De Staat van het Theater

Sluiten
Nederlands Theater Festival

De Staat van het Theater

Guy Weizman / Nederlands Theater Festival

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
De Staat van het Theater
Guy Weizman / Nederlands Theater Festival

Het Nederlands Theater Festival opent traditiegetrouw met de Staat van het Theater. Dit jaar is de Staat in handen van Guy Weizman - theatermaker, choreograaf, en sinds 2017 artistiek leider van het Noord Nederlands Toneel (NNT) en internationaal dansgezelschap Club Guy & Roni.

De Staat van het Theater is onderdeel van het Nederlands Theater Festival. Van 2 t/m 12 september toont het festival de beste voorstellingen van afgelopen seizoen en laat het daarnaast succesvolle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van theater zien. Traditiegetrouw wordt het festival geopend met De Staat van het Theater en worden in het laatste weekend tijdens het Gala van het Nederlandse Theater de belangrijkste Toneelprijzen uitgereikt.

Aanvangstijd 17:00
Prijs €5,00, inclusief drankje
Zaal Rabozaal

Al sinds 2006 geven diverse prominenten uit het culturele veld, waaronder Milo Rau, Ivo van Hove, Pierre Audi, Joop van den Ende en Jet Bussemaker, met De Staat van het Theater hun visie op actuele ontwikkelingen binnen en buiten de theatersector. Regelmatig was de toespraak aanleiding voor de nodige discours.

Guy Weizman
Guy Weizman (1973, Tel Aviv, Israël) is sinds 2017 artistiek leider van het Noord Nederlands Toneel en leidt vanuit Theater de Machinefabriek naast het Noord Nederlands Toneel ook het internationale dansgezelschap Club Guy & Roni. Onder de naam NITE (nationaal interdisciplinair theater ensemble) maken de gezelschappen samen grootse, interdisciplinaire voorstellingen die in binnen-en buitenland touren. Afgelopen jaar bouwde zij het virtuele theater NITE Hotel. Weizman groeide op in een Joods-Marokkaans gezin en woont en werkt nu al meer dan 20 jaar vanuit Groningen.

Weizman begon zijn carrière als danser in het Bat-Sheva Ensemble in Tel Aviv. Daarna danste hij bij verschillende gezelschappen in Berlijn, Barcelona en bij Galili Dance in Groningen. In 2002 richtte hij samen met Roni Haver (Jeruzalem, 1972) het internationale dansgezelschap Club Guy & Roni op in Groningen. Club Guy & Roni maakte naam met voorstellingen als Alpha Boys (genomineerd voor de Zwaan 2011), L‘Histoire du Soldat (Golden Mask Award 2013, Rusland), Midnight Rising (winnaar Zwaan meest indrukwekkende dansproductie 2013) en Naked Lunch (winnaar Zwaan 2014 voor danser Igor Podsiadly). Zijn debuutvoorstelling als artistiek directeur van het Noord Nederlands Toneel, Carrousel, werd genomineerd voor de Mimeprijs en voor de voorstelling Salam ontvang hij de Regieprijs 2018 van de Nederlandse Toneeljury.


MET CORONATOEGANGSBEWIJS

Om deze voorstelling te bezoeken heeft u een geldig Coronatoegangsbewijs nodig. Dit kan een negatieve testuitslag (testbewijs) zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona (herstelbewijs). Deze dient u in de CoronaCheck-app of geprint via CoronaCheck.nl in een QR-code om te zetten. Dan pas heeft u een geldig Coronatoegangsbewijs.

Meer van het Nederlands Theater Festival

Language NP Language no problem Sea Wall Het Nationale Theater / Erik Whien Theater Sea Wall
Sluiten Sea Wall Het Nationale Theater / Erik Whien
Hoe leef je verder als het ergste is gebeurd? Sea Wall is een beklemmende monoloog geschreven door Simon Stephens.

"Overweldigend" - de Volkskrant ★★★★
Language NP Language no problem Through the Grapevine not standing / Alexander Vantournhout Dans Through the Grapevine
Sluiten Through the Grapevine not standing / Alexander Vantournhout
Performers Alexander Vantournhout en Axel Guérin tonen in een eigenzinnige pas-de-deux hun lichamen, ontdaan van elke franje. Met veel inspanning en concentratie zoeken de twee naar balans, evenwicht en harmonie zonder daarbij de humor te schuwen.
Language NP Language no problem Laura H. Toneelgroep Oostpool / Nina Spijkers Theater Laura H.
Sluiten Laura H. Toneelgroep Oostpool / Nina Spijkers
Naar de gelijknamige bestseller van Thomas Rueb. De afstand tussen waar je staat en waar je naar kijkt, is bepalend voor wat je ziet