City Talks Amsterdam: Hey, are you ok?

Sluiten

City Talks Amsterdam: Hey, are you ok?

Internationaal Theater Amsterdam / Pakhuis de Zwijger / Rabobank Amsterdam

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
City Talks Amsterdam: Hey, are you ok?
Internationaal Theater Amsterdam / Pakhuis de Zwijger / Rabobank Amsterdam

Ons populaire programma WorldTalks Amsterdam maakt dit najaar een comeback met een kleine twist: we gaan terug naar onze Amsterdamse roots! City Talks is ITA’s sip & talkshow, waarin we focussen op de getalenteerde creatieven en vernieuwers van onze stad. Elke editie verbinden we een van onze voorstellingen met maatschappelijke onderwerpen, stedelijke trends en het dagelijks leven. We nodigen je uit om een drankje te pakken, deel te nemen aan het gesprek en je te laten inspireren!

Aanvang 18:00
Duur 60 minuten
Locatie ITA Salon
Genre Perspectief
Taal Engels

Vragen kunnen ook in het Nederlands gesteld worden


Meld je aan voor gratis toegang en een gratis drankje

Hey, are you ok?


Wonen in onze mooie metropool is een inspirerende en spannende ervaring, maar brengt ook de nodige druk met zich mee: presteren, rondkomen, er goed uitzien, comfortabel wonen, plezier maken en veel activiteiten ondernemen. In 2020 - midden in de coronapandemie - kampte één op de drie Amsterdammers met psychosociale klachten, zoals stress, angst of eenzaamheid*. Hoe kunnen we samen taboes doorbreken en stigma's overwinnen? Kom samen met onze sprekers en performers je verdiepen in onderwerpen als welzijn, zorgmodellen en hoe we een stad kunnen creëren waarin we floreren en ons mentaal goed voelen.

*Bron: Gemeente Amsterdam, 2022

-|-
Het thema van deze editie is geïnspireerd op De uren van ITA-ensemble / Eline Arbo - over onderwerpen als mentale gezondheid en het voldoen aan de verwachtingen van de samenleving. De uren is van 18-27 november te zien in ITA.

City Talks
wordt mogelijk gemaakt door Rabobank Metropoolregio Amsterdam en verzorgd door Pakhuis de Zwijger. Namens Grolsch wordt er een drankje aangeboden.

OP HET PROGRAMMA

Geoffrey van der Ven

Geoffrey van der Ven is een spoken word artiest, theatermaker en host, bekend van onder andere de podcast Wat Zeggie?! en zijn voorstelling Het is niet Nieuw. In 2021 won hij de Poet of the Year Award bij de Queer & Feminist Poetry Awards. Met zijn Nederlands-Nigeriaanse roots legt hij graag de nadruk op verhalen die we nergens anders horen. Tijdens City Talks heet Geoffrey je graag welkom en leidt hij het gesprek met onze gasten.

Cherouq M’Jahad

Cherouq M'Jahad is de medeoprichter van Comfy Community, een collectief voor jonge creatieven met aandacht voor mentale gezondheid en zelfontwikkeling. Je zou ze een nomadisch community centrum kunnen noemen dat workshops en evenementen organiseert (zoals hun populaire Mental Health Walks) die voor iedereen toegankelijk zijn. Cherouq heeft een achtergrond in ontwikkelingspsychologie en een persoonlijke passie voor gemeenschapszorg. Comfy Community is geïnspireerd op Ubuntu, de Afrikaanse filosofie die de nadruk legt op 'zelf zijn door anderen', wat betekent 'ik ben omdat jij bent': door elkaar te helpen, groeien we ook als individu.

Marieke de Goeij

Marieke de Goeij - marketing manager en illustrator - is optimistisch, avontuurlijk, ambitieus en creatief. Tot de zomer van 2015 leefden zij en haar man hun droomleven in Australië. Dat hield plotseling op toen ze in een dal van slapeloosheid, angst en paniek terechtkwam en uiteindelijk terug naar Nederland moest emigreren. Zou ze zich ooit nog goed voelen? Geleidelijk aan wel, en eenmaal hersteld maakte ze een boek om zichzelf te herinneren aan alle dingen die haar erdoorheen hielpen, zodat ze zich nooit meer zo slecht zou voelen. Het Grote Depri Doe-Boek, waarin Marieke zichzelf (en ook jou!) met haar tekeningen door alle stappen van het genezingsproces leidt, helpt nu minstens 15.000 anderen (and counting)! En geweldig nieuws: dit najaar verschijnt de Engelstalige versie van deze bestseller met de - heel toevallige - titel Hey Are You Okay?

XILLAN

De Surinaams-Nederlandse singer-songwriter XILLAN maakt alternatieve popmuziek die uitdagend is in zijn intimiteit. XILLAN bewijst dat kwetsbaarheid een superkracht is wanneer het wordt ondersteund door authenticiteit en zelfverzekerdheid. XILLAN laat zich onder de noemer alternatieve pop niet beperken en omarmt zijn eclectische invloeden met passie en overtuiging. De muziek van XILLAN is een weerspiegeling van zijn meervoudige culturele achtergrond. Een 90's kid die nog net een glimp van de analoge wereld heeft kunnen opvangen, voordat technologie en digitalisering een alledaagse luxe werden.

Esther Kok

Esther Kok werkt sinds 2019 voor Thrive Amsterdam Mentaal Gezond, een beweging die gestart is door de GGD Amsterdam en samen met organisaties en Amsterdammers werkt aan het mentaal gezond(er) maken van de inwoners van Amsterdam. Esther weet uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om te investeren in mentale gezondheid, het is een onderwerp van ons allemaal. Daarom vindt Thrive dat dit meer plek in onze hoofden en harten moet krijgen. Thrive doet dit door gesprekken en activiteiten in, op en met het onderwijs, de samenleving, haar inwoners en het werk.

MEER PERSPECTIEF

Language NP Language no problem Openbare rondleiding Internationaal Theater Amsterdam Perspectief Openbare rondleiding
Sluiten Openbare rondleiding Internationaal Theater Amsterdam
07 mei '22 t/m 03 jun '23
Iedere eerste zaterdag van de maand kunt u deelnemen aan de openbare rondleiding (in het Nederlands) door het gebouw en krijgt u een kijkje achter alle deuren die anders gesloten blijven.
Language NP Language no problem Face Forward ZAM Magazine Perspectief Face Forward
Sluiten Face Forward ZAM Magazine
05 feb '23
Programma met de Nelson Mandela lezing, muziek, dans en meer.
Language NP Language no problem Sign of the Times 3 Internationaal Theater Amsterdam / De Balie Perspectief Sign of the Times 3
Sluiten Sign of the Times 3 Internationaal Theater Amsterdam / De Balie
14 feb '23
In de programmaserie Sign of the Times koppelen Internationaal Theater Amsterdam en debatcentrum De Balie voorstellingen van het ITA-ensemble aan de grote maatschappelijke thema’s van vandaag in een unieke combinatie van theater en gesprek.
Language NP Language no problem Haagsch College met Beatrice de Graaf Haagsch College Perspectief Haagsch College met Beatrice de Graaf
Sluiten Haagsch College met Beatrice de Graaf Haagsch College
17 mei '23
In een avontuurlijke tocht langs grote crises vanaf Napoleon tot nu laat De Graaf zien hoe onbekende geschiedenissen ons kunnen inspireren tot grootse daden en geloof in de toekomst.
Language NP Language no problem Sign of the Times: Forum on European Culture Internationaal Theater Amsterdam / De Balie Perspectief Sign of the Times: Forum on European Culture
Sluiten Sign of the Times: Forum on European Culture Internationaal Theater Amsterdam / De Balie
04 jun '23
In de programmaserie Sign of the Times koppelen Internationaal Theater Amsterdam en debatcentrum De Balie voorstellingen van het ITA-ensemble aan de grote maatschappelijke thema’s van vandaag in een unieke combinatie van theater en gesprek.