Bambi

Sluiten

Bambi

Toneelgroep Oostpool / Sarah Moeremans

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Bambi
Toneelgroep Oostpool / Sarah Moeremans
5e rang va €10 – 1e rang va €31

Het eens zo onschuldige hertje neemt de regie. Letterlijk. Gooi al je vooroordelen overboord en maak je op voor grootse satire. Bambi is na Robin Hood het tweede deel in de theaterreeks What’s in a fairytale?! Joachim Robbrecht schrijft een nieuwe tekst en Sarah Moeremans regisseert dit anti-sprookje voor volwassenen.

Grote Zaal
Duur 2 uur, zonder pauze
Gesproken in NL
Voor theaterliefhebbers

Anti-sprookje voor volwassenen

Heb je je weleens afgevraagd waarom alle sprookjes eindigen met ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’? Wat er gebeurt als kwaad het wint van goed, de prinses niet wakker wordt, of de prinses de prins redt in plaats van andersom? Iconische sprookjes en legendes doen al eeuwen de ronde. We lezen ze voor aan onze kinderen, maar denken we nog wel na over wat de verhalen écht betekenen?

In 1923 schreef de Oostenrijkse schrijver Felix Salten zijn roman Bambi, een leven in het woud. Bambi groeit op, the hard way: de jager schiet zijn moeder dood. Of je nu het boek leest of de Disney-film ziet, het is misschien wel het zieligste verhaal ooit; een lief klein hertje zonder mama.

Regisseur Sarah Moeremans en schrijver Joachim Robbrecht vragen zich in Bambi af waarom dat zo zielig is? Willen we liever slachtoffer zijn dan dader? Het Bambi-verhaal geeft hen aanleiding om de ogenschijnlijk natuurlijke verdeling tussen daders en slachtoffers binnenste buiten te keren. Want was Bambi eigenlijk wel zo zielig? Bambi zelf geeft het antwoord. In deze voorstelling zie je het eens zo onschuldige hertje zoals je hem nooit eerder zag: als regisseur van zijn eigen verhaal. Het echte verhaal. Maak kennis met Bambi Claessens: #therealbambi.

Teaser 1
Teaser 2

Teaser 3

Geen zin om alleen te gaan? Ga dan op clubdate en bezoek deze voorstelling met Singles United op maandag 1 april.

Recensies Robin Hood

'Onder alle vaart en humor, het uitvergrote spel en de spitsvondigheden schemert een onvervalst denkstuk.'
- de Volkskrant

'Een frisse blik op het oude sprookje Robin Hood.'
- Trouw

Bekijk ook

Language NP Language no problem Allemaal mensen Toneelgroep Oostpool / Marcus Azzini Theater Allemaal mensen
Sluiten Allemaal mensen Toneelgroep Oostpool / Marcus Azzini
Wegens grote belangstelling een extra voorstelling op zondag 10 februari.
Language NP Language no problem Clybourne Park Well Made Productions / Teunkie van der Sluijs / co-productie ITA Theater Clybourne Park
Sluiten Clybourne Park Well Made Productions / Teunkie van der Sluijs / co-productie ITA
Na het succesvolle A Raisin in the Sun en Beneatha’s Place brengt Well Made Productions het derde deel van de Raisin Cycle: Clybourne Park. Bruce Norris schreef het stuk als spin-off van A Raisin in the Sun, de Broadway-klassieker van Lorraine Hansberry uit 1959. Ook Clybourne Park (2010) werd ...
Language NP Language no problem Heisenberg Theater Rotterdam / Johan Simons Theater Heisenberg
Sluiten Heisenberg Theater Rotterdam / Johan Simons
Topacteurs Hans Croiset en Elsie de Brauw staan samen op het toneel in de eerste Nederlandstalige bewerking van Heisenberg. Johan Simons regisseert dit knetterend liefdesspel tussen twee onberekenbare deeltjes. Kan een liefdesrelatie op latere leeftijd onderzocht worden via een wetenschappelijk...
Language NP Language no problem Het Duel Het Nationale Theater / Jeroen De Man Theater Het Duel
Sluiten Het Duel Het Nationale Theater / Jeroen De Man
Jeroen De Man regisseert de eerste toneelbewerking van Tsjechovs enige korte roman uit 1891. Een koortsachtige toneelavond, waarin acht acteurs de strijd om het ‘goede leven’ met een geladen pistool uitvechten.
Language NP Language no problem Caligula Theater Utrecht / Thibaud Delpeut Theater Caligula
Sluiten Caligula Theater Utrecht / Thibaud Delpeut
Thibaud Delpeut brengt zijn bejubelde interpretatie van toneelklassieker Caligula van Albert Camus in een speciale enscenering naar de grote zaal. In de titelrol schittert acteur Vincent van der Valk.
Language NP Language no problem BLACK (The sorrows of Belgium 1: Congo) NTGent / Luk Perceval Theater BLACK (The sorrows of Belgium 1: Congo)
Sluiten BLACK (The sorrows of Belgium 1: Congo) NTGent / Luk Perceval
In de trilogie The Sorrows of Belgium, bestaande uit de nationale driekleur Black/Yellow/Red, zoomt regisseur Luk Perceval in op drie donkere passages uit de Belgische geschiedenis. Respectievelijk: de exploitatie van Congo onder Leopold II in Black, de collaboratie met de Duitse bezetter tijde...