De Indië Monologen

Sluiten

De Indië Monologen

Bo Tarenskeen

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
De Indië Monologen
Bo Tarenskeen
5e rang va €10 - 1+ rang va €31

Zeventig jaar na de Nederlandse erkenning van de onafhankelijkheid van Indonesië staat onze koloniale geschiedenis volop in de belangstelling. Tegenwoordig hebben bijna twee miljoen Nederlanders een Indische achtergrond. Hoe werkt die geschiedenis door in ons land, en in onze levens? En hoe willen we ons tot die geschiedenis verhouden? De Indië Monologen is een unieke theateravond met een wisselende combinatie van gasten als Adriaan van Dis, Willem Nijholt, Mei Li Vos en Theodor Holman en Nederlands-Indië als centraal thema.

Grote Zaal
Duur: 2 uur, met pauze
NL gesproken

Over de voorstelling

Elke editie van De Indië Monologen presenteert een uitgelezen gezelschap van drie bekende Nederlandse schrijvers, musici en acteurs, maar ook prominenten uit de wereld van de media, journalistiek en politiek zijn vertegenwoordigd. Allen met een Indische achtergrond of sterke betrokkenheid bij de geschiedenis van Nederlands-Indië.

21 februari: Willem Nijholt, Sarah Sluimer, Reggie Baay en Theodor Holman.
22 februari: Adriaan van Dis, Ellen Deckwitz, Gustaaf Peek en Mei Li Vos.

Vaste muzikale kern van De Indië Monologen zijn Astrid Seriese en gitarist Erwin van Ligten. Ze worden in ITA bijgestaan door pianist Xavier Boot. De regie is in handen van Bo Tarenskeen.

Geen zin om alleen te gaan? Ga dan op clubdate en bezoek deze voorstelling met Singles United opdonderdag 21 februari.

Lieve Stad,

Amsterdam is een stad met vele gezichten, letterlijk, want we wonen hier samen met vele verschillende nationaliteiten.

Lieve Stad, is het stadsfestival van Internationaal Theater Amsterdam, en gaat over Amsterdam en alle soorten Amsterdammers die de stad rijk is. Met Lieve Stad, vieren we onze verschillen -of ze nu cultureel, sociaal, economische of fysiek zijn- en brengen we mensen samen rond verhalen uit de stad. Gebundeld in twee weken presenteren we producties van onder meer Nasrdin Dchar, Urban Myth en Ultima Vez: ontmoetingen met andere culturen die verfrissende perspectieven bieden.

Het festival – geïnspireerd door de woorden van voormalig burgermeester Eberhard van der Laan – is ónze liefdesverklaring aan de stad Amsterdam en haar inwoners. We trappen dan ook af op Valentijnsdag, donderdag 14 februari 2019.

Language NP Language no problem Een leven lang theater: Willem Nijholt Internationaal Theater Amsterdam Theater Een leven lang theater: Willem Nijholt
Sluiten Een leven lang theater: Willem Nijholt Internationaal Theater Amsterdam
Helaas kan deze avond wegens omstandigheden niet door gaan. Samen met dhr. Nijholt gaan we op zoek naar een nieuwe datum. Deze datum zal echter niet meer in het huidige seizoen zijn. Zodra er een nieuwe datum bekend is zullen we u hiervan op de hoogte brengen.
Language NP Language no problem Celia! Urban Myth / Jörgen Tjon A Fong / ITA Muziektheater Celia!
Sluiten Celia! Urban Myth / Jörgen Tjon A Fong / ITA
In de nieuwe muzikale voorstelling Celia! van Urban Myth ontmoeten twee Cubaanse iconen elkaar: Celia Cruz en Celia Sánchez. Susan Visser speelt Celia Sánchez, een heldin van de Cubaanse revolutie en de rechterhand van Fidel Castro. Manoushka Zeegelaar Breeveld is Celia Cruz. Zij vluchtte tijde...
Language NP Language no problem INVITED (8-88 jr) Ultima Vez & KVS / Seppe Baeyens / Lieve Stad, Dans INVITED (8-88 jr)
Sluiten INVITED (8-88 jr) Ultima Vez & KVS / Seppe Baeyens / Lieve Stad,
Hoe laat je het publiek meewerken aan een choreografie? Met de dansvoorstelling INVITED probeert Seppe Baeyens hier een antwoord op te formuleren. Met dans als gemeenschappelijke taal zoekt hij naar een alternatieve manier van samenleven en zo een gemeenschap stichten met dansers en publiek....