Amsterdammer van het Jaar

Stichting Amsterdammer van het Jaar / Internationaal Theater Amsterdam
Sluiten

Amsterdammer van het Jaar

Stichting Amsterdammer van het Jaar / Internationaal Theater Amsterdam

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.

Op zondag 20 januari 2019 wordt de Amsterdammer van het Jaar gekozen uit 10 genomineerden, die allemaal hebben laten zien dat ze op hun manier van betekenis zijn voor de stad. Van een jonge mantelzorger tot een fanatieke vrijwilliger, van een bijzondere buurtbewoner tot een actieve collectant. Presentatie is in handen van Angela Groothuizen.

Grote Zaal
Duur: 3 uur, met pauze

Een Awardshow om Amsterdam te vieren en Amsterdammers te verbinden

We vieren de stad, Amsterdam. We vieren burgerschap. De saamhorigheid. De belangeloze inzet van vele mensen die de stad mooier, leefbaarder en gaver maken. We verbinden alle Amsterdammers jong en oud. Na afloop danst heel Amsterdam op het podium van de grote zaal.

De organisatie van de Amsterdammer van het Jaar verzamelt de voorgestelde kandidaten. Daaruit wordt een selectie gemaakt van 2x10 genomineerden, waarop gestemd kan worden. De bekendmaking en uitreiking vindt plaats in de Grote zaal.

Kosten noch moeite zijn gespaard om voor deze middag een geweldig programma op poten te zetten. Wat te denken van multitalent Akwasi en singer songwriter Shishani Vranckx? Maar ook Dolly Bellefleur is van de partij, Spoken Word artist Naomi Veldwijk is er, net als journalist Kauthar Bouchallikht en last but not least is er de Brotherhood Brassband! Daarnaast zijn er bijdragen van Don Ceder (oud-genomineerde en nu raadslid) en Ron Sitek (oud-winnaar).

Vers van de pers: Lucky Fonz III, volgens 3voor12/VPRO één van Nederlands meest geliefde en invloedrijke live-artiesten is toegevoegd aan de line-up!

Het volledige programma kunt u vinden op ita.nl/amsterdammer

Stemmen op de Amsterdammer van het Jaar kan vanaf nu.

Gratis met de Stadspas
Mensen met een Stadspas kunnen gratis naar binnen. Wel even reserveren bij onze kassa. Dit kan via 020-6242311 of aan de balie.

Bekijk ook

Language NP Language no problem De Staat van het TheaterEvents & Awards Nederlands Theater Festival / Laura van Dolron De Staat van het Theater
Sluiten De Staat van het Theater Nederlands Theater Festival / Laura van Dolron
05 sep '19
Het Nederlands Theater Festival opent traditiegetrouw ieder jaar met de ‘Staat van het Theater ‘. Laura van Dolron geeft dit jaar een geheel eigen invulling aan ‘de Staat’.
Language NP Language no problem Open MonumentendagEvents & Awards Open Monumentendag
Sluiten Open Monumentendag
15 sep '19
In het weekend van 14 en 15 september is het weer Open Monumentendag! Het thema van 2019 is Plekken van plezier: naar welke monumentale plekken gingen en gaan mensen voor hun plezier? Of dat nu het theater, de dierentuin, het museum, een park, een sportclub of een café is, het barst in ons land...