Vacature Stagiair(e) Programmering en Planning

Internationaal Theater Amsterdam wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om betere resultaten te halen. We streven ernaar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam met al haar aanwezige verschillen.


Internationaal Theater Amsterdam (ITA) is één van de grootste theaterorganisaties van het land. Ons theater in het hart van Amsterdam is het thuis van ons eigen internationale ensemble met acteurs waar we trots op zijn, maar ook van vele andere podiumkunstenaars uit binnen– en buitenland. Huis en ensemble vormen samen een unieke instelling, die vanuit een eigentijdse visie programmeert, produceert en inspireert.

Meer informatie over Internationaal Theater Amsterdam kun je vinden op onze website: www.ita.nl

Vacature Stagiair(e) Programmering en Planning

Internationaal Theater Amsterdam zoekt vanaf januari 2024 een

Stagiair(e) Programmering en Planning

Heb je een grote voorliefde voor podiumkunsten en voor de voorstellingen van het ITA-ensemble? Wil je je ontwikkelen op het gebied van organisatie en planning met betrekking tot artistieke processen en creaties? En wil je graag ervaring opdoen in de culturele sector bij een van de grootste culturele instellingen van Amsterdam en Nederland? Dan zoeken wij jou!

Als stagiair(e) werk je mee aan de programmering van ITA. Dit doe je door het team Programmering & Planning op allerlei gebieden te ondersteunen. Het gaat hierbij dan ook nadrukkelijk niet om een onderzoeksstage maar om een praktijkstage.

Wij zijn op zoek naar

  • Een student kunst- en cultuur, theaterwetenschappen, communicatie- en cultuurmanagement, of een andere studie waarbij kunst, organiseren en plannen een belangrijke rol spelen, bij voorkeur een theater gerelateerde studie op het HBO of WO;
  • Je hebt affiniteit met theater(bezoek), je houdt van Amsterdam en je hebt interesse in de diversiteit aan culturele activiteiten die de stad te bieden heeft;
  • Een stagiair(e) die resultaatgericht, nieuwsgierig en proactief is, die goed kan organiseren, precies werkt en punctueel is, die goed kan samenwerken, niet bang is om op mensen af te stappen voor vragen en feedback en beschikt over goede communicatieve vaardigheden;
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
  • Je bent collegiaal en flexibel en draagt bij aan een goede werksfeer.

Werkzaamheden

  • Informatie verzamelen over voorstellingen, gezelschappen en makers;
  • Verwerken van de programmering in het centrale planningsprogramma;
  • Administratieve ondersteuning: maken van verslagen, contractverwerking en archivering;
  • Research en ondersteuning bij de totstandkoming van seizoen 2024 – 2025, Brandhaarden en Lieve Stad;
  • Ondersteuning en hulp bij internationale en bijzondere projecten (o.a. Holland Festival, Nederlands Theater Festival en specials).

Wat bieden wij jou?

Een inspirerende en dynamische stage in een prachtig theater in een plezierige werkkring. Tijdens deze stage word je begeleid vanuit de afdeling programmering & planning bestaande uit zes personen. Je werkt volop mee in het team en kan veel bij ons leren over de totstandkoming van een seizoensprogrammering en festivals zoals Lieve Stad. Je wordt daarnaast ook gesteund in het onderzoeken naar jouw eigen ideeën over programmering en het programmeren van een fictief seizoen of festival.

Stagevergoeding

De stagevergoeding bedraagt € 350 bruto per maand, bij 40 uur per week. Voor een deeltijdstage geldt een vergoeding naar rato. Daarnaast kun je tijdens de stage gebruik maken van de vrijkaartenregeling van ITA, zodat je van zoveel mogelijk voorstellingen kunt genieten.

Stageperiode

Een stage bij ITA duurt minimaal vier maanden (langer is ook mogelijk). We zoeken iemand voor ongeveer vier dagen per week. De begindatum en aantal stagedagen is flexibel en bespreekbaar.

Geïnteresseerd?
Word jij enthousiast van deze oproep? Herken jij jezelf in de missie en visie van de organisatie en denk je een bijdrage te kunnen leveren aan de ITA organisatie? Dan nodigen we je van harte uit om te reageren vóór maandag 20 november 2023. Motivatiebrief en CV kunnen ter attentie van Eefje van den Broek naar eefje.vandenbroek@ita.nl. En heb je aanvullend nog specifieke leerdoelen? Bespreek ze met ons!