VOOR HET SEIZOEN 19|20 ZOEKEN WIJ STAGIAIRS DRAMATURGIE (M/V)

Stadsschouwburg en Toneelgroep Amsterdam zijn per 1 januari 2018 gefuseerd en gaan vanaf seizoen 18/19 verder onder de naam Internationaal Theater Amsterdam (ITA). Samen werken we aan een nieuwe organisatie die een vuurtoren van eigentijds theater is met een spanwijdte van de Amsterdamse buurten tot aan de hele wereld. Een toonaangevend centrum op nationaal en internationaal niveau. Wij produceren en programmeren een kwalitatief hoogwaardig programma met jaarlijks 600 pluriforme nationale en internationale toneel- en dansvoorstellingen en maatschappelijke programma's die een groot en divers publiek aanspreken om tot nieuwe inzichten en perspectieven te komen.
Internationaal Theater Amsterdam (ITA) behoort tot de boegbeelden van de Nederlandse podiumkunst met als kern een breed acteursensemble van wereldfaam en een team van toonaangevende regisseurs dat, naast het Amsterdamse huis, wereldwijd nog een 100-tal podia bespeelt. Het nieuwe theater is daarnaast een grootschalig Talent Centre waar talentontwikkeling, educatie en samenwerking centraal staan. We zijn het huis van grote festivals als Brandhaarden, Julidans, Holland Festival en het Nederlands Theater Festival. Een moderne ontmoetingsplek met een eigen café | brasserie waar voor- en achterkant van theater één worden, zonder grens tussen makers en publiek. Het nieuwe theater heeft één relatie met de stad, het rijk, met fondsen, sponsors en natuurlijk het publiek.
Kortom, een huis met een duidelijke stem naar de stad en haar bewoners.

Functieomschrijving

De stage bestaat uit de dagelijkse inhoudelijke en productionele ondersteuning van de afdeling dramaturgie. Daarbij hoort onder meer:

- de voorbereiding van ITA-extra’s zoals inleidingen, nagesprekken en verdiepingsprogramma’s

- je ondersteunt de productiedramaturg(en) op inhoudelijk en organisatorisch vlak zowel tijdens de voorbereidende periode, als tijdens de repetitieperiode van nieuwe producties

- en je doet kantoorwerkzaamheden voor de afdeling dramaturgie, regisseurs en dramaturgen

Wat vragen wij?

Jij bent in 19|20 derde- of vierdejaarsstudent aan een relevante opleiding (bijvoorbeeld dramaturgie of theaterwetenschap) en hebt goede communicatieve vaardigheden. Je kunt goed in teamverband alsook zelfstandig werken, bent ondernemend en initiatiefrijk. Je bent beschikbaar voor een periode van minimaal drie maanden.

Meer informatie of solliciteren?

Sollicitaties (korte motivatie en CV) kun je mailen naar hrm@ita.nl onder vermelding van stage dramaturgie. We ontvangen jouw sollicitatie graag voor 26 mei 2019.

Informatie over voorbije verdiepingsprogramma’s zoals Sign of the Times is te vinden op www.ita.nl. Voor bijkomende informatie kun je contact opnemen met Johan Reyniers, hoofd dramaturgie via johan@ita.nl.

Procedure

De selectiegesprekken vinden plaats in week 23. Indien je niet wordt uitgenodigd voor een gesprek ontvang je hiervan schriftelijk bericht.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.