19 mei / Internationaal Theater Amsterdam

ITA SLUIT SEIZOEN AF MET DRIE MONOLOGEN

Internationaal Theater Amsterdam sluit het seizoen 19/20 af met drie monologen. Naast Hans Kesting zullen ook Halina Reijn en Ramsey Nasr met een solo te zien zijn. La voix humaine met Halina Reijn en de tegenhanger De andere stem met Ramsey Nasr zijn nu voor het eerst tegelijkertijd te zien. Toeschouwers kunnen het perspectief van de man en de vrouw op dezelfde avond zien, als ze dat willen. Tijdens de voorstellingen worden maximaal 30 mensen in de zaal toegelaten, vanwege de maatregelen tegen corona. De kaartverkoop voor de monologen start op 20 mei.

HANS KESTING, HALINA REIJN EN RAMSEY NASR - IN REGIE VAN IVO VAN HOVE.

La voix humaine
Jean Cocteau schreef met La voix humaine de ultieme afscheidsmonoloog. Een vrouw belt haar ex in een laatste poging om de breuk tussen hen ongedaan te maken. Tijdens het gesprek groeit het besef dat hij voorgoed voor een ander heeft gekozen. Halina Reijn is in regie van Ivo van Hove nu opnieuw te zien in Internationaal Theater Amsterdam, na meer dan 150 voorstellingen in o.a. New York, Sint-Petersburg, Parijs, Toronto, Dublin, Polen, Sydney, China, Barcelona en Hong Kong.

“Ingehouden Halina Reijn in mooie, droevige monoloog.” - Volkskrant ****
Halina Reijn’s performance is a scream into the existential abyss.”- Time Out Sydney

De andere stem

Toen Ramsey Nasr La voix humaine met Halina zag, stelde hij Ivo van Hove onmiddellijk voor om een antwoord te schrijven: het weerwoord van de man. Waar Cocteau’s theatermonoloog het tragische relaas van één vrouw schetst die de controle over haar leven verliest, laat Ramsey Nasr een man zien die de bladzijde van hun relatie definitief heeft omgeslagen. Althans zo lijkt het.

“Intens spel, klein en meeslepend.” de Volkskrant ****
“Op fabuleuze wijze geeft Nasr millimeter na millimeter prijs wat de werkelijke reden van de breuk is” NRC Handelsblad ****

Wie heeft mijn vader vermoord

Eerder kondigde Internationaal Theater Amsterdam al aan dat op 1 juni Wie heeft mijn vader vermoord in première gaat. Édouard Louis schreef een aangrijpend verhaal over een vader die op zijn vijftigste fysiek en mentaal een wrak is, door het harde werk in de zware industrie van Noord-Frankrijk. Het is tegelijk een woedende aanklacht tegen de politieke elite als de liefdesbetuiging van een zoon aan zijn vader. Ook schrijft Édouard Louis over hoe hij als jonge homoseksueel door zijn eigen arbeidersfamilie tot outcast werd verdoemd. Ivo van Hove maakte op basis van de tekst een monoloog voor Hans Kesting.

CREDITS LA VOIX HUMAINE

van Jean Cocteau
regie Ivo van Hove
met Halina Reijn
vertaling Peter van Kraaij, Halina Reijn
dramaturgie Peter van Kraaij
scenografie, lichtontwerp Jan Versweyveld
fotografie Jan Versweyveld
avec l’aimable autorisation de M. Pierre Bergé, président du Comité Jean Cocteau

CREDITS DE ANDERE STEM

van Ramsey Nasr
regie Ivo van Hove
met Ramsey Nasr en Belinda van der Stoep
dramaturgie Bart Van den Eynde
scenografie, lichtontwerp Jan Versweyveld
geluidsontwerp Timo Merkies
kostuums Wim van Vliet
particulier producent Rutger Koopmans en Louise ter Kuile

CREDITS WIE HEEFT MIJN VADER VERMOORD

naar het boek van Édouard Louis
vertaling, bewerking en regie Ivo van Hove
met Hans Kesting
scenografie en licht Jan Versweyveld
kostuums An D’Huys
muziek George Dhauw
coproducent deSingel Antwerpen
particulier producent Jeroen van Ingen en Jaap Kooijman, Bertil van Kaam

Over de Coronamaatregelen

De voorstellingen vinden plaats binnen de kaders van de maatregelen tegen corona. Theaters mogen vanaf 1 juni weer open. De 1,5 meterstandaard moet worden gehandhaafd. Er mogen in juni maximaal dertig mensen naar binnen – dat is inclusief personeel. Als het aantal besmettingen niet te veel stijgt, wordt dat aantal op 1 juli verruimd naar honderd man.

Kaartverkoop

De kaartverkoop start op 20 mei.