VACATURE FOTOGRAFISCH ONTWERPER M/V VOOR 12-20 UUR PER WEEK

Internationaal Theater Amsterdam is een organisatie die een vuurtoren van eigentijds theater is met een spanwijdte van de Amsterdamse buurten tot aan de hele wereld. Een toonaangevend centrum op nationaal en internationaal niveau. Wij produceren en programmeren een kwalitatief hoogwaardig programma met jaarlijks 600 pluriforme nationale en internationale toneel- en dansvoorstellingen en maatschappelijke programma's die een groot en divers publiek aanspreken om tot nieuwe inzichten en perspectieven te komen. Sinds 1 januari 2018 zijn Stadsschouwburg en Toneelgroep Amsterdam gefuseerd en werken sinds seizoen 18/19 onder de naam Internationaal Theater Amsterdam (ITA).

Internationaal Theater Amsterdam behoort tot de boegbeelden van de Nederlandse podiumkunst met als kern een breed acteursensemble van wereldfaam en een team van toonaangevende regisseurs dat, naast het Amsterdamse huis, wereldwijd nog een 100-tal podia bespeelt. Het nieuwe theater is daarnaast een grootschalig Talent Centre waar talentontwikkeling, educatie en samenwerking centraal staan. We zijn het huis van grote festivals als Brandhaarden, Julidans, Holland Festival en het Nederlands Theater Festival. Een moderne ontmoetingsplek met een eigen café | brasserie waar voor- en achterkant van theater één worden, zonder grens tussen makers en publiek. Het nieuwe theater heeft één relatie met de stad, het rijk, met fondsen, sponsors en natuurlijk het publiek. Kortom, een huis met een duidelijke stem naar de stad en haar bewoners.

Internationaal Theater Amsterdam zoekt een Fotografisch Ontwerper M/V Voor 12-20 uur per week

Je brengt als fotografisch ontwerper beeldconcepten tot uitvoering voor communicatie uitingen van ITA. Uitingen zijn print- en digitaal en worden ontwikkeld binnen de afdeling vormgeving. Je beheert daarnaast een uitgebreid fotoarchief en levert (bewerkt) beeldmateriaal voor de communicatie-uitingen van ITA. De uitingen zijn (pers)fotografie, affiches, (jaar)brochures, flyers, advertenties en andere materialen die worden ingezet bij voorstellingen en programmering van ITA en met name de promotie daarvan.

Wat verwachten wij van jou?

Je bent als fotografisch ontwerper een professional met eigen werkzaamheden die je combineert met deze functie. Je bent op de hoogte van inhoudelijke trends en technische ontwikkelingen in het vakgebied. Je hebt ervaring met beeldbewerking voor DTP, werkt snel, zelfstandig en altijd nauwkeurig. Je bent uitermate flexibel met werktijden en stressbestendig. Uitstekende kennis van Adobe Photoshop Lightroom en Adobe PS is een absoluut vereiste. Kennis van videobewerking, hbo werk- en denkniveau, (foto-)academie en kennis van theater zijn duidelijke pré's. Je bent woonachtig in Amsterdam of directe omgeving.

Werkzaamheden

• Beeldmateriaal leveren aan het team van vormgevers

• Beheren van het uitgebreide fotoarchief

• Editorialaanvragen van de afdeling communicatie verwerken

• Fotoconcepten voor diverse publicaties initiëren

• Fotoshoots plannen, begeleiden en organiseren

• Beheren en onderhouden van (foto)apparatuur

Wat bieden wij jou?

Geboden wordt een functie voor bepaalde tijd in een dynamische werkomgeving en binnen een zeer gemotiveerd team. De functie omvat een gemiddelde van 12-20 uur per week in overleg, flexibel in te zetten in het seizoen.

Salariëring geschiedt volgens de CAO Toneel en Dans.

Geïnteresseerd?

Je sollicitatiebrief met CV ontvangen wij graag uiterlijk 6 juni 2019 via ita.homerun.co/fotografisch-ontwerper-mv/apply.

Internationaal Theater Amsterdam wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om betere resultaten te halen. We streven ernaar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam met al haar aanwezige verschillen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de Internationaal Theater Amsterdam kun je vinden op onze website: www.ita.nl