Artist Talk: Lucas De Man

Sluiten
Lieve Stad 2022

Artist Talk: Lucas De Man

ITA Academy

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Artist Talk: Lucas De Man
ITA Academy

In ons nieuwe programma Artist Talks gaat een moderator, samen met het publiek, in gesprek met een toonaangevende regisseur, performer of choreograaf. Zittend in de salon, met een drankje in de hand, bespreken we in een gesprek van een uur het oeuvre, de werkwijze, fascinaties en wensen voor de toekomst van deze maker en reflecteren we op het theater- en danslandschap. Artist Talks vinden voor of na een voorstelling van deze maker plaats en bieden verdieping om in een bredere context naar het werk te kijken.

Duur 1 uur
Locatie ITA Salon
Taal Nederlands


Meld u aan voor gratis toegang

In deze editie van ons nieuwe programma Artist Talks gaat onze moderator Carolien Borgers samen met het publiek, in gesprek met gerenommeerd theatermaker Lucas de Man. Zittend in de salon, met een drankje in de hand, bespreken we in een gesprek van een uur zijn oeuvre, de werkwijze, fascinaties en wensen voor de toekomst en reflecteren we met elkaar op het theaterlandschap en welke rol De Man inneemt.-|- Na de Artist Talk is De Man’s voorstelling In search of democracy 3.0 te zien, maar wees ook welkom om enkel bij de Artist Talk aan te schuiven.

Lucas de Man

Lucas studeerde in 2004 af in Germaanse Talen aan de KU Leuven. Aansluitend studeerde hij regie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en won de Matthijs Prijs voor jong talent van Artemis en de Jong Talent Prijs van Theater aan Zee, nog voor hij afstudeerde in 2008. Naast zijn werk als artistiek leider van Nieuwe Helden, is Lucas werkzaam als (freelance) regisseur, acteur en conceptontwikkelaar. Hij presenteert verschillende culturele tv-programma’s waaronder Kunstuur (AVROTROS). Hij is vaak host voor grote en kleine evenementen in Nederland en België, hij geeft lezingen en is af en toe gastdocent.

25 maart t/m 3 april

Lieve Stad,

Amsterdam is een stad met vele gezichten, letterlijk, want we wonen hier samen met vele verschillende nationaliteiten. Lieve Stad, gaat over de stad en alle soorten Amsterdammers die de stad rijk is. Tijdens dit festival, een samenwerking van ITA en Meervaart, gaat het om het samenbrengen van mensen, in de stad, in het theater, in de maatschappij. Hoe leven we samen en welke verhalen dragen alle individuen en groepen met zich mee? Allemaal hebben ze hun eigen verhalen, sterke kanten, uitdagingen. Deze laten zien is het uitgangspunt van Lieve Stad,.

BEKIJK HIER HET HELE FESTIVALPROGRAMMA