Vacature Stage Dramaturgie

Internationaal Theater Amsterdam (ITA) is één van de grootste theaters van het land. Ons theater in het hart van Amsterdam is het thuis van ons eigen internationale ensemble, maar ook van vele andere podium- en danskunstenaars uit binnen– en buitenland. Het is een bruisende en inspirerende omgeving, een plek waar nieuwe verhalen worden verteld en nieuwe ontwikkelingen plaatsvinden binnen de podiumkunsten. Een bijzondere ontmoetingsplek in het hart van de hoofdstad.


We zijn het huis van grote festivals als Brandhaarden, Julidans, Holland Festival en het Nederlands Theater Festival. Een moderne ontmoetingsplek met een eigen café|brasserie waar voor- en achterkant van theater één worden, zonder grens tussen makers en publiek. Dit huis is een plek waar ruimte is voor schoonheid en ontroering én een plek waar de werkelijkheid bevraagd wordt. In het hart van de stad, in een monumentaal gebouw.

Vacature Stage Dramaturgie

VOOR HET SEIZOEN 24|25 ZOEKEN WIJ
STAGIAIRS DRAMATURGIE (M/V/X)

Functieomschrijving
De stage bestaat uit de dagelijkse inhoudelijke en productionele ondersteuning van de afdeling dramaturgie. Daarbij hoort onder meer:

  • de voorbereiding van ITA-extra’s zoals nagesprekken en verdiepingsprogramma’s
  • je ondersteunt de productiedramaturg(en) op inhoudelijk en organisatorisch vlak zowel tijdens de voorbereidende periode, als tijdens de repetitieperiode van nieuwe producties
  • je doet kantoorwerkzaamheden voor de afdeling dramaturgie, regisseurs en dramaturgen

Wat vragen wij?
Jij bent in 24|25 derde- of vierdejaarsstudent aan een relevante opleiding (bijvoorbeeld dramaturgie of theaterwetenschap). Je kunt goed in teamverband alsook zelfstandig werken, bent ondernemend en initiatiefrijk, hebt goede communicatieve vaardigheden en een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift. Je bent beschikbaar voor een periode van minimaal drie maanden.

Meer informatie of solliciteren?
Stuur je motivatie en cv uiterlijk 1 mei 2024 naar https://ita.homerun.co/stagiairs-dramaturgie-3/nl/apply

Informatie over voorbije verdiepingsprogramma’s zoals Sign of the Times is te vinden op www.ita.nl. Voor bijkomende informatie kun je contact opnemen met Anna Sijbrands, dramaturg bij ITA, via anna.sijbrands@ita.nl.


Procedure
De selectiegesprekken vinden plaats in week 20/21. Indien je niet wordt uitgenodigd voor een gesprek ontvang je hiervan schriftelijk bericht.

ITA wil een diverse en inclusieve organisatie zijn, een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om betere resultaten te halen. We streven ernaar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam met al haar aanwezige verschillen.