Vacature Inspiciënt Video

Bij Internationaal Theater Amsterdam zijn we per direct op zoek naar een ervaren Inspiciënt, met als specialisme video om ons technische team te versterken. Ben jij bedreven in montage, animatie, video-mapping, multi-projector installaties en aansturing/show control en heb jij een grote passie voor theater? Dan is dit de ideale werkplek voor jou.

Internationaal Theater Amsterdam (ITA) is één van de grootste theaters van het land. Ons theater in het hart van Amsterdam is het thuis van ons eigen internationale ensemble, maar ook van vele andere podium- en danskunstenaars uit binnen– en buitenland. Het is het een bruisende en inspirerende omgeving om te bezoeken en in
te werken.

Vacature Inspiciënt Video

Jouw rol

Als Inspiciënt Video realiseer je samen met collega’s van het team Theatertechniek kwalitatief hoogstaande producties, voorstellingen en evenementen. Je bent verantwoordelijk voor het verrichten van uitvoerende- en voorbereidende werkzaamheden voor video (en geluid) voor het ensemble tijdens het maakproces en de tournees en voor gezelschappen die bij ITA geprogrammeerd staan, en ook voor producties en evenementen die worden geproduceerd en geprogrammeerd in eigen huis voor binnen en buiten ITA. Je werkt samen met video ontwerpers en bent in staat om hun ideeën uit werken en uit te voeren. Daarnaast ga je soms mee op reis voor de voorstellingen in het buitenland. Het betreft een zeer afwisselende en dynamische functie, waarbij je altijd met meerdere projecten tegelijk bezig bent.

Jouw werkzaamheden

Als video specialist lever je een belangrijke bijdrage aan zowel het creëren en uitvoeren van nieuwe voorstellingen, als het ontwikkelen, uitbreiden en onderhouden van kennis en vaardigheden op het gebied van video en beeld binnen het technische team van ITA. Je denkt mee en vertaalt wensen vanuit het artistieke proces, je bewaakt de kwaliteit van bestaand en nieuw beeldmateriaal en speelt een belangrijke rol in de verdere ontwikkeling en innovatie van onze livestreams. Daarnaast denk je mee over het ontwerpen en structureren van processen en behoud je overzicht over lopende processen. Samen met de andere video technici adviseer je het Hoofd Techniek over inkoop van nieuwe apparatuur.

Het live schakelen van camera’s en het bedienen van PTZ-camera’s, programmeren en bedienen van mediaservers en andere playback systemen (Resolume, Hippotizers, Qlab, Hog4) behoren tot je basisvaardigheden en daarnaast de zorg voor onderhoud en het administreren van het gebruik van het materiaal.

Jij

 • Hebt een groot hart voor theater;
 • Bent flexibel in het werken met en leren van verschillende mediaservers/camera’s/sturingsprotocollen/video-editing software;
 • Capabel om storingen te vinden en op te lossen in uiteenlopende video set-ups. (mul' projector,
  LED walls, mul'-format live camera setups etc);
 • Bent een teamspeler die ook collega’s op andere disciplines ondersteund waar nodig;
 • Beschikt over gezonde dosis humor en bent sociaal vaardig;
 • Hebt een proactieve houding, bent zelfredzaam en beschikt over probleemoplossend vermogen;
 • Beschikt over gezonde dosis humor en bent sociaal vaardig;
 • Woont bij voorkeur in (de buurt van) Amsterdam of omstreken;
 • Hebt minimaal 2 jaar werkervaring in de theater of evenementenbranche en
  bent op de hoogte van de ontwikkelingen in het vakgebied;
 • Beschikt over goede schriftelijke en mondelinge kennis van de Engelse of de Nederlandse taal;


Wij bieden jou:

 • Een bruisende werkplek midden in de stad met leuke collega’s;
 • Salaris schaal V conform CAO Toneel & Dans;
 • 27 vakantiedagen en 12 roostervrije dagen op basis van fulltime dienstverband (40 uur);
 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met zicht op een vaste aanstelling;
 • De mogelijkheid om je te ontwikkelen.

Geïnteresseerd?

Stuur je motivatie en CV uiterlijk 14 juni 2023 op naar: https://ita.homerun.co/inspici...

Voor vragen kun je een e-mail sturen naar: hrm@ita.nl

Meer informatie over ITA kun je vinden op: https://ita.nl/nl/

ITA wil een diverse en inclusieve organisatie zijn, een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om betere resultaten te halen. We streven ernaar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam met al haar aanwezige verschillen.