Masterclass in het toneelbeeld van de voorstelling
Een select aantal spelers kan in deze masterclass spelen en krijgt tips en tricks van een acteur uit het ensemble van ITA. Ook als toeschouwer word je deelgenoot van deze inside information en kan je genieten van een professional live aan het werk.

Nagesprek
Wat heb jij altijd al willen weten over acteren? De dag wordt afgesloten met een intiem nagesprek met een acteur uit de voorstelling, waarin jij al je prangende vragen kunt stellen.

Voorstellingsbezoek
‘s Avonds bezoeken we gezamenlijk de voorstelling in de Grote Zaal van Internationaal Theater Amsterdam.

Praktische informatie

Datum zaterdag 23 november 2019
Voor wie? Iedereen die wil spelen, amateurspelers en hbo-studenten kunstvakken. Spelervaring is niet vereist.
Tijd 11:00-16:00u dagprogramma, 19:30u voorstelling
Prijs (dagprogramma + voorstelling):
€ 52,50 / € 42,50 cjp / € 32,50 podiumpas (alleen telefonisch)
Vragen? Marije Wiggers | 020 - 795 99 42 | marije@ita.nl

Meedoen?
je combinatiekaart voor het dagprogramma + voorstelling koop je online via deze link

Voorbereiding
Ter voorbereiding op de masterclass vragen we je een scène uit het hoofd te leren. Deze wordt t.z.t. op de ITA-Facebookpagina en op onze website geplaatst (wordt aangekondigd).

DE VOORSTELLING

Language NP Language no problem De thuiskomstTheater ITA–Ensemble De thuiskomst
Sluiten De thuiskomst ITA–Ensemble
09 okt '19 t/m 30 nov '19
Na Uit het leven van marionetten regisseert Nanouk Leopold nu het ITA-ensemble in De thuiskomst, een van de meest gespeelde stukken van de Engelse toneelschrijver en Nobelprijswinnaar Harold Pinter. Nog altijd hét referentiestuk voor het machtsspel dat de relaties tussen mensen kleurt.