De Gliphoeve

Sluiten

De Gliphoeve

Orkater / Geert Lageveen

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
De Gliphoeve
Orkater / Geert Lageveen
1e rang € 31,50 2e rang € 29 3e rang € 24 4e rang € 15,50

Na het succes van Woiski vs. Woiski maken Orkater en het Bijlmer Parktheater nu De Gliphoeve, deel twee van een muzikale trilogie over de ontvangst van Surinamers in Nederland. Een vergeten geschiedenis van onderhuids racisme en het moeizame proces van integratie. Een Surinaams gezin komt terecht in De Gliphoeve, de eerste flat in de Bijlmermeer die bewoond wordt door Surinamers. Ondanks het beton is het er warm, swingend en enerverend. Er ontwikkelt zich een geheel nieuwe lifestyle met eigen kleding, eigen muziek en zelfs een eigen flatband. Maar het paradijs houdt niet lang stand en het kleine gezin wordt flink op de proef gesteld. De Gliphoeve toont de levenskracht van de immigrant en doet met rauwe, energieke muziek, zijn best door het beton heen te breken.

Grote Zaal
duur
nnb

Het is 1975. In Suriname wordt de onafhankelijkheid uitgeroepen. Etta besluit met haar kinderen naar Nederland te verhuizen. Vol energie en humor, en met hoge verwachtingen, probeert deze sterke moeder hen een plek te geven in hun nieuwe vaderland. Maar niemand zit op hen te wachten, er is geen werk en er zijn geen woningen. Dan komen ze terecht in De Gliphoeve, de eerste flat in de Bijlmermeer die bewoond wordt door Surinamers. Ondanks het beton is het er warm, swingend en enerverend. Er ontwikkelt zich een geheel nieuwe lifestyle met eigen kleding, eigen muziek en zelfs een eigen flatband. Maar het paradijs houdt niet lang stand en het kleine gezin wordt flink op de proef gesteld.


'Een Surinaams gezin komt terecht in de Bijlmer. Al is de samenhorigheid groot, een paradijs is het niet. Een vergeten geschiedenis van onderhuids racisme; een familiedrama. De Gliphoeve is het tweede deel van een muzikale trilogie over Surinamers in Nederland. Het eerste deel van dezelfde makers, 'Woiski vs. Woiski', werd buitengewoon lovend ontvangen: 'Ondanks het dramatische verhaal is de voorstelling een groot feest door de heerlijke muziek.' - Trouw.

‘Een fraaie complete voorstelling.' - Het Parool.

Credits

regie
Geert Lageveen
tekst
Bodil de la Parra, Maarten van Hinte, Geert Lageveen
cast
Manoushka Zeegelaar Breeveld, Daniel Kolf, Dionne Verwey en Gery Mendes
muzikale leiding
Gery Mendes
dramaturgie
Maarten van Hinte
decor
Ruben Wijnstok
kostuums
Arien de Vries

Meer Theater

Language NP Language no problem romeo en juliaITA–EnsembleTheater romeo en julia
Sluiten romeo en julia ITA-ensemble / Michiel van Erp
Ook wie Shakespeares bekendste liefdesdrama nooit op de planken heeft gezien, kent het verhaal van de onstuimige liefde van de ‘star crossed lovers’, en zijn fatale afloop.