Een antwoord op alle vragen

Sluiten

Een antwoord op alle vragen

Laura van Dolron / Willem de Wolf / de KOE

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Een antwoord op alle vragen
Laura van Dolron / Willem de Wolf / de KOE
€ 14,00

We zitten allemaal met vragen. Over kleine en grote gebeurtenissen, logischerwijs ook over ervaringen rond de coronacrisis en de ‘intelligente lockdown’. U kunt ze nu gewoon stellen. Theatermaakster Laura van Dolron, acteur en schrijver Willem de Wolf (de KOE) en muzikanten Wilko Sterke en Frank van Kasteren (Circus Treurdier, Orde van de Dag, Orkater) gaan voor u op zoek naar antwoorden in de vorm van gesproken en gezongen gedachtes. Via live-stream brengen zij een filosofisch theaterconcert gebaseerd op vragen van het publiek bij hen thuis. Anderhalf uur vol zoeken en vinden, vol hoop en wanhoop, en uiteindelijk is er misschien een antwoord dat alle vragen overstijgt.

aanvang: 21:00
locatie: via live-stream in uw eigen huiskamer
duur: 90 minuten

Waar moeten we heen met onze wezenlijke vragen? De kerken zijn leeggelopen, familiebanden zijn verslapt en we brengen meer tijd door met onze Facebook vrienden dan onze echte. In sociale media, TV en in de politiek krijgen vooral stellige en snedige antwoorden een podium. Maar zijn het antwoorden op vragen die ertoe doen?

Laura van Dolron bouwt een safe space voor vragen in een laboratorium vol antwoorden. Bijgestaan door acteur en schrijver Willem de Wolf (de KOE) en muzikanten Wilko Sterke en Frank van Kasteren (Circus Treurdier, Orde van de Dag, Orkater) nodigt Laura haar publiek uit een vraag te mailen. De vragen vormen de basis voor een voorstelling die elke avond live wordt gecomponeerd, op het scherpst van de snede, met humor maar ook met de ambitie om de antwoorden te vinden.

Van Dolron: ‘We zoeken antwoorden, niet hét antwoord. We snuffelen in ons hoofd, hart, geheugen en wereldhistorie, naar ervaringen, voorbeelden, kleine en grote gebeurtenissen, logischerwijs ook de emoties en ervaringen rond de coronacrisis en de ‘intelligente lockdown’. Die improviseren we ter plekke tot gesproken en gezongen gedachtes, waarmee mensen wellicht weer even verder kunnen. We creëren een veilige zone voor alle vragen.’

Live-stream

Zij spelen de voorstellingen in onze Grote Zaal. U 'bezoekt' de voorstelling thuis via live-stream. Als u een kaartje koopt, krijgt u eerst een bevestiging van uw boeking en op de dag van de voorstelling, een uur voor aanvang, ontvangt u de link waarmee u de voorstelling kunt bezoeken.

In de pers

‘Laura van Dolron speelt live: ‘Welkom in je eigen huis’ – ***** NRC Handelsblad

‘We snuffelen in ons hoofd, hart, geheugen en wereldhistorie, naar ervaringen, voorbeelden, kleine en grote gebeurtenissen. Die improviseren we ter plekke tot gesproken en gezongen gedachtes, waarmee mensen wellicht weer even verder kunnen.’ - Theaterkrant

Laura van Dolron

Van Dolron maakte en speelde Een antwoord op alle vragen in 2018 en hernam deze voorstelingen tijdens de periode dat theaters vanwege de coronacrisis dicht waren vanuit de Kleine Komedie. Van Dolron zat überhaupt verre van stil tijdens de afgelopen maanden. Zo bood zij via Facebook haar monoloog Liefhebben (2014) aan te spelen in tuinen en huiskamers.

‘Zo fijn, bij mijn moeder in de tuin, met het ruisen van de bomen en het zingen van de vogels. Dat is me echt bijgebleven.’ – de Volkskrantover Liefhebben.

‘In tijden van crisis blijkt de behoefte aan Laura van Dolron – met haar persoonlijke, integere en troostende bespiegelingen – ineens groter dan ooit.’ Theaterkrant over Corona Snooze

Theatermaker Laura van Dolron (Rotterdam 1976) creëerde haar eigen genre: stand-up philosophy. Zij gebruikt het theater als plek om oprecht te zijn, omdat zij gelooft dat er in het echte leven al genoeg wordt gedaan alsof. Samen met het publiek zoekt zij naar wat mooi is en wat beter kan.

Credits

Concept Laura van Dolron
Spel, muziek & uitvoering Laura van Dolron, Willem de Wolf, Frank van Kasteren & Wilko Sterke
Dramaturgie Barbara Van Lindt
Co-producent Compagnie de KOE (B)