Mindervaliden

Internationaal Theater Amsterdam beschikt over goede voorzieningen voor mindervalide bezoekers. Indien u slecht ter been bent of een rolstoel gebruikt, vragen wij u om dit vooraf aan onze kassamedewerkers te melden, wij staan dan voor u klaar.

Naar de zalen

Een lift brengt u naar de Grote Zaal. Er zijn invalidentoiletten. Op het eerste balkon zijn plaatsen gereserveerd voor rolstoelgebruikers. Wilt u een van deze plaatsen bespreken, vermeld dit dan bij uw reservering of bestelling. De Rabozaal is toegankelijk door middel van liften. Er zijn speciale rolstoelplekken. Ook is er een invalidentoilet aanwezig. Wilt u een van deze plaatsen bespreken, vermeld dit dan bij uw reservering of bestelling.

Voor mensen die slecht ter been zijn, is het goed om te weten dat er van lift tot Rabozaal nog een redelijk afstand te voet dient te worden afgelegd.

Rolstoelgebruikers

ITA is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er is een aangepaste lift en een aangepast toilet. In onze twee zalen zijn er speciale plaatsen voor rolstoelgebruikers. Om deze in orde te kunnen brengen, verzoeken wij u vriendelijk om altijd van tevoren bij de kassa aan te geven dat u rolstoelgebruiker bent. U kunt deze speciale plaatsen telefonisch boeken bij het bespreekbureau +31 (0)20 624 23 11.

Scootmobielen worden om veiligheidsredenen niet toegelaten. Voor het vervoer naar de zaal stellen wij u graag een rolstoel ter beschikking.

Slechthorenden

In beide zalen is speciale gehoorversterking aanwezig. U kunt bij de garderobe terecht voor een toestel (als u een gehoorapparaat draagt) of een oortje (als u geen gehoorapparaat heeft). Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Wel vragen wij een geldig legitimatiebewijs als onderpand.

Blindengeleidehonden en hulphonden

Blindengeleidehonden en hulphonden zijn welkom, mits u hun komst vooraf meldt bij de kassa.