Adem

Adem
29 sep '20 t/m 09 mrt '21
Nasrdin Dchar / Floris van Delft
Livestream €12,50

‘Níet spelen, juist nu er zo veel te vertellen en te verwerken is, dat is voor mij geen optie’, aldus Nasrdin. Daarom zal ADEM alsnog in Internationaal Theater Amsterdam te zien zijn. Op zaterdag 12 december speelt Nasrdin zijn voorstelling live op het Leidseplein voor een publiek thuis. Onder de noemer van ITALive streamen we vanuit Internationaal Theater Amsterdam live producties vanuit Amsterdam naar de hele wereld.

aanvang 20:30 uur
duur 60 minuten
locatie Grote Zaal
taal Nederlands gesproken
Livestream

Stel het is december 2029, tien jaar vanaf nu. Het einde van de jaren ‘20. Je zit heel dichtbij elkaar met familie en vrienden en kijkt terug naar hoe dit decennium ook alweer begon.

Weet je nog 2020, dat was het jaar van… incasseren? Van verandering? Revolutie zelfs? Of van stilte? Stilstand? Verbinding?

In ADEM zoekt Nasrdin Dchar, op zijn eigen, persoonlijke manier, naar grip op de chaos van dit jaar. Wat gaan we van 2020 nooit meer vergeten? En gaat het de wereld en ons écht veranderen?

ITAlive

“Ik ben supertrots en dankbaar voor deze samenwerking met ITA. Even niet meer achter de feiten aanlopen; even zelf de touwtjes in handen. Eenmalig en met dat live gevoel van theater. Deze is voor al die mensen die nog graag wilden komen. En in het bijzonder de mensen die dit jaar niet naar het theater konden omdat ze tot een risicogroep behoren.” Nasrdin Dchar

Na het succes van DAD en JA wilden Nasrdin Dchar en Floris van Delft met ADEM een voorstelling maken speciaal voor deze tijd, over deze tijd. Ze werden ingehaald door de realiteit. Er werden tot nu toe slechts 4 try outs gespeeld en de geplande première in ITA werd noodgedwongen geannuleerd. Daarom staken Nasrdin en ITA de koppen bij elkaar en besloten tot een exclusieve livestream vanuit de Grote Zaal van de schouwburg aan het Leidseplein.

Regisseur Reinier Bruijne, die eerder de succesvolle ITALive-regie van Medea en Wie heeft mijn vader vermoord voor zijn rekening nam, doet ook dit keer de filmregie van de voorstelling.

Credits

regie Floris van Delft
spel Nasrdin Dchar
tekst Nasrdin Dchar en Floris van Delft
licht en toneelbeeld Jantje Geldof
techniek Jeroen van der Linden