City Talks Amsterdam: Moments of reflection

Sluiten
Lieve Stad, 2023

City Talks Amsterdam: Moments of reflection

Internationaal Theater Amsterdam / Rabobank Amsterdam

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
City Talks Amsterdam: Moments of reflection
Internationaal Theater Amsterdam / Rabobank Amsterdam


Ons populaire programma WorldTalks Amsterdam maakt een comeback met een kleine twist: we gaan terug naar onze Amsterdamse roots! City Talks is ITA’s sip & talkshow, waarin we focussen op de getalenteerde creatieven en vernieuwers van onze stad. Elke editie verbinden we een van onze voorstellingen met maatschappelijke onderwerpen, stedelijke trends en het dagelijks leven. We nodigen je uit om een drankje te pakken, deel te nemen aan het gesprek en je te laten inspireren!

Aanvang 18:00
Duur 60 minuten
Locatie ITA Salon
Genre Perspectief
Taal Engels

Vragen kunnen ook in het Nederlands gesteld worden


Meld je aan voor gratis toegang en een gratis drankje

MOMENTS OF REFLECTION


Voor sommigen van ons symboliseert deze maand maart niet alleen het begin van de lente, maar wijst het ook op een andere overgangsperiode. In veel religies is de periode van vasten aangebroken. In de islamitische cultuur bijvoorbeeld begint de heilige maand Ramadan dit jaar op 22 maart en zal naar verwachting eindigen op 21 april met Eid al-Fitr. Voor christenen begint de veertigdaagse vastentijd op Aswoensdag en eindigt op Witte Donderdag, die dit jaar op 6 april valt. Kom deze editie langs om meer te leren over deze rituelen, maar vooral om momenten van bezinning te delen, te praten over gemeenschap, te luisteren naar hartverwarmende verhalen, en - als je wilt - een maaltijd met ons allen te delen bij zonsondergang!

Na City Talks houden we een gezamenlijke Iftar. Iftar is de hoofdmaaltijd van de vastendag, die elke dag van de Ramadan na zonsondergang wordt genuttigd.

-|-
Hoe wordt vasten in verschillende religies gepraktiseerd? Samira Ibrahim, theoloog en hydroloog, geeft ons inzicht in de ware betekenis van het vasten en deelt ook hoe zij - als klimaatambassadeur - gebruik maakt van spirituele ecologie en gemeenschappen samenbrengt om te werken aan een duurzame toekomst. Met The Book Club heeft multidisciplinair kunstenaar Kriticos Pandelis Mwansa III een soortgelijke missie. Hij organiseert regelmatig rondetafelgesprekken voor filosofen en nieuwsgierige geesten in de vorm van een boekenclub waarvoor je geen boek hoeft te lezen. Voor reflectie en het samenbrengen van gemeenschappen is niet alleen mentale, maar ook fysieke ruimte nodig. Dat is precies wat Sierra Durgaram deed door BarBario op te richten: een in Amsterdam gevestigde creatieve hub, bar en veilige ruimte 'voor ons door ons' - specifiek gericht op en ter ere van BIPOC en queer gemeenschappen. Als afsluiter zal creatieve geest Sydney Lowell, tevens medeoprichter van cultureel en creatief platform We The People, ons verblijden met haar ritmische poëzie.

Deze editie van City Talks is onderdeel van theaterfestival Lieve Stad, georganiseerd door ITA en Meervaart. Lieve Stad, vindt plaats van 17 - 26 maart en gaat over de stad en alle soorten Amsterdammers die de stad rijk is. City Talks wordt mogelijk gemaakt door Rabobank Metropoolregio Amsterdam. Bij je (gratis) ticket krijg je een drankje aangeboden namens Grolsch.

Iftar

Het begin van de vastenmaand ramadan wordt bepaald door de stand van de maan en valt hoogstwaarschijnlijk op donderdagochtend 23 maart 2023. Na afloop van City Talks: Moments of Reflection bieden we onze gasten een iftar aan. De maaltijd wordt tussen 19:00 en 19:45 uur uitgeserveerd. Voor wie behoefte heeft, is er ook de mogelijkheid tot bidden in de twee gebedsruimtes.

NB: Alle plekken voor de iftar zijn gereserveerd. U kunt zich hiervoor niet meer aanmelden.

17 - 26 maart

FESTIVAL LIEVE STAD,

Amsterdam is een stad met vele gezichten, letterlijk, want we wonen hier samen met vele verschillende nationaliteiten. Lieve Stad, gaat over de stad en alle soorten Amsterdammers die de stad rijk is. Tijdens dit festival, een samenwerking van ITA en Meervaart, gaat het om het samenbrengen van mensen, in de stad, in het theater, in de maatschappij. Hoe leven we samen en welke verhalen dragen alle individuen en groepen met zich mee? Allemaal hebben ze hun eigen verhalen, sterke kanten, uitdagingen. Deze laten zien is het uitgangspunt van Lieve Stad,.

BEKIJK HIER HET HELE FESTIVALPROGRAMMA

MEER LIEVE STAD,