All You See

Sluiten
IDFA

All You See

Niki Padidar

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
All You See
Niki Padidar

De aanvangstijd en locatie voor deze voorstelling zijn gewijzigd.
Locatie - DeLaMar, Mary Dresselhuys zaal
Aanvang: 18.45 uur

Wat als je plotseling in een wereld belandt waar je niet meer wordt gezien, maar wordt bekeken? Deze film toont de vervreemding die dit oproept voor vier hoofdpersonen die nieuw zijn in Nederland. Als niemand weet wie je was, ben je dan nog jezelf?

Festival IDFA

Duur 72 minuten
Genre film
Taal Nederlands en Engels, met Engelse ondertiteling

All you see


Wat als je van de ene op de andere dag niet meer wordt gezien, maar wordt bekeken? De hoofdpersonen in deze gelaagde film zijn terechtgekomen in een nieuwe wereld waar plotseling alles vreemd lijkt. In hun nieuwe leven in Nederland roepen ze op dagelijkse basis ongewild reacties op. Zelfs na twintig jaar blijven de vragen komen: waar kom je vandaan, spreek je Nederlands, word je bruiner in de zon? Regisseur Niki Padidar, die op haar zevende Iran verliet, kan erover meepraten.
-|-
In All You See heeft ze pijnlijke en humoristische gesprekken met drie anderen. De Somalische Khadija bijvoorbeeld, die al 27 jaar lang een ‘nieuwkomer’ is; Sophia, die net is overgekomen uit Engeland; en Hannah uit Oekraïne, die uit stripverhalen en films leert hoe ze ervoor kan zorgen dat ze niet opvalt of telkens voor toerist wordt versleten. In haar zorgvuldig vormgegeven film zitten deze gesprekken tussen scènes waarin Padidar visueel onderzoekt wat het betekent om aan de projecties van anderen te worden onderworpen, en de vervreemding verbeeldt die dat oproept. Hoe lang wordt een nieuwkomer als nieuw gezien?

Credits


Regisseur Niki Padidar
Productie Menna Laura Meijer namens mint film office
Executive producer Anjet Blinde namens mint film office, Jeffrey de Roode namens mint film office
Cinematografie Jean Counet, Jefrim Rothuizen
Animatie Anton Mishenin
Montage Niki Padidar, Albert Markus, Festus Toll
-|-
Geluid Diego van Uden
Sound Design Tom Jansen
Muziek Fin Greenall
Scenario Niki Padidar
Involved TV Channel VPRO
World Sales mint film office
Screening copy Jeffrey de Roode

OVER IDFA

IDFA staat voor de kracht van de creatieve documentaire. Documentaires die kunnen verbinden, inspireren en prikkelen. Documentaires die de blik verruimen op onszelf, de omgeving en de wereld om ons heen. Tijdens deze editie van het festival zijn in ITA dagelijks screenings van documentaires en bijzondere voorstellingen te zien.

Bekijk het hele IDFA-programma