01 december / Internationaal Theater Amsterdam

ITA zoekt een nieuwe Directeur

Internationaal Theater Amsterdam is na het vertrek van Wouter van Ransbeek op zoek naar een nieuwe Directeur. In samenwerking met De Vroedt & Thierry (Leadership consultancy & executive search) is een uitgebreid profiel opgesteld.

internationaal theater amsterdam

ITA behoort tot de boegbeelden van de Nederlandse Podiumkunst met als kern een breed acteursensemble van wereldfaam en een team van toonaangevende regisseurs dat, naast het Amsterdamse huis, wereldwijd nog een 100-tal podia bespeelt. ITA staat midden in Amsterdam en opereert binnen een internationale context, want ITA werkt, programmeert, produceert, reist en denkt internationaal en wil zichzelf constant vernieuwen. ITA is een huis dat in een permanente relatie staat met een groot, breed en divers publiek in de stad, het land en de wereld. ITA is het thuis van een eigen grootschalig internationaal repertoiregezelschap, maar ook van vele andere podiumkunstenaars uit binnen- en buitenland.

Profiel

De directeur heeft een leidende rol in het mede vormgeven en realiseren van de strategie en de gestelde ambities en uitdagingen van ITA. De directeur is verantwoordelijk voor de programmering van theater en dans, internationalisering en ITA Academy. Dit wordt vertaald in een effectieve uitvoering van de artistieke projecten naar productionele realisatie. Hij/zij is verantwoordelijk voor de balans tussen de eigen ensemble voorstellingen, gastprogrammering en de programmering van ITA Academy. Is gesprekspartner van de Artistiek directeur.

Lees hier het uitgebreide profiel

ITA wil een inclusieve organisatie zijn, een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om betere resultaten te halen. We streven naar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam met al haar aanwezige verschillen.