Vacature Stagiair(e) Productie ITA Academy

Internationaal Theater Amsterdam (ITA) is één van de grootste theaterorganisaties van het land. Ons theater in het hart van Amsterdam is het thuis van ons eigen internationale ensemble met de beste acteurs die ons land rijk is, maar ook van vele andere podiumkunstenaars uit binnen– en buitenland. Huis en ensemble vormen samen een unieke instelling, die vanuit een eigentijdse visie programmeert, produceert en inspireert.

Vacature Stagiair(e) Productie ITA Academy

ITA Academy
Een avond uit bij ITA is méér dan alleen een voorstelling. ITA Academy biedt ruimte voor verdieping en ontwikkeling. Een doorlopend gesprek met publiek en vakgenoten over inspiratie, maatschappelijke ontwikkelingen en theater maken. Voorbeelden van verdiepende programma’s zijn: video-inleidingen, podcasts, nagesprekken en contextprogramma’s. Scholieren en studenten kunnen binnen ITA Academy workshops volgen. Met jongeren maken we jaarlijks speciale voorstellingen. Amateurspelers kunnen masterclasses volgen, of spelen in een van onze toneelbeelden.


Wij zijn op zoek naar

 • Een MBO of HBO+ student in zijn/haar laatste jaar van een (Theater)productieopleiding, Cultureel Ondernemen, Sociaal Cultureel Werk, Leisure & Events Management, of een vergelijkbare opleiding.
 • Je hebt affiniteit met theater(bezoek) en interesse in Internationaal Theater Amsterdam
 • Je hebt ervaring in projectorganisatie/-productie of wil deze opdoen
 • Je beschikt over een proactieve en flexibele werkhouding
 • Je hebt affiniteit met jongeren en kinderen
 • Je beschikt over basiskennis van Word/Excel en Outlook


Werkzaamheden

De activiteiten van de stagiair zijn breed ondersteunend aan de afdeling. Je draait mee als een volwaardig lid van onze afdeling en komt zo alle ins- en outs van alle projecten te weten.

Voorbeelden van taken zijn:

 • (pre)productie audities ITA-jr.
 • preproductie project- en workshopdagen
 • groepen ontvangen en begeleiden
 • workshopmaterialen voorbereiden en archiveren
 • acteurs begeleiden naar Masterclasses
 • ontvangst en opstart groepen voor workshops
 • administratieve taken


Wat bieden wij jou?

Een inspirerende en dynamische stage in een prachtig theater waarbinnen je werkt in een klein team. Tijdens deze stage word je begeleid vanuit de afdeling ITA Academy. Je werkt volop mee in het team en kan veel leren over cultuureducatie en de organisatie van educatieve projecten binnen het theater.


Stageperiode

Je kunt bij ons het gehele seizoen (aug 2022 – juni 2023) of een half seizoen stage lopen.
Deze stage is in principe 3 dagen à 8 uur in de week. Je kunt de basisstage uitbreiden met specifieke projecten in overleg.

Werkdagen: in afstemming met de teamleden.
Werktijd: kantoortijden, maar indien nodig ook ’s avonds of in het weekend.


Stagevergoeding
De stagevergoeding bedraagt €350 bruto per maand bij 40 uur per week. Bij een deeltijdstage is de vergoeding naar rato. Daarnaast kun je tijdens de stage gebruik maken van de vrijkaartenregeling van ITA.

Geïnteresseerd?
Voor inhoudelijke vragen over deze vacature kan je contact opnemen met Anne Lotte Heijink op annelotte.heijink@ita.nl / 020-5237734. Reageer door je motivatie en cv voor 1 september 2022 te sturen aan annelotte.heijink@ita.nl onder vermelding van vacature productiestage.