City Talks Amsterdam: Hey, are you ok?

Sluiten

City Talks Amsterdam: Hey, are you ok?

Internationaal Theater Amsterdam / Pakhuis de Zwijger / Rabobank Amsterdam

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
City Talks Amsterdam: Hey, are you ok?
Internationaal Theater Amsterdam / Pakhuis de Zwijger / Rabobank Amsterdam

Ons populaire programma WorldTalks Amsterdam maakt dit najaar een comeback met een kleine twist: we gaan terug naar onze Amsterdamse roots! City Talks is ITA’s sip & talkshow, waarin we focussen op de getalenteerde creatieven en vernieuwers van onze stad. Elke editie verbinden we een van onze voorstellingen met maatschappelijke onderwerpen, stedelijke trends en het dagelijks leven. We nodigen je uit om een drankje te pakken, deel te nemen aan het gesprek en je te laten inspireren!

Aanvang 18:00
Duur 60 minuten
Locatie ITA Salon
Genre Perspectief
Taal Engels

Vragen kunnen ook in het Nederlands gesteld worden


Meld je aan voor gratis toegang en een gratis drankje

Hey, are you ok?


Wonen in onze mooie metropool is een inspirerende en spannende ervaring, maar brengt ook de nodige druk met zich mee: presteren, rondkomen, er goed uitzien, comfortabel wonen, plezier maken en veel activiteiten ondernemen. In 2020 - midden in de coronapandemie - kampte één op de drie Amsterdammers met psychosociale klachten, zoals stress, angst of eenzaamheid*. Hoe kunnen we samen taboes doorbreken en stigma's overwinnen? Kom samen met onze sprekers en performers je verdiepen in onderwerpen als welzijn, zorgmodellen en hoe we een stad kunnen creëren waarin we floreren en ons mentaal goed voelen.

*Bron: Gemeente Amsterdam, 2022

-|-
Het thema van deze editie is geïnspireerd op De uren van ITA-ensemble / Eline Arbo - over onderwerpen als mentale gezondheid en het voldoen aan de verwachtingen van de samenleving. De uren is van 18-27 november te zien in ITA.

City Talks
wordt mogelijk gemaakt door Rabobank Metropoolregio Amsterdam en verzorgd door Pakhuis de Zwijger. Namens Grolsch wordt er een drankje aangeboden.

OP HET PROGRAMMA

Geoffrey van der Ven

Geoffrey van der Ven is een spoken word artiest, theatermaker en host, bekend van onder andere de podcast Wat Zeggie?! en zijn voorstelling Het is niet Nieuw. In 2021 won hij de Poet of the Year Award bij de Queer & Feminist Poetry Awards. Met zijn Nederlands-Nigeriaanse roots legt hij graag de nadruk op verhalen die we nergens anders horen. Tijdens City Talks heet Geoffrey je graag welkom en leidt hij het gesprek met onze gasten.

Cherouq M’Jahad

Cherouq M'Jahad is de medeoprichter van Comfy Community, een collectief voor jonge creatieven met aandacht voor mentale gezondheid en zelfontwikkeling. Je zou ze een nomadisch community centrum kunnen noemen dat workshops en evenementen organiseert (zoals hun populaire Mental Health Walks) die voor iedereen toegankelijk zijn. Cherouq heeft een achtergrond in ontwikkelingspsychologie en een persoonlijke passie voor gemeenschapszorg. Comfy Community is geïnspireerd op Ubuntu, de Afrikaanse filosofie die de nadruk legt op 'zelf zijn door anderen', wat betekent 'ik ben omdat jij bent': door elkaar te helpen, groeien we ook als individu.

Marieke de Goeij

Marieke de Goeij - marketing manager en illustrator - is optimistisch, avontuurlijk, ambitieus en creatief. Tot de zomer van 2015 leefden zij en haar man hun droomleven in Australië. Dat hield plotseling op toen ze in een dal van slapeloosheid, angst en paniek terechtkwam en uiteindelijk terug naar Nederland moest emigreren. Zou ze zich ooit nog goed voelen? Geleidelijk aan wel, en eenmaal hersteld maakte ze een boek om zichzelf te herinneren aan alle dingen die haar erdoorheen hielpen, zodat ze zich nooit meer zo slecht zou voelen. Het Grote Depri Doe-Boek, waarin Marieke zichzelf (en ook jou!) met haar tekeningen door alle stappen van het genezingsproces leidt, helpt nu minstens 15.000 anderen (and counting)! En geweldig nieuws: dit najaar verschijnt de Engelstalige versie van deze bestseller met de - heel toevallige - titel Hey Are You Okay?

XILLAN

De Surinaams-Nederlandse singer-songwriter XILLAN maakt alternatieve popmuziek die uitdagend is in zijn intimiteit. XILLAN bewijst dat kwetsbaarheid een superkracht is wanneer het wordt ondersteund door authenticiteit en zelfverzekerdheid. XILLAN laat zich onder de noemer alternatieve pop niet beperken en omarmt zijn eclectische invloeden met passie en overtuiging. De muziek van XILLAN is een weerspiegeling van zijn meervoudige culturele achtergrond. Een 90's kid die nog net een glimp van de analoge wereld heeft kunnen opvangen, voordat technologie en digitalisering een alledaagse luxe werden.

Esther Kok

Esther Kok werkt sinds 2019 voor Thrive Amsterdam Mentaal Gezond, een beweging die gestart is door de GGD Amsterdam en samen met organisaties en Amsterdammers werkt aan het mentaal gezond(er) maken van de inwoners van Amsterdam. Esther weet uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om te investeren in mentale gezondheid, het is een onderwerp van ons allemaal. Daarom vindt Thrive dat dit meer plek in onze hoofden en harten moet krijgen. Thrive doet dit door gesprekken en activiteiten in, op en met het onderwijs, de samenleving, haar inwoners en het werk.

MEER PERSPECTIEF

Language NP Language no problem Openbare rondleiding (in het Nederlands) Internationaal Theater Amsterdam Perspectief Openbare rondleiding (in het Nederlands)
Sluiten Openbare rondleiding (in het Nederlands) Internationaal Theater Amsterdam
02 sep '23 t/m 06 jul '24
Iedere eerste zaterdag van de maand kunt u deelnemen aan de openbare rondleiding (in het Nederlands) door het gebouw en krijgt u een kijkje achter alle deuren die anders gesloten blijven.
Language NP Language no problem Public Tour (in English) Internationaal Theater Amsterdam Perspectief Public Tour (in English)
Sluiten Public Tour (in English) Internationaal Theater Amsterdam
02 sep '23 t/m 06 jul '24
Iedere eerste zaterdag van de maand kunt u deelnemen aan de openbare rondleiding (in het Engels) door het gebouw en krijgt u een kijkje achter alle deuren die anders gesloten blijven.
Language NP Language no problem Ouder- en kindworkshop bij 1000+1 Nacht De Toneelmakerij Perspectief Ouder- en kindworkshop bij 1000+1 Nacht
Sluiten Ouder- en kindworkshop bij 1000+1 Nacht De Toneelmakerij
27 dec '23 t/m 30 dec '23
In deze workshop voor kinderen en hun ouders/verzorgers wordt een kleine gebeurtenis een groots verhaal. Wek deverhalenverteller in jezelf tot leven en doe mee, dan heb je nooit meer NIETS te vertellen.
Language NP Language no problem AchterdebergAcademie en Visio Amsterdam spelen Omstanders in ITA Toneelbeeld ITA Academy / AchterdebergAcademie en Visio Amsterdam Theater AchterdebergAcademie en Visio Amsterdam spelen Omstanders in ITA Toneelbeeld
Sluiten AchterdebergAcademie en Visio Amsterdam spelen Omstanders in ITA Toneelbeeld ITA Academy / AchterdebergAcademie en Visio Amsterdam
11 jan '24
Omstanders, naar Medea, is een hedendaagse bewerking gebaseerd op improvisaties van de spelers, De voorstelling is een samenwerking tussen AchterdebergAcademie en Visio Amsterdam en wordt gespeeld door een uiteenlopende groep van goedziende, slechtziende en blinde spelers in het toneelbeeld van ITA.
Language NP Language no problem City Talks Amsterdam Internationaal Theater Amsterdam Perspectief City Talks Amsterdam
Sluiten City Talks Amsterdam Internationaal Theater Amsterdam
01 feb '24
City Talks is ITA’s sip & talkshow, waarin we focussen op de getalenteerde creatieven en vernieuwers van onze stad.
Language NP Language no problem (B)randprogramma: Moderne Mythen ITA Academy Perspectief (B)randprogramma: Moderne Mythen
Sluiten (B)randprogramma: Moderne Mythen ITA Academy
03 feb '24 t/m 10 feb '24
Het (b)randprogramma van Brandhaarden 2024 staat in het teken van Moderne Mythen.
Language NP Language no problem Sign of the Times Internationaal Theater Amsterdam / De Balie Perspectief Sign of the Times
Sluiten Sign of the Times Internationaal Theater Amsterdam / De Balie
12 feb '24 t/m 19 feb '24
In de programmaserie Sign of the Times koppelen Internationaal Theater Amsterdam en debatcentrum De Balie voorstellingen van het ITA-ensemble aan de grote maatschappelijke thema’s van vandaag in een unieke combinatie van theater en gesprek.
Language NP Language no problem Verslaafd aan ons eigen gelijk - Lammert Kamphuis Haagsch College Perspectief Verslaafd aan ons eigen gelijk - Lammert Kamphuis
Sluiten Verslaafd aan ons eigen gelijk - Lammert Kamphuis Haagsch College
24 feb '24
Geen dag gaat voorbij of de talkshows en opiniepagina’s hebben het over polarisatie. Niemand wil het... maar wat als de ander toch echt verkeerde opvattingen heeft? Hoe kunnen we als individu en samenleving verbinding maken met andersdenkenden?
Language NP Language no problem City Talks Amsterdam Internationaal Theater Amsterdam Perspectief City Talks Amsterdam
Sluiten City Talks Amsterdam Internationaal Theater Amsterdam
29 feb '24
City Talks is ITA’s sip & talkshow, waarin we focussen op de getalenteerde creatieven en vernieuwers van onze stad.
Language NP Language no problem City Talks Amsterdam Internationaal Theater Amsterdam Perspectief City Talks Amsterdam
Sluiten City Talks Amsterdam Internationaal Theater Amsterdam
28 mrt '24
City Talks is ITA’s sip & talkshow, waarin we focussen op de getalenteerde creatieven en vernieuwers van onze stad.
Language NP Language no problem studiedag De kunst van het filosoferen ITA Academy Perspectief studiedag De kunst van het filosoferen
Sluiten studiedag De kunst van het filosoferen ITA Academy
12 apr '24
Internationaal Theater Amsterdam (ITA) biedt trainingen aan voor docenten die zich willen verdiepen in hun vakgebied en zichzelf willen inspireren door middel van onderzoek en interactie met andere docenten.
Language NP Language no problem Sign of the Times Internationaal Theater Amsterdam / De Balie Perspectief Sign of the Times
Sluiten Sign of the Times Internationaal Theater Amsterdam / De Balie
15 apr '24
In de programmaserie Sign of the Times koppelen Internationaal Theater Amsterdam en debatcentrum De Balie voorstellingen van het ITA-ensemble aan de grote maatschappelijke thema’s van vandaag in een unieke combinatie van theater en gesprek.
Language NP Language no problem City Talks Amsterdam Internationaal Theater Amsterdam Perspectief City Talks Amsterdam
Sluiten City Talks Amsterdam Internationaal Theater Amsterdam
25 apr '24
City Talks is ITA’s sip & talkshow, waarin we focussen op de getalenteerde creatieven en vernieuwers van onze stad.
Language NP Language no problem Europa Draait Door LIVE - De Verkiezingsshow Haagsch College Perspectief Europa Draait Door LIVE - De Verkiezingsshow
Sluiten Europa Draait Door LIVE - De Verkiezingsshow Haagsch College
01 jun '24
Hoe snel moet Oekraïne lid worden van de EU? Gaan de klimaatplannen te ver of juist niet ver genoeg? En hoe beschermen we Europa en de wereld met een vijandig Rusland en opkomend China? Nooit eerder stond er zoveel op het spel bij de Europese Verkiezingen.