Fondsenwerver particuliere relaties

De afdeling Development is verantwoordelijk voor een breed en trouw netwerk van fondsen, zakelijke partners en particulieren schenkers die een belangrijke financiële inkomstenstroom leveren aan ITA . De afdeling Development werkt aan het beheer en verdere groei van deze samenwerkingsverbanden door middel van diverse activiteiten en evenementen die horen bij de visie en missie van het theater. De afdeling bestaat uit 6 personen en is in de afgelopen jaren zeer succesvol geweest in het opbouwen van een waardevol relatienetwerk.

Internationaal Theater Amsterdam (ITA) is één van de grootste theaterorganisaties van het land. Ons theater in het hart van Amsterdam is het thuis van ons eigen internationale ensemble, maar ook van vele andere podiumkunstenaars uit binnen– en buitenland voor theater en dans. Huis en ensemble vormen samen een unieke instelling, die vanuit een eigentijdse visie programmeert, produceert en inspireert.
ITA wil een diverse en inclusieve organisatie zijn, een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om betere resultaten te halen. We streven ernaar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam met al haar aanwezige verschillen.


Fondsenwerver particuliere relaties

Jouw rol

Binnen de afdeling Development ben je verantwoordelijk voor het relatiebeheer en de fondsenwerving van de ITA-Vrienden. Je richt je hoofdzakelijk op het relatiebeheer en de acquisitie van nieuwe Vrienden. Je ontwikkelt heldere en ambitieuze acquisitie strategieën (o.a. online fondsenwerving en belcampagnes) om de groep Vrienden te vergroten. Voor de bestaande Vrienden ben jij het eerste aanspreekpunt, initieer en organiseer je events en activatiemomenten en ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse administratie.

Binnen de afdeling bied je ondersteuning bij de administratie en het relatiebeheer van de major donors, in afstemming met de Accountmanager Particuliere Schenkers. Je vervult een belangrijke rol bij het verbinden van potentiële donateurs met onze visie, onze programmering en onze monumentale schouwburg.

Jouw profiel

 • Je werkt resultaatgericht, neemt zelf initiatief en beschikt over sterke organisatorische vaardigheden.
 • Je werkt graag in een representatieve functie en je kan helder en wervend communiceren.
 • Je vindt het leuk en belangrijk om events van hoge kwaliteit te organiseren en om potentiële en bestaande relaties te betrekken bij onze voorstellingen, ons ensemble en activiteiten zoals festivals, perspectief programmering en projecten van de ITA-Academy.
 • Je draagt actief bij aan het vergroten van ons waardevolle netwerk van ITA-Vrienden en donateurs en je bent op natuurlijke wijze altijd bezig met acquisitie, relatiebeheer en fondsenwerving.
 • Je stelt je op als een teamplayer en je werkt graag in teamverband: relatiebeheer doe je hoofdzakelijk in samenwerking met andere collega’s.

Minimale functie eisen

 • Eén tot twee jaar werkervaring op het gebied van fondsenwerving particuliere donateurs en/of Vrienden;
 • Minimaal hbo-opleiding
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden (gesproken en geschreven) in Nederlands en Engels;
 • Grote interesse in de culturele sector, specifiek in de podiumkunsten;
 • Met een open blik en nieuwsgierigheid een professionele bijdrage kunnen leveren aan Internationaal Theater Amsterdam.

Wij bieden jou

 • Een bruisende werkplek die altijd in beweging is, midden in de stad in een creatieve werkomgeving met een getalenteerd team;
 • Salaris inschaling in schaal 5 volgens, volgens de CAO Toneel & Dans;
 • 27 vakantiedagen en 12 roostervrije dagen op basis van fulltime dienstverband (40 uur);
 • Meer dan 500 voorstellingen per jaar die je gratis mag bezoeken;
 • Veel aandacht voor je professionele ontwikkeling en groei als relatiebeheerder en fondsenwerver.

Geïnteresseerd?

Stuur je motivatie en cv uiterlijk 16 maart 2023 naar: https://ita.homerun.co/fondsenwerver-particuliere-relaties-2/nl/apply

Voor vragen kun je een e-mail sturen naar: hrm@ita.nl

Meer informatie over ITA kun je vinden op: https://ita.nl/nl/