Vacature Stage Dramaturgie

Internationaal Theater Amsterdam (ITA) is één van de grootste theaterorganisaties van het land. Het gezelschap is wereldvermaard en bestaat uit de beste acteurs die ons land rijk is. Zij spelen onder de bezielende leiding van regisseur Ivo van Hove en (inter)nationale gastregisseurs. ITA is tevens het huis waar de mooiste (inter)nationale dans- en theatervoorstellingen te zien zijn, waar blikken worden gekanteld en aangescherpt met de maatschappelijke perspectiefprogramma’s.

We zijn het huis van grote festivals als Brandhaarden, Julidans, Holland Festival en het Nederlands Theater Festival. Een moderne ontmoetingsplek met een eigen café|brasserie waar voor- en achterkant van theater één worden, zonder grens tussen makers en publiek. Dit huis is een plek waar ruimte is voor schoonheid en ontroering én een plek waar de werkelijkheid bevraagd wordt. In het hart van de stad, in een monumentaal gebouw.

Vacature Stage Dramaturgie

VOOR HET SEIZOEN 23|24 ZOEKEN WIJ
STAGIAIRS DRAMATURGIE (m/v/x)

Functieomschrijving
De stage bestaat uit de dagelijkse inhoudelijke en productionele ondersteuning van de afdeling dramaturgie. Daarbij hoort onder meer:

  • de voorbereiding van ITA-extra’s zoals nagesprekken en verdiepingsprogramma’s
  • je ondersteunt de productiedramaturg(en) op inhoudelijk en organisatorisch vlak zowel tijdens de voorbereidende periode, als tijdens de repetitieperiode van nieuwe producties
  • je doet kantoorwerkzaamheden voor de afdeling dramaturgie, regisseurs en dramaturgen

Wat vragen wij?
Jij bent in 23|24 derde- of vierdejaarsstudent aan een relevante opleiding (bijvoorbeeld dramaturgie of theaterwetenschap) en hebt goede communicatieve vaardigheden. Je kunt goed in teamverband alsook zelfstandig werken, bent ondernemend en initiatiefrijk. Je bent beschikbaar voor een periode van minimaal drie maanden.

Meer informatie of solliciteren?
Sollicitaties (korte motivatie en CV) kun je mailen naar https://ita.homerun.co/stage-dramaturgie/nl/apply. We ontvangen jouw sollicitatie graag voor 1 mei 2023.

Informatie over voorbije verdiepingsprogramma’s zoals Sign of the Times is te vinden op www.ita.nl. Voor bijkomende informatie kun je contact opnemen met Anna Sijbrands, dramaturg bij ITA, via anna.sijbrands@ita.nl.


Procedure
De selectiegesprekken vinden plaats in week 20/21. Indien je niet wordt uitgenodigd voor een gesprek ontvang je hiervan schriftelijk bericht.

ITA wil een diverse en inclusieve organisatie zijn, een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om betere resultaten te halen. We streven ernaar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam met al haar aanwezige verschillen.