medewerker Productie (Rekwisieten)

Artistiek innovatief, meerstemmig en maatschappelijk. Internationaal Theater Amsterdam (ITA) produceert én programmeert grensverleggende theater- en dansvoorstellingen uit binnen- en buitenland. Jaarlijks produceert ITA, met artistiek directeur Eline Arbo aan het roer, vier tot vijf nieuwe voorstellingen en worden succesvolle voorstellingen uit het repertoire hernomen. Wij verwelkomen ieder jaar zo'n 300.000 bezoekers in onze monumentale schouwburg aan het Leidseplein.  


ITA wil een diverse en inclusieve organisatie zijn, waar iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. Bedoeld voor iedereen hetzij als makers, hetzij als publiek. Een plek waar samenwerking, aandacht voor individuele kwaliteit en ontwikkeling voorop staan. Wij geloven dat juist dankzij (en niet ondanks) alle verschillen de voordelen van diversiteit (zoals innovatie en creativiteit) tot hun recht komen.


Daar hebben wij ook jou als medewerker Productie (Rekwisieten) bij nodig. Wil jij hieraan bijdragen en impact maken op de cultuursector? Solliciteer dan op deze functie.

medewerker Productie (Rekwisieten)

32-40 uur per week

De afdeling

De afdeling Productie draagt zorg voor de begeleiding en praktische ondersteuning van alle ITA producties, van de voorbereidingsfase tot en met de uitvoering. Het team van de afdeling Productie bestaat uit 7 personen met verschillende taken en verantwoordelijkheden.

De functie

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van de rekwisieten en special effects voor (hoofdzakelijk) de nieuwe Ensemble voorstellingen van ITA. Je werkt nauw samen, en wordt aangestuurd door, de productieleider van de betreffende productie. De ene dag ben je bezig met een inzamelactie van tweedehands koffers en de andere dag werk je aan de ideale slijm- en bloedsubstantie voor een nieuwe Griekse tragedie. Hierin werk je nauw samen met collega’s van de verschillende productie gebonden disciplines binnen ITA, zoals Techniek Vormgeving en het Kostuumatelier. Je bent creatief in het regelen en organiseren van allerhande activiteiten, maar bewaakt ook de planning en budgetten. Daarnaast spring je in op allerhande taken binnen de afdeling zoals het organiseren van fotoshoots, het voorraadbeheer van afdeling gerelateerde zaken, een last-minute ritje in het busje etc.

Jouw werkzaamheden

 • Je inventariseert, doet onderzoek, regelt de aankoop, hergebruikt of doet de aanbesteding van rekwisieten;
 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor alle afdelingen binnen ITA voor rekwisieten en special effects; De grotere special effects op het gebied van water, rook en vuur vallen onder de verantwoordelijkheid van de afdeling Techniek;
 • Je bent verantwoordelijk voor de voorbereiding van de rekwisieten ten behoeve van de repetities;
 • Je brengt veiligheidsrisico’s in kaart en maakt werkinstructies;
 • Je bent verantwoordelijk voor een correcte overdracht van materiaal en instructies aan de assistent scenograaf in de montageweek;
 • Je bewaakt de voortgang en signaleert knelpunten in het productieproces;
 • Je bent inventief in het zoeken naar specifieke objecten, props en materialen;
 • Je bent verantwoordelijk voor een zorgvuldige administratie, zoals het bijhouden van de rekwisietenlijst en de ITA catalogus.

Wat vragen we van jou

 • Minimaal 2 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • Creatief, inventief en bij voorkeur een opleiding in de kunsten of podiumtechniek;
 • Ruime kennis van materialen, producten en het creëren van speciale effecten;
 • Goede communicatieve vaardigheden;
 • Goede organisatorische vaardigheden;
 • Flexibel en stressbestendig;
 • Je bent op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in jouw vakgebied;
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs.

Wij bieden jou

 • Een bruisende werkplek midden in de stad;
 • Salaris in schaal 5 conform de CAO Toneel en Dans;
 • In eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor 36 uur per week;
 • 27 vakantiedagen en 12 roostervrije dagen op basis van fulltime dienstverband (40 uur);
 • Voorstellingen die je gratis mag bezoeken;
 • De mogelijkheid om je te ontwikkelen;
 • De mogelijkheid om de officiële feestdagen in te wisselen voor feest- en gedenkdagen die passen bij jouw eigen culturele achtergrond of levensovertuiging.

Over ons

Internationaal Theater Amsterdam (ITA) is één van de grootste theaterorganisaties van het land. Ons theater in het hart van Amsterdam is het thuis van ons eigen internationale ensemble met acteurs waar we trots op zijn, maar ook van vele andere podiumkunstenaars uit binnen– en buitenland. Huis en ensemble vormen samen een unieke instelling, die vanuit een eigentijdse visie programmeert, produceert en inspireert.

Meer informatie over ITA kun je vinden op: https://ita.nl/nl/

Geïnteresseerd? Zo kan je solliciteren

Bij ITA vinden we het belangrijk dat alle sollicitanten op een gelijkwaardige en rechtvaardige manier worden beoordeeld. Daarom doen wij aan competentiegericht werven en selecteren. Door ons te richten op competenties objectiveren we de processen zoveel mogelijk en is de kans kleiner dat onbewuste vooroordelen en voorkeuren onbedoeld een rol spelen tijdens de selectiebeslissing.

Daarom vragen we je om in je motivatiebrief antwoord te geven op de volgende competentiegerichte vraag:

De competenties organiseren en overzicht bewaren:

Op maandag kom je binnen op kantoor. Die zaterdag staat er een première gepland en je hebt een drukke montageweek voor de boeg. Op zondag repeteert een voorstelling met jongeren van de afdeling Educatie die je hebt geadviseerd bij het maken van een bloedeffect. Hun première is over 2 maanden. De week erop staat een Chileens gezelschap geprogrammeerd waar je tot dusver niet bij betrokken bent geweest. In je mailbox tref je een waslijst aan nieuwe rekwisieten aan die deze week allemaal nog geregeld moeten worden. Bij het koffieapparaat word je aangesproken door iemand van de afdeling Educatie die vraagt jou om extra hulp bij het maken van het bloedeffect en vraagt daarnaast of je die zondag bij de repetitie wil zijn. Eenmaal terug op je plek tref je een toneelmeester die betrokken is bij de voorbereiding van de Chileense voorstelling. Hij heeft in de technische rider ontdekt dat het gezelschap een hondje nodig heeft bij de voorstelling en daarnaast een volledig gedekte tafel met vers eten waaronder gebraden kippetjes en friet. Het is je onduidelijk in hoeverre de productieleider die bij deze voorstelling betrokken is op de hoogte is van deze vragen.

Hoe ga jij om met deze situatie, hoe behoud je overzicht en welke prioriteiten stel je?

Beschrijf dit volgens de Starr methodiek.

Stuur je motivatie en cv uiterlijk 28 juni 2024 naar: https://ita.homerun.co/medewerker-productie-2/nl/apply. De gesprekken voor de eerste ronde staan nu gepland op 11 juli en de tweede ronde in de week van 15 juli 2024.

Voor vragen kun je een e-mail sturen naar michiel.vanschijndel@ita.nl