Wij zoeken een stagiair(e) Communicatie

Heb jij de deadlines nog niet helemaal onder knie en heb je dus voor september nog geen stageplaats? Dan kun je bij ons komen leren werken met deadlines. Maar je leert vooral wat erbij komt kijken om publiek te vinden voor theater, dans, festivals en de evenementen die we in huis hebben.

Hoe breng je deze onder de aandacht in het hectische medialandschap waar we vandaag de dag in leven? Hoe maak je optimaal gebruik van de digitale media en hoe time je een campagne? Hoe sla je een brug tussen artistieke inhoud en het verhaal dat je moet vertellen om de juiste doelgroepen over de streep te krijgen?

Wie ben jij?

We zoeken iemand die nieuwsgierig is en graag meedenkt en de handen uit de mouwen steekt. En of je de deadline nu wel of niet haalt, we zoeken vooral iemand die er voor gaat en het beste uit zichzelf en de stageperiode wil halen.

Een stage bij ITA duurt minimaal vier maanden (langer is ook mogelijk). We zoeken iemand voor minimaal 4 dagen per week (32 uur). De begindatum is flexibel en bespreekbaar.

Je bent jong en hebt waarschijnlijk nog niet veel werkervaring en wellicht ook niet in het theater. Maar je bent wel benieuwd hoe dat is, je bezoekt zelf ook graag voorstellingen en je zou willen dat jouw vrienden vaker meegaan.

Je hebt gevoel voor taal, beeld en mensen en je weet een beetje wat werkt binnen de digitale media. Je hoeft geen expert te zijn, maar het wel graag willen worden. Je volgt een HBO of WO-opleiding en woont al in of in de buurt van Amsterdam.

Kennis van (en/of grote interesse in) onlinecommunicatie is een pré. Dat betekent dat je goed je weg vindt op de sociale media, handig bent met maken van digitale nieuwsbrieven (of dit snel kunt leren), ervaring hebt met Content Management Systemen, en (om het helemaal af te maken) enige kennis hebt van foto- en/of videobewerking.

Met wie zal je samenwerken?

Je ondersteunt het team van zeven communicatiemedewerkers, een digitaal strateeg en het hoofd communicatie & media. Een van deze medewerkers zal jou tijdens de stage begeleiden en helpen bij het formuleren van een opdracht of bij het vaststellen van leerdoelen.

Door mee te draaien in de dagelijkse praktijk zet je de eerste stappen als allround communicatiemedewerker.

Waarom is ITA zo’n mooie stageplek?

Werken in een groot en vooraanstaand theater als ITA betekent dat je met je neus in de boter valt. Je werkt tussen de beste regisseurs en acteurs, je ziet het neusje van de zalm qua dans- en theatervoorstellingen en beleeft unieke programma’s waarin wetenschap, politiek en maatschappelijke onderwerpen in de schijnwerpers staan.

Jij kan helpen om dit allemaal op het netvlies te krijgen bij een groot en gevarieerd publiek. Dat is iedere dag weer een uitdaging, en de middelen om dat te bereiken hebben we in huis. Iedereen die hier werkt is bevlogen om de voorstellingen tot een succes te maken. Er wordt hard gewerkt, er wordt gepiekt en soms kan het nog beter, maar op niet veel andere plekken zal je zoveel gemotiveerde mensen vinden.

Je werkt volop mee in het communicatieteam en leert over strategische communicatiekeuzes en de vertaling daarvan in concrete middelen en distributiekanalen. Het zoeken en vinden van publieksgroepen. Het bedenken van leuke en zinvolle acties. Monitoring en analyse van bezoekersresultaten, kaartverkoop, websitebezoek. Het doen van publieksonderzoek. En natuurlijk wat je kunt doen met al die gegevens.

Stagevergoeding
De stagevergoeding volgens de CAO (€ 300 bruto per maand bij vijf dagen). Daarnaast kun je tijdens de stage gebruik maken van de vrijkaartenregeling van ITA.

Stageperiode

Een stage bij ITA duurt minimaal vier maanden (langer is ook mogelijk). We zoeken iemand die minimaal 4 dagen per week. De begindatum is flexibel en bespreekbaar.

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze stageplek? Stuur dan je cv en een e-mail met je motivatie naar martine@ita.nl.

Reageer

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

ITA wil een diverse en inclusieve organisatie zijn, een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om betere resultaten te halen. We streven ernaar dat ons personeelsbestand een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam met al haar aanwezige verschillen.