01 september

‘Theater is de meest veilige plek op aarde.’ - Eric de Vroedt

We stelden 6 vragen aan Eric de Vroedt, artistiek leider van Het Nationale Theater. Deze week speelt dit gezelschap zeker 8 nieuwe voorstellingen over de thema’s van deze tijd. Te zien in onze Grote zaal t/m 5 sep.

Na het succes van het omvangrijke Mightysociety-project (2004-2012) (een tiendelige serie toneelvoorstellingen over brandende, actuele en maatschappelijke kwesties), voorstellingen bij Toneelgroep Amsterdam (Na de zondeval (2012), De Entertainer (2014) en Koningin Lear (2015)) en gastregies bij Schauspielhaus Bochum (Freitag (2014), Leas Hochzeit (2015) en Stiller (2016)), trad Eric de Vroedt (Rotterdam, 1972) in 2016 als regisseur en artistiek leider toe tot Het Nationale Theater.

Bij Het Nationale Theater regisseert hij naast zelfgeschreven teksten ook hedendaags en nieuw geschreven repertoire. Zijn voorstellingen kenmerken zich door een scherp maatschappelijk engagement en een opgeschroefde, gestileerde speelstijl, afgewisseld met momenten van emotionele introspectie.

Binnen Het Nationale Theater speelt altijd regisseert hij Een soort Alaska, Tom Pain, Corry, Senior & Vlampie en Liefdesverklaring.

Het Nationale Theater speelt altijd

Language NP Language no problem Spoonface Het Nationale Theater speelt altijd Theater Spoonface
Sluiten Spoonface Het Nationale Theater speelt altijd
De acteurs van Het Nationale Theater spelen intieme voorstellingen die reflecteren op de huidige situatie en op het leven in de nieuwe wereld erna. Teksten van troost, hoop en afleiding, die de liefde voor theater en samenzijn bezingen. Vanmiddag ziet u de voorstelling Spoonface.
Language NP Language no problem Liefdesverklaring / Tom Pain Het Nationale Theater speelt altijd Theater Liefdesverklaring / Tom Pain
Sluiten Liefdesverklaring / Tom Pain Het Nationale Theater speelt altijd
Het Nationale Theater speelt intieme voorstellingen die reflecteren op de huidige situatie en op het leven in de nieuwe wereld erna. Teksten van troost, hoop en afleiding, die de liefde voor theater en samenzijn bezingen. Vanavond ziet u Liefdesverklaring, Tom Pain en een verrassingsprogramma.
Language NP Language no problem Liefdesverklaring / U bent mijn moeder / Een soort Alaska
Het Nationale Theater speelt altijd Theater Liefdesverklaring / U bent mijn moeder / Een soort Alaska
Sluiten Liefdesverklaring / U bent mijn moeder / Een soort Alaska Het Nationale Theater speelt altijd
Het Nationale Theater speelt intieme voorstellingen die reflecteren op de huidige situatie en op het leven in de nieuwe wereld erna. Teksten van troost, hoop en afleiding, die de liefde voor theater en samenzijn bezingen. Vanavond ziet u Liefdesverklaring, U bent mijn moeder en Een soort Alaska.
Language NP Language no problem Krapps Laatste Band / Sea Wall
Het Nationale Theater speelt altijd Theater Krapps Laatste Band / Sea Wall
Sluiten Krapps Laatste Band / Sea Wall Het Nationale Theater speelt altijd
De acteurs van Het Nationale Theater spelen intieme voorstellingen die reflecteren op de huidige situatie en op het leven in de nieuwe wereld erna. Teksten van troost, hoop en afleiding, die de liefde voor theater en samenzijn bezingen. Vanavond ziet u Krapps laatste band en Seawall.