De Alternatieve Nachtmis

Internationaal Theater Amsterdam / Urban Myth
Sluiten

De Alternatieve Nachtmis

Internationaal Theater Amsterdam / Urban Myth

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.

Wees welkom in onze theaterkathedraal. De Alternatieve Nachtmis is hét alternatief voor de traditionele kerstavond. Met alles erop en eraan: preek, collecte, samenzang en communie. Maar dan niet religieus. Met o.a. cabaretier Farbod Moghaddam, Anwar Manlasadoon, Mabel Nummerdor, Nazmiye Oral en muziek van Iris Kroes en The Nightshift.

Rabozaal
Duur: 1,5 uur, zonder pauze

Gaat het goed? Over de toekomst van ons voedsel, onze seks en onze cultuurshock.

Op deze avond blikken we met een cabaretier, een toekomststrateeg, een wetenschapper en een muzikante terug op het afgelopen jaar en vooruit naar de toekomst. Naar het voedsel op onze kerstdis, onze seks (in Virtual Reality?) en onze plek op deze aardkloot.

Dit was 2018

Cabaretier Farbod Moghaddan laat de hoogtepunten en dieptepunten van het jaar 2018 de revue passeren. Het gaat heel erg goed met ons. We zitten middenin een periode van economische bloei. Maar gaat het wel goed? En hoe ziet onze toekomst eruit?

De toekomst van ons voedsel

Met het traditionele kerstdiner in het achterhoofd neemt gedragswetenschapper en voedseldeskundige Marinthe de Hek ons voedsel onder de loep. Weten we zelf wel wat we in onze mond stoppen en hoe ziet de toekomst van ons eten eruit?

De toekomst van onze seks

Mabel Nummerdor is de oprichter van The Future Will Tell en mede-auteur van het boek Holy Fuck, over de toekomst van seks. Hebben we fysieke intimiteit met anderen nog nodig als technologie – robots of VR bijvoorbeeld – ons op onze wenken kunnen bedienen? Als we geen baarmoeder meer nodig hebben om een kind te verwekken? De toekomst is spannend, maar loopt steeds harder weg van de manier van leven die wij kennen.

De toekomst van onze plek op de wereld

Anwar Manlasadoon vluchtte drie jaar geleden uit Syrië. Vanuit Aleppo kwam hij terecht in Arnhem. Een grote cultuurverandering waar Anwar wekelijks in De Gelderlander over schrijft. Hij gaat het met ons hebben over de plek waar we ons settelen. Welke ruimte neem jij in, hoeveel blijft er voor een ander over?

Nazmiye Oral
Nazmiye Oral is schrijfster en actrice. Ze is onder meer columnist van het NTR-programma Nieuwe Maan en speelde zowel in Nederland als in het buitenland in de Gesluierde Monologen van Adelheid Roosen.

Iris Kroes (winnares The Voice of Holland)
De Nederlandse zangeres en harpiste Iris Kroes zorgt vanavond voor de muziek. Kroes is de winnares van het tweede seizoen van The Voice of Holland. Ze tourde in 2012 met Marco Borsato, waarmee ze o.a. in de Ziggo Dome opende. In 2014 was haar eerste theatertournee Thús te zien in theaters door het hele land en twee jaar later volgde de tournee Irisistible.

Geen zin om alleen te gaan? Ga dan op clubdate en bezoek deze voorstelling met Singles United.

Bekijk ook

Language NP Language no problem De IdeePerspectief De Idee
Sluiten De Idee
11 apr '19
Als mens zijn we gebrekkig. Daarom wenden we al van oudsher technologie aan. Waar we dat tot enkele jaren terug deden om te helpen en te helen, maken biomedische technologieën het in de nabije toekomst mogelijk om onszelf ingrijpend te verbeteren.
Language NP Language no problem SuperServeertPerspectief SuperServeert
Sluiten SuperServeert
12 apr '19
Het is weer tijd voor je favo-uurtje cultuurtje SuperServeert. Op 12 april gaan we los in De Salon van Internationaal Theater Amsterdam. Laat je verleiden door jonge makers én door de verscheidenheid aan kunstvormen. SuperServeert is dé manier om jouw weekend in te luiden. Met een biertje of gi...
Language NP Language no problem Het Grote InterviewTheaterPerspectief Het Grote InterviewTheater
Sluiten Het Grote InterviewTheater
15 apr '19
Rechtse directe of zachte hand? De methode-Kockelmann of de methode-Linssen, welke is het effectiefst om een geïnterviewde ertoe te brengen zich bloot te geven? Het Grote InterviewTheater houdt alle mogelijkheden tegen het licht: van de bokshandschoen tot het watje, van de bijl tot het pincet. ...
Language NP Language no problem Verloren vader (Theater Na de Dam)Theater Tom Lanoye / Internationaal Theater Amsterdam Verloren vader (Theater Na de Dam)
Sluiten Verloren vader (Theater Na de Dam) Tom Lanoye / Internationaal Theater Amsterdam
04 mei '19
Tijdens Theater Na de Dam spelen gelijktijdig meer dan tachtig voorstellingen die betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. Speciaal hiervoor schrijft Tom Lanoye een nieuwe toneeltekst, over een dementerende oud-strijder die steeds minder zeker wordt van zijn herinneringen aan de oorlog.
Language NP Language no problem Nelson Mandela LezingEvents & Awards ZAM magazine Nelson Mandela Lezing
Sluiten Nelson Mandela Lezing ZAM magazine
Deze lezing vormt het slotstuk van de viering van Mandela’s 100ste geboortejaar en wordt vanaf nu jaarlijks gehouden. Rijk geschakeerd programma met medewerking van o.a.<br /> Faso Danse Théâtre - choreografie Serge Aimé CoulibalyJeangu MacrooyZO! Gospel ChoirAdriaan van DisBram VermeulenNora El Kous...
Language NP Language no problem De Pennen van NRCEvents & Awards NRC De Pennen van NRC
Sluiten De Pennen van NRC NRC
30 mrt '19
Wie zijn ze eigenlijk, de mensen die NRC maken? Wat boeit hen? Hoe kijken ze naar de toekomst van hun vak en liggen ze wel eens wakker van kritiek die ze krijgen? Ga in gesprek met de mensen die uw krant maken.
Language NP Language no problem Sign of the times: mad as hellPerspectief Internationaal Theater Amsterdam / De Balie Sign of the times: mad as hell
Sluiten Sign of the times: mad as hell Internationaal Theater Amsterdam / De Balie
03 apr '19
Tijdens deze editie van Sign of the Times gaan we in gesprek met de baanbrekende architect Daniel Libeskind. Hoe breng je woede en verdriet tot uitdrukking in architectuur? En is het je taak als architect om voorbij deze emoties te komen of om ze juist aan te wakkeren?
Language NP Language no problem Sign of the Times: mad as hellPerspectief Internationaal Theater Amsterdam / De Balie met Antjie Krog, Gerard Spong e.a. Sign of the Times: mad as hell
Sluiten Sign of the Times: mad as hell Internationaal Theater Amsterdam / De Balie met Antjie Krog, Gerard Spong e.a.
Kan grote, historische onrechtvaardigheid ooit worden rechtgezet? Is er een weg mogelijk voorbij de woede of moeten we dat helemaal niet willen? Samen met de wereldberoemde Zuid-Afrikaanse dichter Antjie Krog en topadvocaat Gerard Spong verkennen we de grenzen tussen woede, schuld en verzoening...
Language NP Language no problem Openbare rondleidingPerspectief Openbare rondleiding
Sluiten Openbare rondleiding
23 feb '19 t/m 25 mei '19
Maandelijks organiseren wij een openbare rondleiding door het gebouw waar u zich individueel voor kunt aanmelden. Tijdens de rondleiding krijgt u een kijkje achter deuren die anders gesloten blijven.
Language NP Language no problem Voorstelling van Zaken: Goed ScheidenPerspectief Internationaal Theater Amsterdam / Van de Beek & van Basten Batenburg Voorstelling van Zaken: Goed Scheiden
Sluiten Voorstelling van Zaken: Goed Scheiden Internationaal Theater Amsterdam / Van de Beek & van Basten Batenburg
In Nederland maken ieder jaar ongeveer 70.000 kinderen mee dat hun ouders uit elkaar gaan. Zo’n 7200 scheidingen kunnen worden getypeerd als conflictueuze of vechtscheidingen, waarvan kinderen echt schade ondervinden. Dat betekent dat er steeds meer beschadigde mensen in de maatschappij zijn. Z...
Language NP Language no problem Mijn Amsterdam, Ons EuropaPerspectief Mijn Amsterdam, Ons Europa
Sluiten Mijn Amsterdam, Ons Europa
18 mei '19
In Amsterdam geboren en Europeaan. Uit Europa maar ook Amsterdammer.
Language NP Language no problem De Staat van de StadPerspectief ITA / Pakhuis de Zwijger / Gemeente Amsterdam / Rabobank Amsterdam De Staat van de Stad
Sluiten De Staat van de Stad ITA / Pakhuis de Zwijger / Gemeente Amsterdam / Rabobank Amsterdam
21 mei '19
Avondvullend programma met wethouder Touria Meliani, Geert Mak, Nazmiye Oral, James Kennedy, Halleh Ghorashi, Bas Heijne en Malique Mohamud.
Language NP Language no problem Een leven lang theater: Willem NijholtTheater Internationaal Theater Amsterdam Een leven lang theater: Willem Nijholt
Sluiten Een leven lang theater: Willem Nijholt Internationaal Theater Amsterdam
31 mrt '19
Helaas kan deze avond wegens omstandigheden niet door gaan. Samen met dhr. Nijholt gaan we op zoek naar een nieuwe datum. Deze datum zal echter niet meer in het huidige seizoen zijn. Zodra er een nieuwe datum bekend is zullen we u hiervan op de hoogte brengen.