21 mei '19

De Staat van de Stad

ITA / Pakhuis de Zwijger / Gemeente Amsterdam / Rabobank Amsterdam
Koop uw kaarten
1e rang €24,50
Sluiten
21 mei '19

De Staat van de Stad

ITA / Pakhuis de Zwijger / Gemeente Amsterdam / Rabobank Amsterdam

Avondvullend programma met wethouder Touria Meliani, Geert Mak, Nazmiye Oral, James Kennedy, Halleh Ghorashi, Bas Heijne en Malique Mohamud.

Duur n.t.b., zonder pauze
Gesproken in NL

De identiteit van Amsterdam

In de publicatie Staat van de Stad 2019 constateert Bureau Onderzoek, Informatie en Statistiek een paradox. De stad is populair en groeit. Steeds meer mensen komen naar Amsterdam om er te wonen en werken. Aan de andere kant wordt de toegang tot de stad selectiever, nieuwkomers moeten steeds rijker zijn en steeds hoger opgeleid. Tijdelijk verblijf van een aantal jaren wordt steeds meer de norm. Wat betekenen deze trends voor de stad van de toekomst? Wat verbindt ons nog en hoe verandert dit de identiteit van de stad? In een avondvullend programma presenteren een aantal bijzondere gasten hun gedachten over deze vragen. Met wethouder Touria Meliani, Geert Mak, Nazmiye Oral, James Kennedy, Halleh Ghorashi en Malique Mohamud.

De Staat van de Stad is een co-productie van Internationaal Theater Amsterdam, Pakhuis de Zwijger en Gemeente Amsterdam in samenwerking met de Rabobank Amsterdam.

Met medewerking van:

 • Touria Meliani
  Wethouder kunst & cultuur, personeel en de gemeentelijke organisatie, ICT en monumenten in Amsterdam
 • Geert Mak
  Schrijver en historicus
 • Nazmiye Oral
  Actrice en schrijver
 • James Kennedy
  Hoogleraar Nederlandse geschiedenis, Universiteit van Amsterdam
 • Halleh Ghorashi
  Professor Diversity and Integration| Faculty of Sociology | Vrije Universiteit Amsterdam
 • Malique Mohamud
  Correspondent straatintellect en oprichter Concrete Blossom
 • Bas Heijne
  Schrijver & columnist
 • Jeroen Slot
  Hoofd Onderzoek bij OIS, Gemeente Amsterdam
 • Quirinus
  rapper/zanger

De Staat van de Stad

De jaarlijkse De Staat van de Stad is een avondvullend programma waarin de conditie van Amsterdam wordt besproken aan de hand van de meest recente data over de stad. Daarvoor staat een uitgebreide line-up van binnen- en buitenlandse gastsprekers op het podium. De afgelopen jaren leidde dit tot spraakmakende avonden, zoals in 2016 toen toenmalig burgemeester Eberhard van der Laan maatregelen tegen de drukte in de stad aankondigde. Ook de editie 2018 was bijzonder omdat het nieuwe college van Amsterdam zich na de gemeenteraadsverkiezingen voor het eerst gezamenlijk presenteerde aan de stad. De Staat van de Stad is een co-productie van de Stadsschouwburg Amsterdam, Pakhuis de Zwijger en Gemeente Amsterdam IOS in samenwerking met de Rabobank Amsterdam.

Bekijk ook

Language NP Language no problem De Pennen van NRCEvents & Awards NRC De Pennen van NRC
Sluiten De Pennen van NRC NRC
30 mrt '19
Wie zijn ze eigenlijk, de mensen die NRC maken? Wat boeit hen? Hoe kijken ze naar de toekomst van hun vak en liggen ze wel eens wakker van kritiek die ze krijgen? Ga in gesprek met de mensen die uw krant maken.