A seat at the table

Sluiten

A seat at the table

Black Sheep Can Fly / Alles voor de Kunsten / Saman Amini / Likeminds / Het Nationale Theater

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
A seat at the table
Black Sheep Can Fly / Alles voor de Kunsten / Saman Amini / Likeminds / Het Nationale Theater
5e rang va €10 – 1e rang va €28,50

Voor Oerol 2017 maakte Saman Amini samen met Nima Mohaghegh en de acteurs Werner Kolf, Yannick Jozefzoon, Ward Kerremans en Arie de Mol de voorstelling A Seat at the Table, een pijnlijk, actueel, confronterend en ontroerend verhaal gebaseerd op hun eigen ervaringen met alledaags racisme en uitsluiting. Ervaringen soms zo absurd dat het lachwekkend is.

Duur 1 uur 15 minuten, geen pauze
Gesproken in NL
Voor theaterliefhebbers

Het sluipende en vaak onbewuste racisme, goedbedoeld of niet, zorgt ervoor dat er continu onderscheid wordt gemaakt op basis van uiterlijk en dat er keer op keer op keer wordt benadrukt dat je anders bent. Dat leidt ertoe dat iemand die hier geboren is zich nooit (volledig) kan wortelen.

Onder de vloer, tussen de steunpilaren van strandtent De Branding op Terschelling, werd de productie 20 keer gespeeld voor in totaal 4.000 bezoekers. Pers en publiek waren onder de indruk.

Voor Saman en zijn collega’s was al snel duidelijk dat deze voorstelling de theaters in moet om zo een groter publiek te bereiken en meer impact te kunnen maken. Voorjaar 2019 is het dan zo ver, A Seat at the Table zal in een opgefrist gedaante te zien zijn in de theaters, met actuele nieuwe voorbeelden, 2 nieuwe acteurs en op maat gemaakt voor de theaterzaal.

In de pers

"De spelers maken theater op zijn krachtigst en kwetsbaarst: als gedeelde ruimte om hun eigen en elkaars pijn te onderzoeken, woede te kanaliseren, angsten uit te spreken en voorstellen te doen. Het publiek wordt opgehitst en weer snoeihard op haar plek gezet. Het levert uiterst urgent en belangrijk theater op."
- Parool

“Saman Amini geeft pijnlijke, actuele voorbeelden van alledaags racisme in Nederland. Soms op humoristische toon, soms hard.”
- De Volkskrant ****

A seat at the table neemt het publiek moeiteloos mee in een complex onderwerp maar verraadt de ernst van het thema nooit.”
- De Groene Amsterdammer

A seat at the table geeft de toeschouwer, die veelal wit is, een boel om nog lang over na te denken. De kracht van deze voorstelling zit niet alleen in de confronterende verhalen, maar ook in de beeldende details, de veelheid van overwegingen en emoties, de rauwe liedjes van Amini en het gloedvolle, uitstekende acteren.”
- NRC *****

BEKIJK OOK

Language NP Language no problem Hotperdomme Nou!Theater Hotperdomme Nou!
Sluiten Hotperdomme Nou!
Altijd lekker ouderwets lachen met die Molukse theaterbroers, The Brothers Timisela. Maar er is meer aan de hand. Dat laten ze zien met hun vierde programma Hotperdomme Nou! Na een theaterbreak van een jaar, keren ze terug met een bizar verhaal. Maar echt.
Language NP Language no problem De wereld volgens John Het Nationale Theater / Eric de Vroedt Theater De wereld volgens John
Sluiten De wereld volgens John Het Nationale Theater / Eric de Vroedt
Na RACE en The Nation maakt Eric de Vroedt een spin-off van succesvoorstelling The Nation: De wereld volgens John. Het (im)populaire personage John Landschot uit The Nation (gespeeld door Bram Coopmans), de populistische politicus uit aflevering 2 van The Nation keert samen met een aantal perso...
Language NP Language no problem Small Town Boy Toneelgroep Oostpool / ITA / Marcus Azzini Theater Small Town Boy
Sluiten Small Town Boy Toneelgroep Oostpool / ITA / Marcus Azzini
Een jongen van het platteland herkent zich niet in de opgelegde wereld waarin hij opgroeit. Op de vlucht voor repressie en het gebrek aan erkenning, vertrekt hij naar de grote stad. Maar een leven vol persoonlijke, politieke en seksuele vrijheid blijkt ook complex. Kun je wel een ander mens worden?