An evening with David Grossman & Arnon Grunberg

Sluiten

An evening with David Grossman & Arnon Grunberg

Stichting Erasmusprijs in coproductie met Internationaal Theater Amsterdam

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
An evening with David Grossman & Arnon Grunberg
Stichting Erasmusprijs in coproductie met Internationaal Theater Amsterdam

Op woensdag 23 november ontvangt schrijver Arnon Grunberg David Grossman in Internationaal Theater Amsterdam voor een interview over zijn oeuvre. Het gesprek wordt gecombineerd met theater en muziek in een coproductie met ITA. Het belooft een bijzondere avond te worden met theaterscènes van Dror Keren (A Horse Walks Into A Bar, Tel Aviv) en Rotem Carmeli (Her Body Knows, Tel Aviv), een voordracht door Nazmiye Oral en muziek van cellist Maya Fridman.

Het interview met David Grossman is in het Engels. Voordrachten zijn in het Engels en Hebreeuws met Engelse boventiteling.

Duur 105 minuten
Genre Perspectief
Taal Engels en Hebreeuws
Boventiteling Engels

David Grossman

David Grossman is de winnaar van de Erasmusprijs 2022. Hij begon ooit als radiomaker. In 1989 brak hij internationaal door met zijn roman Zie: liefde (1986) over de Shoah door de ogen van een kind. Grossman spreekt zich regelmatig uit voor vrede in het Midden-Oosten. In 2006 riep hij samen met Amos Oz op tot beëindiging van de aanvallen op Libanon; kort daarna kwam zijn eigen zoon in dezelfde oorlog om het leven. Hierover schreef hij het boek Uit de tijd vallen (2011), dat meerdere malen voor toneel werd bewerkt. Grossman won eerder al diverse literaire prijzen, waaronder de Prix Médicis Étranger, de Vredesprijs van de Duitse Boekhandel en de Geschwister Scholl-Preis. Zijn roman Komt een paard de kroeg binnen (2015) won de prestigieuze Man Booker International Prize en werd wereldwijd jubelend ontvangen.

foto Claudio Sforza

Arnon Grunberg

Arnon Grunberg kreeg voor zijn romans en verhalen de P.C. Hooft-prijs 2022. De jury van de prijs noemt de 50-jarige auteur 'een schrijver die ongeëvenaard is in ambitie, productiviteit en intellectuele kracht'. Grunberg debuteerde in 1994 als jonge twintiger met Blauwe maandagen en publiceert sindsdien in een hoog tempo romans, verhalen, essays, columns en reportages. Tot zijn bekendste werken horen de romans De asielzoeker (2003) en Tirza (2006). Hij won al veel literaire prijzen, waaronder de Johannes Vermeerprijs 2022.

MEER PERSPECTIEF

Language NP Language no problem Ik Ontmoet Mij (workshop) Female Economy Perspectief Ik Ontmoet Mij (workshop)
Sluiten Ik Ontmoet Mij (workshop) Female Economy
22 mrt '24 t/m 29 mrt '24
Wees welkom in de wereld van Ik ontmoet Mij. Binnen het intieme decor van de video-installatie worden workshops gegeven om de methodiek van Ik Ontmoet Mij zelf te ervaren. De workshop duurt twee uur en biedt ruimte voor maximaal veertien personen per workshop.
Language NP Language no problem Handpan Workshop Handpan Studio Amsterdam Perspectief Handpan Workshop
Sluiten Handpan Workshop Handpan Studio Amsterdam
29 mrt '24
Laat je tijdens de handpan workshop van Handpan Studio Amsterdam in meditatieve staat brengen door de natuurlijke en serene klanken.
Language NP Language no problem MAAKweekend: Huis van Troje ITA Academy Perspectief MAAKweekend: Huis van Troje
Sluiten MAAKweekend: Huis van Troje ITA Academy
06 apr '24 t/m 07 apr '24
ITA en De Schuur slaan de handen ineen in dit korte en inspirerende maakproject. Ons uitgangspunt is de voorstelling Huis van Troje, van Toneelschuur Producties in regie van Mateusz Staniak.
Language NP Language no problem Openbare rondleiding (in het Nederlands) Internationaal Theater Amsterdam Perspectief Openbare rondleiding (in het Nederlands)
Sluiten Openbare rondleiding (in het Nederlands) Internationaal Theater Amsterdam
02 sep '23 t/m 06 jul '24
Iedere eerste zaterdag van de maand kunt u deelnemen aan de openbare rondleiding (in het Nederlands) door het gebouw en krijgt u een kijkje achter alle deuren die anders gesloten blijven.
Language NP Language no problem Public Tour (in English) Internationaal Theater Amsterdam Perspectief Public Tour (in English)
Sluiten Public Tour (in English) Internationaal Theater Amsterdam
02 sep '23 t/m 06 jul '24
Iedere eerste zaterdag van de maand kunt u deelnemen aan de openbare rondleiding (in het Engels) door het gebouw en krijgt u een kijkje achter alle deuren die anders gesloten blijven.
Language NP Language no problem studiedag De kunst van het filosoferen ITA Academy Perspectief studiedag De kunst van het filosoferen
Sluiten studiedag De kunst van het filosoferen ITA Academy
12 apr '24
Internationaal Theater Amsterdam (ITA) biedt trainingen aan voor docenten die zich willen verdiepen in hun vakgebied en zichzelf willen inspireren door middel van onderzoek en interactie met andere docenten.
Language NP Language no problem Jong & Vredig THE PACK Perspectief Jong & Vredig
Sluiten Jong & Vredig THE PACK
14 apr '24
Jong & Vredig, een initiatief van The PACK, het jongerenplatform van ITA, nodigt je uit om samen te komen. In een tijd waarin landen worden geconfronteerd met crisis en conflict, is het meer dan ooit belangrijk om samen te komen.
Language NP Language no problem Sign of the Times: Natalie Haynes en Eline Arbo over Griekse mythen, de female gaze en het patriarchaat Internationaal Theater Amsterdam / De Balie Perspectief Sign of the Times: Natalie Haynes en Eline Arbo over Griekse mythen, de female gaze en het patriarchaat
Sluiten Sign of the Times: Natalie Haynes en Eline Arbo over Griekse mythen, de female gaze en het patriarchaat Internationaal Theater Amsterdam / De Balie
15 apr '24
In de programmaserie Sign of the Times koppelen Internationaal Theater Amsterdam en debatcentrum De Balie voorstellingen van het ITA-ensemble aan de grote maatschappelijke thema’s van vandaag in een unieke combinatie van theater en gesprek.
Language NP Language no problem Studiedag Theatervormgeving ITA Academy Perspectief Studiedag Theatervormgeving
Sluiten Studiedag Theatervormgeving ITA Academy
22 apr '24
Internationaal Theater Amsterdam (ITA) biedt trainingen aan voor docenten die zich willen verdiepen in hun vakgebied en zichzelf willen inspireren door middel van onderzoek en interactie met andere docenten.
Language NP Language no problem City Talks Amsterdam Internationaal Theater Amsterdam Perspectief City Talks Amsterdam
Sluiten City Talks Amsterdam Internationaal Theater Amsterdam
25 apr '24
City Talks is ITA’s sip & talkshow, waarin we focussen op de getalenteerde creatieven en vernieuwers van onze stad.
Language NP Language no problem De Late Late Tante Beb Show Het Nationale Theater / Eric de Vroedt Perspectief De Late Late Tante Beb Show
Language NP Language no problem A NITE with Bab Ad-Daar: The Underground Bab Ad-daar / NITE Perspectief A NITE with Bab Ad-Daar: The Underground
Sluiten A NITE with Bab Ad-Daar: The Underground Bab Ad-daar / NITE
11 mei '24
ITA zet in samenwerking met NITE de deur van het theater open voor jou. Een speciaal, theatraal programma voor nieuwkomers waarin leden van Bab Ad-daar en het publiek samen de thematiek van de voorstelling The Underground induiken.
Language NP Language no problem AchterdebergAcademie en Visio Amsterdam Spelen Omstanders in ITA Toneelbeeld ITA Academy / AchterdebergAcademie en Visio Amsterdam Theater AchterdebergAcademie en Visio Amsterdam Spelen Omstanders in ITA Toneelbeeld
Sluiten AchterdebergAcademie en Visio Amsterdam Spelen Omstanders in ITA Toneelbeeld ITA Academy / AchterdebergAcademie en Visio Amsterdam
25 mei '24
‘Omstanders’, naar Medea is een hedendaagse bewerking gebaseerd op improvisaties van de spelers. De voorstelling wordt gespeeld door een diverse groep van goedziende, slechtziende en blinde spelers.
Language NP Language no problem Europa Draait Door LIVE - De Verkiezingsshow Haagsch College Perspectief Europa Draait Door LIVE - De Verkiezingsshow
Sluiten Europa Draait Door LIVE - De Verkiezingsshow Haagsch College
01 jun '24
Hoe snel moet Oekraïne lid worden van de EU? Gaan de klimaatplannen te ver of juist niet ver genoeg? En hoe beschermen we Europa en de wereld met een vijandig Rusland en opkomend China? Nooit eerder stond er zoveel op het spel bij de Europese Verkiezingen.
Language NP Language no problem Eigen welzijn eerst Haagsch College Perspectief Eigen welzijn eerst
Sluiten Eigen welzijn eerst Haagsch College
02 jul '24
Waarom is de middenklasse steeds gevoeliger geworden voor extreme ideeën? En waarom heeft het vooruitgangsideaal plaatsgemaakt voor een hang naar zelfbehoud? In de theateravond Eigen welzijn eerst toont Roxane van Iperen hoe de behoefte naar zekerheid kan ontsporen in radicale sentimenten.