Vacature Stagiair(e) Programmering en Planning

Internationaal Theater Amsterdam (ITA) is één van de grootste theaterorganisaties van het land. Het gezelschap is wereldvermaard en bestaat uit de beste acteurs die ons land rijk is. Zij spelen onder de bezielende leiding van regisseur Ivo van Hove en (inter)nationale gastregisseurs. ITA is tevens het huis waar de mooiste (inter)nationale dans- en theatervoorstellingen te zien zijn, waar blikken worden gekanteld en aangescherpt met de maatschappelijke perspectiefprogramma’s.

We zijn het huis van grote festivals als Brandhaarden, Julidans, Holland Festival en het Nederlands Theater Festival. Een moderne ontmoetingsplek met een eigen café | brasserie waar voor- en achterkant van theater één worden, zonder grens tussen makers en publiek. Dit huis is een plek waar ruimte is voor schoonheid en ontroering én een plek waar de werkelijkheid bevraagd wordt. In het hart van de stad, in een monumentaal gebouw.

Internationaal Theater Amsterdam wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om betere resultaten te halen. We streven ernaar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam met al haar aanwezige verschillen.

Meer informatie over de Internationaal Theater Amsterdam vind je op www.ita.nl

Vacature Stagiair(e) Programmering en Planning

Internationaal Theater Amsterdam zoekt vanaf september 2023 een

Stagiair(e) Programmering en Planning

Heb je een grote voorliefde voor podiumkunsten en voor de voorstellingen van het ITA-ensemble? Wil je je ontwikkelen op het gebied van organisatie en planning met betrekking tot artistieke processen en creaties? En wil je graag ervaring opdoen in de culturele sector bij een van de grootste culturele instellingen van Amsterdam en Nederland? Dan zoeken wij jou!

Als stagiair(e) werk je mee aan de programmering van ITA. Dit doe je door het team Programmering & Planning op allerlei gebieden te ondersteunen. Het gaat hierbij dan ook nadrukkelijk niet om een onderzoeksstage maar om een praktijkstage.

Wij zijn op zoek naar

  • Een student kunst- en cultuur, theaterwetenschappen, communicatie- en cultuurmanagement, of een andere studie waarbij kunst, organiseren en plannen een belangrijke rol spelen, bij voorkeur een theater gerelateerde studie op het HBO of WO.
  • Je hebt affiniteit met theater(bezoek), je houdt van Amsterdam en je hebt interesse in de diversiteit aan culturele activiteiten die de stad te bieden heeft.
  • Een stagiair(e) die resultaatgericht en proactief is, die goed kan organiseren, precies werkt en punctueel is, die goed kan samenwerken, niet bang is om op mensen af te stappen voor vragen en feedback en beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift. Je bent collegiaal en flexibel en draagt bij aan een goede werksfeer.

Werkzaamheden

  • Informatie verzamelen over voorstellingen, gezelschappen en makers.
  • Verwerken van de programmering in het centrale planningsprogramma.
  • Administratieve ondersteuning: maken van verslagen, contractverwerking en archivering.
  • Research en ondersteuning bij de totstandkoming van seizoen 2024 – 2025, Brandhaarden, Lieve Stad, en ITA Pride.
  • Ondersteuning en hulp bij internationale en bijzondere projecten (o.a. Holland Festival, Nederlands Theater Festival en specials).

Wat bieden wij jou?

Een inspirerende en dynamische stage in een prachtig theater in een plezierige werkkring. Tijdens deze stage word je begeleid vanuit de afdeling programmering & planning bestaande uit zes personen. Je werkt volop mee in het team en kan veel bij ons leren over de totstandkoming van een seizoensprogrammering en festivals zoals Brandhaarden.

Stagevergoeding

De stagevergoeding bedraagt € 350 bruto per maand, bij 40 uur per week. Voor een deeltijdstage geldt een vergoeding naar rato. Daarnaast kun je tijdens de stage gebruik maken van de vrijkaartenregeling van ITA.

Stageperiode

Een stage bij ITA duurt minimaal vier maanden (langer is ook mogelijk). We zoeken iemand voor vier dagen per week. De begindatum is flexibel en bespreekbaar.

Geïnteresseerd?

Word jij enthousiast van deze oproep? Herken jij jezelf in de missie en visie van de organisatie en denk je een bijdrage te kunnen leveren aan de ITA organisatie? Dan nodigen we je van harte uit om te reageren vóór woensdag 3 mei 2023. Motivatiebrief en CV kunnen ter attentie van Eefje van den Broek naar eefje.vandenbroek@ita.nl. En heb je aanvullend nog specifieke leerdoelen? Bespreek ze met ons!

Internationaal Theater Amsterdam wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om betere resultaten te halen. We streven ernaar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam met al haar aanwezige verschillen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over Internationaal Theater Amsterdam kun je vinden op onze website: www.ita.nl