City Talks Amsterdam: Debunking the gaze

Sluiten
Brandhaarden 2023

City Talks Amsterdam: Debunking the gaze

Internationaal Theater Amsterdam / Rabobank Amsterdam

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
City Talks Amsterdam: Debunking the gaze
Internationaal Theater Amsterdam / Rabobank Amsterdam

Ons populaire programma WorldTalks Amsterdam maakt dit seizoen een comeback met een kleine twist: we gaan terug naar onze Amsterdamse roots! City Talks is ITA’s sip & talkshow, waarin we focussen op de getalenteerde creatieven en vernieuwers van onze stad. Elke editie verbinden we een van onze voorstellingen met maatschappelijke onderwerpen, stedelijke trends en het dagelijks leven. We nodigen je uit om een drankje te pakken, deel te nemen aan het gesprek en je te laten inspireren!

Aanvang 18:00
Duur 60 minuten
Locatie ITA Salon
Genre Perspectief
Taal Engels

Vragen kunnen ook in het Nederlands gesteld worden

Meld je aan voor gratis toegang en een gratis drankje

DEBUNKING THE GAZE


The male gaze
- een term die in de jaren zeventig voor het eerst werd bedacht door filmcritica Laura Mulvey - is een feministische theorie die stelt dat verhalen en portretten van vrouwen op een objectiverende en beperkende manier worden geconstrueerd om te voldoen aan de psychologische verlangens van heteroseksuele mannen van het cis-gender, en meer in het algemeen van de patriarchale samenleving. Hoewel Mulvey de term gebruikte om dit fenomeen in de beeldcultuur te benadrukken, met name in de film, beïnvloedt de male gaze bijna elk aspect van onze samenleving: we zijn nog steeds getuige van de effecten ervan in de media, het onderwijs, de openbare ruimte en op de werkplek. Deze aflevering gaan we onze (innerlijke mannelijke) blik ontkrachten. Samen met onze sprekers deconstrueren we op gender gebaseerde machtsdynamieken, creëren we gelijke werelden, en maken we ruimte voor meervoudige identiteiten en mogelijkheden!
-|-Bij deze editie van City Talks zijn te gast: Maxi Meissner, PR- en communicatiespecialist in kunst & cultuur en erotica curator. Marianne Bruijn, merkstrateeg bij Rabobank en oprichter van The Female Fix, gericht op het creëren van meer gendergelijkheid. Laurens de Vos, schrijver van het boek Dramatische vrouwen: Een geschiedenis langs iconische theaterpersonages. Met een optreden van Peppermetz, die de grenzen van mannelijkheid en vrouwelijkheid verkent en deze voorbij de binaire grenzen brengt. De avond wordt gepresenteerd door Geoffrey van der Ven, spoken word artiest, theatermaker en host.

Deze editie van City Talks is onderdeel van ITA's theaterfestival Brandhaarden, dat plaatsvindt van 22 februari - 4 maart. Dit jaar is het thema Female Voices, met zes voorstellingen van vrouwelijke makers die de westerse canon en de stereotypering van vrouwen in het theater ter discussie stellen. City Talks wordt mogelijk gemaakt door Rabobank Metropoolregio Amsterdam. Bij je (gratis) ticket krijg je een drankje van Grolsch aangeboden.

Female Voices

Brandhaarden

Deze editie van City Talks vindt plaats in het kader van Brandhaarden: Female Voices. Houd onze website in de gaten voor actuele informatie over het programma.

Tijdens de elfde editie van het internationaal theaterfestival Brandhaarden presenteren zes vrouwelijke makers voorstellingen die de westerse canon en stereotypering van vrouwen in het theater bevragen. Het festival vindt plaats van woensdag 22 februari t/m zaterdag 4 maart en toont voorstellingen van Elsa-Sophie Jach (Duitsland), Eline Arbo (Noorwegen), Satoko Ichihara (Japan), Carme Portaceli (Spanje), Hanane Hajj Ali (Libanon) en Ewelina Marciniak (Polen).

Meer Brandhaarden