Vacature Stagiair(e) Programmering en Planning

Artistiek innovatief, meerstemmig en maatschappelijk. Internationaal Theater Amsterdam (ITA) produceert én programmeert grensverleggende theater- en dansvoorstellingen uit binnen- en buitenland. Jaarlijks produceert ITA, met artistiek directeur Eline Arbo aan het roer, vier tot vijf nieuwe voorstellingen en worden succesvolle voorstellingen uit het repertoire hernomen. Wij verwelkomen ieder jaar zo'n 300.000 bezoekers in onze monumentale schouwburg aan het Leidseplein.  

ITA wil een diverse en inclusieve organisatie zijn, een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om betere resultaten te halen. We streven ernaar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam met al haar aanwezige verschillen.

Vacature Stagiair(e) Programmering en Planning

Heb je een grote voorliefde voor podiumkunsten en voor de voorstellingen van het ITA-ensemble? Wil je je ontwikkelen op het gebied van organisatie en planning met betrekking tot artistieke processen en creaties? En wil je graag ervaring opdoen in de culturele sector bij een van de grootste culturele instellingen van Amsterdam en Nederland? Dan zoeken wij jou!

Als stagiair(e) werk je mee aan de programmering van ITA. Dit doe je door het team Programmering & Planning op allerlei gebieden te ondersteunen. Het gaat hierbij dan ook nadrukkelijk niet om een onderzoeksstage maar om een praktijkstage.

Wij zijn op zoek naar

  • Een student kunst- en cultuur, theaterwetenschappen, communicatie- en cultuurmanagement, of een andere studie waarbij kunst, organiseren en plannen een belangrijke rol spelen, bij voorkeur een theater gerelateerde studie op het HBO of WO;
  • Je hebt affiniteit met theater(bezoek), je houdt van Amsterdam en je hebt interesse in de diversiteit aan culturele activiteiten die de stad te bieden heeft;
  • Een stagiair(e) die resultaatgericht, nieuwsgierig en proactief is, die goed kan organiseren, precies werkt en punctueel is. Iemand die goed kan samenwerken, niet bang is om op mensen af te stappen met vragen en feedback en beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal en je uit je gemakkelijk in woord en geschrift. Je bent collegiaal en flexibel en draagt bij aan een goede werksfeer.

Werkzaamheden

  • Informatie verzamelen over voorstellingen, gezelschappen en makers;
  • Verwerken van de programmering in het centrale planningsprogramma;
  • Administratieve ondersteuning: maken van verslagen, contractverwerking en archivering;
  • Research en ondersteuning bij de totstandkoming van seizoen 2025 – 2026, Brandhaarden en Lieve Stad;
  • Ondersteuning en hulp bij internationale en bijzondere projecten (o.a. Holland Festival, Nederlands Theater Festival en specials).

Wat bieden wij jou?

Een inspirerende en dynamische stage in een prachtig theater in een plezierige werkkring. Tijdens deze stage word je begeleid vanuit de afdeling programmering & planning bestaande uit zes personen. Je werkt volop mee in het team en kan veel bij ons leren over de totstandkoming van een seizoensprogrammering en festivals zoals Lieve Stad. Je wordt daarnaast ook gesteund in het onderzoeken naar jouw eigen ideeën over programmering en het programmeren van een fictief seizoen of festival.

Stagevergoeding

De stagevergoeding bedraagt € 375 bruto per maand, bij 40 uur per week. Voor een deeltijdstage geldt een vergoeding naar rato. Daarnaast kun je tijdens de stage gebruik maken van de vrijkaartenregeling van ITA, zodat je van zoveel mogelijk voorstellingen kunt genieten en krijg je een Sprintpas voor het lopende seizoen.

Stageperiode

Een stage bij ITA duurt minimaal vier maanden (langer is ook mogelijk). We zoeken iemand voor ongeveer vier dagen per week. De begindatum en aantal stagedagen is flexibel en bespreekbaar.

Geïnteresseerd?

Word jij enthousiast van deze oproep? Herken jij jezelf in de missie en visie van de organisatie en denk je een bijdrage te kunnen leveren aan de ITA organisatie? Dan nodigen we je van harte uit om te reageren vóór donderdag 23 mei 2024. Motivatiebrief en CV kunnen ter attentie van Eefje van den Broek naar eefje.vandenbroek@ita.nl. En heb je aanvullend nog specifieke leerdoelen? Bespreek ze met ons!

Er wordt geen telefonische informatie verstrekt. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over Internationaal Theater Amsterdam kun je vinden op onze website: www.ita.nl